Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

SCM-U caută adversar pentru amical
Echipa feminină de volei SCM-Universitatea Craiova nu are programat meci oficial în Divizia A1 în această săptămână, deoarece formaţia împortiva căreia ar fi trebuit să joace, VC Unic LPS Piatra Neamţ, evoluează în Cupa Challenge.
Partida din campionat, din cadrul rundei a noua, a fost reprogramată pentru 16 decembrie. Pentru a suplini lipsa unui meci oficial, dar şi pentru a menţine jucătoarele într-o formă sportivă bună, antrenorul echipei din Bănie, Petrică Stancu, încearcă stabilirea, pentru acest weekend, a unui meci amical, dar deocamdată nu a avut prea mult succes în găsirea unui adversar. „Suntem în căutarea unui partener pentru un joc amical. Am luat legătura cu mai multe formaţii din divizia secundă, dar deocamdată nu am primit un răspuns favorabil. Ar mai fi şi alternativa unui meci în Serbia“, a spus ieri antrenorul echipei SCM-U. Până la partida reprogramată cu VC Unic LPS Piatra Neamţ, voleibalistele craiovene, ocupantele locului şase în clasament, vor mai juca sâmbăta viitoare în campionat, pe teren propriu, cu CSM Sibiu.
Daniela MITROI-OCHEA

Serena n-a fost iertată de ITF
Tenismana americană Serena Williams a fost amendată cu 105.000 de lire de către ITF, pentru că în timpul semifinalei de la US Open, contra lui Kim Clijsters, a agresat verbal un arbitru de linie. În cazul în care va mai fi implicată într-un astfel de incident în următorii doi ani, mezina familiei Williams, lidera clasamentului WTA, riscă să nu mai participe la US Open. Dacă până în 2011 ea nu va mai avea o astfel de ieşire, atunci amenda va fi redusă la jumătate. „Serena Williams este o mare campioană şi un model pentru milioane de fani. Ea a recunoscut că a acţionat greşit în timpul semifinalei de la US Open şi şi-a cerut scuze pentru ce a făcut. Fără îndoială a învăţat din acest incident şi nu o s-o mai vedem niciodată reacţionând aşa“, a afirmat Stacey Allaster, preşedintele circuitului WTA. Amenda primită de Serena Williams este cea mai mare din istoria tenisului. Americanca a fost sancţionată imediat după acel incident de organizatorii US Open-ului cu 6.370 de lire, suma aceasta fiind inclusă acum în amenda totală.
Alexandru VÎRTOSU

Cristina Dinu continuă la „Eddie Herr“
Tenismana Cristina Dinu a acces în actul secund al turneului de junioare „Eddie Herr“, competiţie care se desfăşoară la Bradenton (SUA), după ce a dispus în runda inaugurală, cu un dublu 7-5, de germanca Sina Haas. Sportiva noastră de 16 ani, a 14-a favorită la câştigarea trofeului, o va întâlni pe thailandeza Luksika Kumkhum, de care a fost învinsă anul acesta la Openul de juniori al Canadei. Cealaltă româncă prezentă pe tabloul feminin, Ilinca Stoica, a cedat în primul tur în faţa americanei Stephanie Nauta, posesoarea unui wild card, cu 3-6, 1-6. În competiţia masculină, Vasile Ghilea, un jucător venit din calificări, se va duela în runda inaugurală cu americanul Junior Ore, al zecelea pe lista capilor de serie.
Alexandru VÎRTOSU

Patru noi echipe în Formula 1
La startul sezonului 2010 din „Marele Circ“ vor fi numai puţin de 24 de echipe, după ce ieri s-au înscris patru scuderii, fiind vorba despre Manor GP, al cărei nume va fi schimbat în Virgin Racing, Lotus F1 Racing, Campos Meta 1 şi US F1 Team. Şeful Manor, John Booth, şi Richard Branson, care conduce Virgin, îşi vor anunţa parteneriatul foarte curând, pilotul german Timo Glock semnând deja angajamentul cu noua echipă. Compania Wirth Research va proiecta monoposturile echipei Manor. Sauber are mari şanse să primească şi ea un loc pe grila de start de anul viitor, o întâlnire a Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor urmând să aibă loc pe 11 decembrie la Monaco. Peter Sauber a recâştigat controlul asupra echipei sale, după ce, în urmă cu patru ani, o vânduse constructorului german BMW. Situaţia echipei Toyota rămâne neclară, compania japoneză anunţându-şi retragerea din F1 la sfârşitul sezonului trecut, în ciuda faptului că a semnat o înţelegere prin care îşi prelungea prezenţa în competiţii pentru următorii trei ani.
Alexandru VÎRTOSU

Marion Jones se apucă de baschet
Fosta atletă americană Marion Jones se antrenează din luna octombrie cu echipa feminină de baschet San Antonio Silver Star, ea intenţionând să înceapă o carieră în acest sport. „Cred că ar fi o provocare interesantă pentru mine. Mi-ar da posibilitatea să împărtăşesc din experienţa mea de sportiv şi tinerelor jucătoare de astăzi. Mi-ar oferi a doua şansă de a face ceva bun în sport“, a afirmat Marion Jones, care a mai spus că speră să joace în iarnă la o echipă din Europa, iar după începerea sezonului WNBA – la o echipă din Statele Unite. Fosta atletă a jucat baschet la colegiu, în Carolina de Nord, unde a început ca apărător şi a cucerit titlul naţional în 1994.  
Daniela MITROI-OCHEA

Exit mobile version