11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCFR se agaţă de ultima şansă

CFR se agaţă de ultima şansă

Formaţia antrenată de Mandorlini păstrează şanse minime de calificare în 16-imile competiţiei şi va încerca să câştige, în această seară, partida din deplasare cu FC Copenhaga.

Campioana României din 2008, CFR Cluj, a avut o prestaţie mediocră în actualul sezon al Ligii Europa şi se clasează pe poziţia a patra în Grupa K a competiţiei. Ardelenii se deplasează astăzi la Copenhaga şi se agaţă de ultima lor şansă de a mai prinde unul din primele două locuri, echivalent cu accederea în 16-imile de finală. Pentru realizarea acestui obiectiv este necesară o victorie în Danemarca, urmată şi de un succes în ultimul meci din grupă, cu PSV Eindhoven, pe teren propriu. Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, crede că echipa feroviară are forţa de a învinge la Copenhaga. „Mergem cu încredere la Copenhaga chiar dacă şansele de calificare nu sunt foarte mari. Suntem mai relaxaţi şi poate chiar din acest motiv putem obţine victoria. Ar trebui să ne întoarcem cu punct sau puncte. E important să facem puncte în această competiţie, pentru că astfel contribuim şi noi la coeficientul României“, a declarat Mureşan. În tur, pe 17 septembrie, CFR a învins pe FC Copenhaga cu 2-0, aceasta fiind singura victorie obţinută de feroviari în Europa League. De atunci au intervenit schimbări la gruparea din Ardeal, antrenorul portughez Conceicao fiind înlocuit cu Andrea Mandorlini.

Tony vrea altă atitudine

Fundaşul dreapta al clujenilor, franco-portughezul Tony, este de părere că CFR poate repeta la Copenhaga jocul bun din meciul-tur, când „alb-vişiniii“ s-au impus cu 2-0, în septembrie şi consideră că acest lucru se poate realiza abordând meciul cu o altă mentalitate.
„În primul rând va trebui să jucăm cu atitudine, la fel cum am făcut-o acasă. Nu mergem să facem turism în Danemarca! Ne trebuie victoria pentru a face un meci frumos în ultima rundă cu PSV. Faptul că numele arbitrului (Ceferin – n.r.) se aseamănă cu cel al echipei nu înseamnă că ne va ajuta. Aţi văzut că în ultimul meci din Europa League am luat şi două cartonaşe roşii. Mai mult, eu încă nu am văzut un arbitru care să înscrie pentru o echipă vreun gol“, a declarat Tony pentru site-ul cfrmania.ro.
Antrenorul echipei FC Copenhaga, Stale Solbakken, a declarat că partida cu CFR Cluj, din etapa a 5-a a Grupei K a Ligii Europa, va fi specială pentru ambele formaţii, deoarece fiecare dintre ele îşi doreşte victoria. „Vom juca împotriva celor de la CFR Cluj în Liga Europa, exact înainte de un joc puternic din campionat. Disputa cu formaţia română va fi însă mai specială, pentru că atât noi, cât şi ei vrem victoria“, a spus Solbakken, care a fost completat de mijlocaşul Atiba Hutchinson: „Nu luăm în calcul decât un succes cu CFR, pentru că este un meci foarte important“.
În aceeaşi grupă K, PSV Eindhoven întâlneşte pe teren propriu pe Sparta Praga.

Europa League, programul meciurilor
În această seară se dispută mai multe partide din etapa a cincea a Ligii Europa. Iată programul meciurilor: Grupa D: Ventspils – Hertha, Sporting – Heerenveen. Clasament: 1. Sporting 10p, 2. Hertha 4p, 3. Heerenveen 4p, 2. Ventspils 2p. Grupa E: Fulham – ŢSKA, Roma – Basel. Clasament: 1. FC Basel 9p, 2. AS Roma 7p, 3. Fulham 5p, 4. ŢSKA Sofia 1p. Grupa F: Galatasaray – Panathinaikos, Dinamo – Sturm Graz. Clasament: 1. Galatasaray 10p, 2. Panathinaikos 9p, 3. Dinamo 3p, Sturm Graz 1p. Grupa J: Şahtior – FC Bruges, Toulouse – Partizan. Clasament: 1. Şahtior 12p, 2. Bruges 7p, 3. Toulouse 4p, 4. Partizan 0p. Grupa K: PSV – Sparta Praga, FC Cpenhaga – CFR Cluj. Clasament: 1. PSV 8p, 2. Sparta Praga 7p, 3. FC Copenhaga 4p, 4. CFR 3p. Grupa L: Austria Viena – Athletic Bilbao, Bremen – Nacional Madeira. Clasament: 1. Werder 10p, 2. Bilbao 7p, 3. Nacional 2p, 4. Austria Viena 2p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS