17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii nu se lasă bătuţi cu una, cu două

Gorjenii nu se lasă bătuţi cu una, cu două

FC Timişoara – Pandurii
Stadion
„Dan Păltinişanu“, duminică, ora 18.00 – Digi Sport.
Formaţii probabile
FC Timişoara:
Pantilimon – Bonfim, Luchin, Nibombe, Maxim – Alexa, Bourceanu, Art. Karamyan – Magera, Parks, G. Bucur. Antrenor: Ovidiu Sabău.
Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Grecu – Hidişan, Stângă, Nalaţi, Lazic – Raskovic, Stromajer. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Vor arbitra: M. Avram – I. Onicaş, M. Orbuleţ.

Pandurii nu au prea multe argumente să spere la un rezultat bun la Timişoara, însă situaţia din clasament îi obligă pe gorjeni să lupte pentru şansa lor.

Cu trei jucători suspendaţi, Murgan, Păcurar şi Rusu, unul incert, Cardoso, şi cu nici un punct câştigat pe „Dan Păltinişanu“ în precedentele patru întâlniri, Pandurii Târgu Jiu pare să joace rolul victimei sigure în disputa de duminică, cu liderul campionatului, FC Timişoara. Eliminată din Europa, echipa lui Ovidiu Sabău are şansa să termine turul în faţa propriilor fani cu o victorie care să o menţină în fruntea Ligii I. Tot la victorie visează de zece jocuri şi elevii lui Liviu Ciobotariu (foto), ajunşi între timp în preajma locurilor retrogradante. „Aşteptăm de mult să câştigăm. Îi văd şi la antrenament, sunt foarte motivaţi. Încercăm să reuşim prima victorie pentru că altfel vor sta lucrurile după. Echipa se va descătuşa. Moralul lor este foarte important. Întâlnim o echipă care se află pe primul loc în clasament, care vine după un meci în Europa League în care şi-a jucat ultima şansă de a merge mai departe şi a ratat-o, aşa că se va axa pe campionat. Situaţia în clasament ne presează. Mergem să obţinem un rezultat bun la Timişoara, dar trebuie să facem din nou improvizaţii din cauza absenţelor. Vom da şanse şi celor care nu prea au jucat să demonstreze că sunt jucători buni şi merită să rămână la Pandurii Târgu Jiu“, a spus Ciobotariu. Deşi are cinci jucători la limita suspendării, „Ciobi“ le cere acestora să nu se menajeze la Timişoara chiar dacă ar putea lipsi în ultima etapă cu Alba Iulia, un meci mult mai important pentru gorjeni.
„Pentru noi, jocul este cel mai important. Într-adevăr, avem cinci jucători care sunt la limita suspendării, dar nu îi voi menaja. Ei trebuie să joace, indiferent că vor primi cartonaşe. Primul meci este foarte important. Mergem să ne jucăm şansa!“, a afirmat tehnicianul.

„Ciobi“ decide
la Pandurii

Deranjat de speculaţiile apărute în presă cu privire la posibilele transferuri în pauza competiţională de la Pandurii, antrenorul Liviu Ciobotariu a precizat că este singurul care decide cine pleacă şi cine vine şi le cere jucătorilor să se gândească doar la Pandurii şi la şansa pe care o au de a evolua pentru această echipă.
„Nu pleacă nimeni. Ce s-a vehiculat prin presă este eronat. Doar cu acordul meu se vor face transferurile. Dacă sunt şi oferte foarte avantajoase, e normal să dăm drumul jucătorului să evolueze unde sunt condiţii mai bune. Vor pleca numai cei care voi decide eu“, a reacţionat Ciobotariu. Cei mai curtaţi jucători de la Pandurii sunt Cardoso, dorit de Dinamo, Martinovic, care are o ofertă din Rusia, şi Păcurar de ale cărei servicii este interesată CFR Cluj. După ce i-a refuzat pe atacanţii Bordon şi Cardozo, Ciobotariu nu-i dă mari şanse nici egipteanului Moustafa Tarek, aflat în probe la Târgu Jiu, să semneze o înţelegere cu Pandurii.
„Poate neşansa lui este că joacă în banda stângă, unde noi suntem acoperiţi, însă este un jucător care la prima vedere m-a satisfăcut. O să-l mai văd şi o să iau o decizie. Deocamdată nu m-am hotărât“, a precizat „Ciobi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS