16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri grele pentru baschetbaliştii craioveni

Meciuri grele pentru baschetbaliştii craioveni

Divizionarele A de baschet craiovene vor evolua mâine pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în compania unor echipe puternice, participante în cupele europene.
De la ora 15.30, echipa feminină SCM-CSS Craiova, antrenată de Liviu Manea, va primi vizita campioanei en-titre Municipal MCM Târgovişte, în runda a noua, seria sud-est. Cele două formaţii s-au mai întâlnit o dată în acest sezon, la Târgovişte, gazdele impunându-se clar, cu scorul de 85-55. Dâmboviţencele, care sunt angrenate şi în Fiba Cup, au avut un program încărcat în ultima perioadă, disputând patru partide săptămâna trecută. Aseară, echipa antrenată de Cătălin Tănase a întâlnit, pe teren propriu, formaţia cipriotă KV Imperial AEL Limassol.

Duel interesant între Bassett şi Howell

La masculin, SCM-U Craiova va primi vizita formaţiei Gaz Metan Mediaş, de la ora 18.00, într-un joc din etapa a 13-a. Jucătorii olteni, aflaţi pe penultimul loc în clasament, vor avea o misiune grea în faţa uneia dintre cele mai puternice echipe din campionat. Formaţia din Mediaş, antrenată de Bruno Soce, ocupă locul trei, cu 21 de puncte, în spatele celor de la „U“ Mobitelco Cluj (22 p) şi CSU Asesoft Ploieşti (23p), dar medieşenii au un meci mai puţin disputat. Adversarii Craiovei au suferit un singur eşec în actualul sezon, în faţa campioanei CSU Asesoft Ploieşti, în runda a şaptea.
„Dacă ne uităm la linia de clasament a echipei din Mediaş, ne speriem. Au o mână de jucători străini foarte buni, cu experienţă. Sperăm să facem şi noi un joc bun“, a spus ieri antrenorul oltean Marius Toma. În această partidă va fi interesant de urmărit duelul între doi jucători americani, O’Darien Basset (Craiova) şi Jarret Howell (Mediaş). După 12 etape disputate, Bassett ocupă primul loc în clasamentul marcatorilor, cu o medie de 23,5 puncte reuşite pe meci, iar Howell este, conform statisticilor, cel mai bun marcator de 3 puncte, cu un procentaj de reuşită de 55 la sută. În plus, cei doi se află pe podium şi în celelalte clasamente.

Neînvinşi în Liga Balcanică

Gaz Metan Mediaş are un parcurs remarcabil şi în Liga Balcanică EuroHold. Formaţia antrenată de Bruno Soce are patru victorii din tot atâtea jocuri şi ocupă primul loc într-o grupă din care mai fac parte formaţiile Rilski Sportist (Bulgaria), Lovcen Cetinje (Muntenegru), Euroins Cerno More (Bulgaria), Rabotnicki (Macedonia) şi Metalac Valjevo (Cehia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS