10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Zilele Filarmonicii „Oltenia“

Cu prilejul împlinirii a 105 ani de la primul concert al Societăţii Filarmonice din Craiova, Filarmonica „Oltenia“ organizează, în perioada 11-27 decembrie, cinci evenimente artistice de excepţie.
Debutul manifestărilor va avea loc vineri, 11 decembrie, de la ora 19.00, în Sala „Amza Pellea“ a Naţionalului craiovean, cu un excepţional Concert de Crăciun „Vienna Magic“ susţinut de Johann Strauss Ensemble, sub bagheta dirijorului Russell McGregor. Preţul unui bilet este de 60 de lei. Evenimentele vor continua cu spectacolul extraordinar a lui Tudor Gheorghe „Degeaba…?!“ (17 decembrie), cu concertul solistei Analia Selis – „Cântece de Crăciun pentru cei mici şi cei mari“ (18 decembrie), Concertul extraordinar cu participarea tenorului Costel Busuioc şi sopranei Diana Ţugui, „Acasă de Crăciun“ (23 decembrie) şi „Carmina Burana“, de C. Orff (27 decembrie).
Click News

Dansul, ca mijloc de comunicare

Universitatea din Gaziantep şi Fundaţia Amaradia organizează sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 16.00, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Gheorghe Chiţu“ din Craiova, manifestarea „Dance your story“. 30 de tineri dansatori, din România şi Turcia, vor participa activ la promovarea dialogului intercultural, alegând dansurile tradiţionale ca mijloc de promovare a învăţării interculturale şi a diversităţii.
Click News

Dragoş Bucur, la Berlin

Dragoş Bucur, protagonist al filmelor „Poliţist, adjectiv“ (2009), „Hârtia va fi albastră“ ( 2006) şi „Furia“ (2002), este unul dintre cei zece actori europeni selecţionaţi să participe la programul Shooting Stars de la Festivalul de Film de la Berlin, în perioada 13-15 februarie.
„Actorul ne aminteşte de cântăreţul vrăjitor din «Hamelin», cel cu fluier fermecat; el se dedică cu atâta intensitate interpretării, încât publicul nu are de ales şi trebuie să-l urmeze. Cu enorm de multă precizie, el dă viaţă conflictelor interioare ale personajelor sale şi efectul este fascinant“, a fost motivaţia jurului pentru nominalizarea lui Dragoş Bucur. Bucur este cel de-al treilea român, după Maria Popistaşu (2007) şi Anamaria Marinca (2008), selecţionat în cadrul acestui prestigios program internaţional care are drept scop promovarea celor mai talentaţi tineri actori europeni ai anului.
NewsIn

Orchestra de cameră a Liricului craiovean, la Strasbourg

Orchestra de cameră a Liricului craiovean a participat, zilele trecute, la concertul dedicat Zilei Naţionale a României, manifestare organizată la Strasbourg de Consulatul General al României, Reprezentanţa Permanentă a României la Consiliul Europei. Profesionalismul şi virtuozitatea artiştilor, adevăraţi ambasadori ai Craiovei, au smuls aplauze şi aprecieri din partea presei locale, dar şi o iubitorilor de muzică.
Din programul susţinut de virtuozii craioveni în Catedrala „Saint Paul“ din Strasbourg au făcut parte „Eine Kleine Nachtmusik“ de Wolfgang Amadeus Mozart, „Meditation de l’opera «Thais»“, de Jules Massenet, „Serenade“ de Edward Elgar, „Danse Hongroise no. 1“, „Danse Hongroise no. 5“ de Johannes Brahms, „Air sur une corde en Sol“ de Johann Sebastian Bach, „Hora Staccato“ de Grigoraş Dinicu şi altele.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU