10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii schimbă tactica din iarnă

Gorjenii schimbă tactica din iarnă

Pandurii Târgu Jiu va renunţa la o serie de jucători în pauza competiţională şi va pune accentul din retur pe promovarea tinerilor din propria pepinieră.

Clubul Pandurii Târgu Jiu va restructura lotul de jucători în această iarnă, primii plecaţi fiind cei cărora li se încheie contractele cu gruparea gorjeană şi care nu au confirmat. Cu apariţii meteorice în acest tur, Kutlacic, Stancu, Câju şi Vasilache au încheiat sau vor încheia în curând conturile cu gorjenii. Lui Nenad Kutlacic îi expiră contractul la 1 ianuarie 2010 şi nu-i va mai fi prelungit în condiţiile în care nu a evoluat nici un minut în tur. De asemenea, lui Stancu şi Câju le expiră împrumuturile şi se vor întoarce la echipele cu care sunt sub contract, Rapid Bucureşti, respectiv CSM Râmnicu Vâlcea, iar lui Ciprian Vasilache i-a expirat înţelegerea cu clubul Pandurii pe 1 decembrie 2009. Spaniolul Arrieta mai are şase luni de contract cu Pandurii, însă şansele lui de a continua la Târgu Jiu sunt destul de mici, desele accidentări ţinându-l departe de teren destule etape. Pe lista celor care nu au confirmat mai sunt Basara şi Mădălin Popa, însă aceştia mai au contract cu clubul. Tot la capitolul plecări se încadrează şi jucătorii cu oferte. Deşi oficialii clubului susţin că nu sunt oferte scrise pentru nici un jucător, există interes din partea unor cluburi pentru anumiţi jucători de la Pandurii. Alexandre Cardoso este pe lista lui Dinamo Bucureşti, însă brazilianul de 24 de ani este căutat şi de alte formaţii, lucru confirmat şi de preşedintele Marin Condescu.  Alt jucător interesant pentru alte cluburi este fundaşul sârb Novak Martinovic, impresarul acestuia lăudându-se că are o ofertă de un milion de euro. Martinovic nu se gândeşte însă la plecarea de la Pandurii, ci la cum să-şi îmbunătăţească jocul. „Dacă va fi o ofertă bună pentru mine şi club, iar preşedintele zice da, mai vedem. Îmi place la Târgu Jiu, am trei ani de contract şi doresc să-mi îmbunătăţesc jocul, iar echipa să urce în clasament“, a declarat Martinovic. Păcurar este în atenţia lui CFR Cluj, formaţie ce pare pregătită să ofere 250.000 de euro pentru a-şi asigura serviciile fotbalistului.

Vine Kamara!

Proiectul de promovare a tinerilor din propria pepinieră gândit în mandatul lui Sorin Cîrţu este foarte aproape de a fi pus în practică sub conducerea tehnică a lui Liviu Ciobotariu, în contextul crizei financiare prin care trec cluburile. Deşi nu s-a stabilit strategia de transferuri, „Ciobi“ are sarcină de serviciu clară în tur, aceea de a promova jucători. „Deocamdată, nu am făcut nici o listă de transferuri. La sfârşitul turului tragem linie şi vom vedea cine va pleca şi cine va veni. Cea mai importantă sarcină a noastră, conducători şi antrenori, este să promovăm tineri din propria pepinieră în returul acestui sezon“, a spus managerul clubului Pandurii, Viorel Temelescu. Acesta a confirmat şi achiziţionarea atacantului ivorian Youssouf Kamara, de la FC Argeş, cel care se va prezenta la reunirea lotului echipei Pandurii pe 5 ianuarie. „Suntem în discuţii, în continuare, cu Kamara, cu care am semnat o înţelegere“, a spus Temelescu.

Atacul rămâne
o problemă

Compartimentul ofensiv al echipei Pandurii va suferi cele mai mari modificări în această iarnă, date fiind evoluţiile atacanţilor gorjeni care au marcat doar două goluri în cele 15 etape disputate, mai puţin chiar decât fundaşii, care au punctat de trei ori. Deşi şi-a creat numeroase ocazii de gol cu Rapid, Pandurii a fost salvată de la înfrângere de eurogolul lui Adrian Rusu. „Cea mai mare problemă a noastră este atacul, jucătorii de acolo sunt restanţieri nu numai către spectatori, ci şi faţă de colegi. Noi am luat un gol de curtea şcolii, care putea fi evitat, ca apoi să ratăm numeroase ocazii“, a spus secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi. Obligat să joace cu cei trei atacanţi valizi din lot – Raskovic, Stromajer şi Tilincă – şi în ultimele două etape, Liviu Ciobotariu şi-a încurajat elevii din ofensivă, transmiţându-le voalat nemulţumirea sa. „Atacanţii s-au bătut, şi-au creat ocazii, jocul lor m-a mulţumit, dar concentrarea în faţa porţii a lăsat de dorit. Nu am ce să le reproşez, s-au bătut, s-au dăruit, şi-au creat spaţii, culoare“, a afirmat Ciobotariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS