10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Timişoara joacă pentru glorie

FC Timişoara joacă pentru glorie

În Grupa A a Ligii Europa, gruparea bănăţeană va primi acasă replica formaţiei olandeze Ajax Amsterdam şi îşi doreşte să obţină un rezultat bun, chiar dacă nu mai are şanse de calificare.

Stadionul „Dan Păltinişanu“ va găzdui astăzi, de la ora 22.05, partida dintre FC Timişoara şi Ajax Amsterdam, contând pentru etapa a 5-a a Grupei A a Ligii Europa. În meciul tur, desfăşurat pe 17 septembrie, pe „ArenA“ din Amsterdam, cele două formaţii au încheiat la egalitate, 0-0. Partida din această seară va fi arbitrată de o brigadă italiană, care îl are la centru pe Paolo Tagliavento. Acesta a fost anchetat în 2006 în scandalul Calciopoli, dar a fost achitat, din lipsă de probe. Tot de la ora 22.05 se va disputa în această seară şi celălalt meci al Grupei A, Anderlecht – Dinamo Zagreb. Să notăm că UEFA a decis ca formaţia croată să îşi primească înapoi cele trei puncte care i-au fost luate după incidentele provocate de suporteri de la jocul cu FC Timişoara.
După patru etape, Ajax şi Anderlecht ocupă primele două locuri în Grupa A, cu câte opt puncte, croaţii se situează pe 3, cu trei puncte, în timp de timişorenii ocupă ultima poziţie, cu două puncte şi fără nici o şansă de calificare.

Bănăţenii se tem
de „lăncieri“

În ultimul meci disputat în campionat înaintea confruntării de la Timişoara, Ajax a zdrobit-o în deplasare pe Vitesse Arnhem, cu 5-1. Mijlocaşul bănăţenilor, Alexandru Bourceanu, pare să se fi speriat de forma în care sunt „lăncierii“ şi a spus că ar fi mulţumit şi cu o remiză în partida din această seară, ţinând cont că „în ultimele jocuri din campionat Ajax a învins echipe foarte bune, pe Heerenveen şi pe Feyenoord Rotterdam“.
„Şi un egal ar fi mulţumitor cu ei. Şi ei cred că se mulţumesc cu o remiză, cu atât mai mult cu cât nu mai avem şanse în Europa League. A fi egala lui Ajax într-o competiţie europeană e o performanţă. Nu mare, dar e o performanţă“, a fost de părere Bourceanu.
În schimb, atacantul Dorin Goga îşi doreşte victoria în meciul cu olandezii.
„Vrem o victorie cu Ajax şi cred că o putem obţine. Ştiu că au câştigat cu 5-1 în deplasare, dar un meci în Europa League e altceva şi sperăm să obţinem şi noi prima victorie“, a spus Goga.
Să remarcăm că din lotul de 20 de jucători anunţaţi de antrenorul lui Ajax, Martin Jol, pentru partida cu FC Timişoara, face parte şi fundaşul român George Ogăraru. Martin Jol nu va putea conta pe atacantul Kennedy Bakircioglu, care este accidentat, dar în lot au fost opriţi Vertonghen, Anita şi Emanuelson, care în ultima perioadă au acuzat probleme medicale.

Liga Europa, faza grupelor
Programul partidelor care se vor disputa astăzi în faza grupelor Ligii Europa: Grupa A: FC Timişoara – Ajax, Anderlecht – Dinamo Zagreb. Clasament: 1. Ajax 8p, 2. Anderlecht 8p, 3. FC Timişoara 2p, 4. Dinamo Zagreb 0p. Grupa B: Valencia – Lille, Slavia Praga – Genoa. Clasament: 1. Lille 7p, 2. Valencia 6p, 3. Genoa 6p, 4. Slavia Praga 2p. Grupa C: Celtic – Hapoel Tel-Aviv, Hamburg – Rapid Viena. Clasament: 1. Hapoel Tel-Aviv 9p, 2. Hamburg 7p, 3. Rapid Viena 4p, 4. Celtic 2p. Grupa G: FC Salzburg – Lazio, Levski Sofia – Villarreal. Clasament: FC Salzburg 12p, 2.Villarreal 6p, 3. Lazio 6p, 4. Levski Sofia 0p. Grupa H: Şerif Tiraspol – Steaua Bucureşti, FC Twente – Fenerbahce. Clasament: 1. Fenerbahce 9p, 2. Twente 7p, 3. Şerif Tiraspol 4p, 4. Steaua 2p. Grupa I: BATE Borisov – Benfica, AEK Atena – Everton. Clasament: 1. Benfica 9p, 2. Everton 6p, 3. BATE 4p, 4. AEK 4p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS