7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCine râde la urmă?

Cine râde la urmă?

„U“ Craiova – Steaua
Stadion
„Ion Oblemenco“,
astăzi, ora 20.45 – Antena 1.
Formaţii probabile:
„U“ Craiova:
S. Lung Jr. – V. Bădoi, V. Găman, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Wobay, D. Stoica, Şoavă – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Steaua: Zapata – Golanski, Ghionea, Rada, P. Marin – Szekely, Ov. Petre, Toja, Nicoliţă – Dayro Moreno, Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Vor arbitra: R. Dumitru – Z. Szekely, D. Mudura.

Ştiinţa vrea cele trei puncte pentru a-şi asigura un loc la mijlocul clasamentului la finalul turului, în timp ce Steaua îşi doreşte şi ea victoria pentru a termina pe podium.

După ce Universitatea a dat şapte goluri celor de la FC Drobeta, oficialii craioveni au anunţat că s-ar mulţumi şi cu o victorie la limită în faţa Stelei. O victorie pentru moral, o victorie mare într-un meci al orgoliilor, o revanşă în faţa unei echipe pe care nu am mai învins-o de şapte ani. Şi, peste toate astea, o victorie care ar veni ca o răzbunare pentru piedica pe care Steaua a pus-o în sezonul trecut Ştiinţei în drumul spre Europa League.
„Nu jucăm cu sabia deasupra capului! Jucăm cu Steaua. Ne dorim să câştigăm acest joc. Sper să şi reuşim. Situaţia din clasament şi numele adversarului ne obligă să tratăm cu maximă responsabilitate acest derbi. Sper ca jucătorii să aibă dorinţă. Sunt convins că Universitatea va învinge Steaua după şapte ani. Cred că stadionul va fi plin. Jucăm cu Steaua. Toţi oltenii îşi doresc să câştigăm acest joc. Să fie convinşi că vom face tot ce depinde de noi. Nu ştiu dacă putem salva un tur de campionat, dar cred că va fi foarte bine dacă am reuşi să câştigăm aceste două jocuri (cu Steaua şi Oţelul – n.r.). Am acumula 23 de puncte şi ar fi altceva din primăvară“, a spus antrenorul Eugen Neagoe, care va fi supervizat de Victor Piţurcă, fostul selecţioner al României fiind dorit antrenor în Bănie.

Oltenii, optimişti

Jucătorii alb-albaştri sunt şi ei optimişti, iar tonul l-a dat vedeta Florin Costea. „Când am venit la Craiova, Universitatea nu mai învinsese nici o echipă din Bucureşti de mulţi ani. Anul trecut, am reuşit să învingem toate echipele din Bucureşti, mai puţin Steaua. Sperăm să o facem în curând şi să rupem şi acest «blestem». Ne dorim foarte mult să batem Steaua şi sper să adăugăm trei puncte în clasament. În ceea ce priveşte ofertele, nu ştiu ce va fi, dar cu siguranţă cu Steaua va fi ultimul meci al meu din 2009 pe «Ion Oblemenco». Sper să închei anul cu un gol şi o victorie“, a spus „Diamantul“.
Fost jucător al Stelei, Vali Badea susţine că deja a uitat că a jucat în Ghencea. „Perioada pe care am petrecut-o în Ghencea a fost cea mai frumoasă şi, în acelaşi timp, cea mai neagră din cariera mea de fotbalist. Nu o
să-mi fie greu să evoluez împotriva unor foşti colegi. Am fost şi eu în Ghencea şi ştiu cât de greu e să te concentrezi în prima partidă din campionat imediat după un joc din Europa. Plus că ei vor fi şi obosiţi. Sper să profităm de acest lucru. Nu mai simt nimic pentru Steaua. Acum, toate sentimentele mele sunt pentru Craiova“, a dezvăluit atacantul Universităţii. Mult mai temperat s-a arătat Mihai Costea, care avertizase după amicalul de la Severin că meciul cu Steaua trebuie câştigat pe teren, „nu doar din gură“.

Stoichiţă, atent la pericole

Bucureştenii vin în Bănie să câştige, însă antrenorul Mihai Stoichiţă este conştient că va avea viaţă grea pe „Ion Oblemenco“. „Avem un singur avantaj faţă de Craiova, factorul psihologic. Vom avea un meci infernal la Craiova. Îmi place mult această echipă, are jucători de mare calitate, care au crescut împreună. De cine mi-e teamă? De fraţii Costea. Sunt letali în faţa porţii. Trebuie să avem grijă la ei. Mai au doi fotbalişti de clasă, Şoavă şi Dorel Stoica, ambii cu experienţă“, a spus Stoichiţă. „Lippi“ a înfruntat de şase ori Universitatea ca antrenor şi a câştigat patru partide. Steaua nu are suspendaţi, în schimb, Tătăruşanu, E. Baciu, Onicaş şi B. Stancu sunt accidentaţi. În ceea ce priveşte lotul Universităţii, Trică este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, în timp ce Baird, Dănănae şi Dilevski sunt accidentaţi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII