Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Ştefan Radu confirmă la Lazio
În runda a 14-a a primei ligi italiene, formaţia la care evoluează fundaşul român Ştefan Radu, Lazio Roma, a remizat acasă, 0-0, cu Bologna. Presa peninsulară a apreciat evoluţia internaţionalului român, care a fost integralist în această partidă şi a primit un cartonaş galben în minutul 90, susţinând că rolul de apărător central i se potriveşte mult mai bine decât cel de fundaş stânga. „Ordonat şi harnic. Confirmă acţiunile bune făcute în ultimele săptămâni. Nu îşi asumă riscuri deosebite. Rolul de fundaş central e făcut pentru el“, a notat tuttomercatoweb, care i-a acordat nota 6,5. „A făcut puţine greşeli şi a controlat bine balonul. În finalul meciului a avut o fază urâtă cu Osvaldo, însă arbitrul a lăsat meciul să continue“, a scris site-ul eurosport.it despre fundaşul român, pe care l-a notat cu 6. La rândul său, agenţia calciomercato l-a notat pe Radu cu 6,5: „Rapid şi ordonat, sistemul nou îi prieşte“. În alt meci din runda a 14-a, campioana Inter Milano, cu Cristian Chivu titular, a câştigat, cu 1-0, meciul disputat de acasă cu Fiorentina, la care Adrian Mutu nu a jucat, fiind accidentat. Lobonţ şi Piţ nu au fost în lotul oaspeţilor la partida Atalanta – AS Roma 1-2. Paul Codrea a rămas pe banca de rezerve a Sienei la meciul pierdut în deplasare, cu 2-1, în faţa lui Bari, la fel ca Goian şi Melinte, care nu au jucat pentru Palermo în înfrângerea cu 1-0 din fieful formaţiei Chievo Verona.
Daniel BISTRICEANU

Jula, gol pentru Cottbus
Atacantul român al formaţiei Energie Cottbus, Emil Jula, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai partidei pe care echipa sa a câştigat-o duminică, cu scorul de 3-0, pe teren propriu, în faţa lui Rot-Weiss Oberhausen, în etapa a 14-a a diviziei secunde din Germania. Jula a marcat golul de 2-0 (‘47), după ce scorul fusese deschis în prima repriză de Straith (‘15), şi a pasat decisiv la reuşita lui Bittroff (‘73), care a „închis tabela“. La gazde, Ovidiu Burcă şi Emil Jula au fost integralişti în acest meci, în timp ce Sergiu Radu a privit meciul din tribune, fiind accidentat. Graţie acestei victorii, Energie Cottbus a acumulat 18 puncte şi se situează pe locul 11, în timp ce lider este FC Kaiserslautern, cu 30 de puncte, după 13 meciuri jucate.
Daniel BISTRICEANU

Marica este codaş în Bundesliga
Adversara Unirii Urziceni din Grupa G a Ligii Campionilor, VfB Stuttgart, a pierdut duminică, în deplasare, cu 4-0, în faţa lui Bayer Leverkusen, în etapa a 14-a a campionatului Germaniei. În acest meci, atacantul român al formaţiei din Stuttgart, Ciprian Marica, a fost introdus pe teren în minutul 73, în locul lui Pogrebniak. Lidera Bayer Leverkusen a punctat prin Kiesling (‘22, ‘59, ‘87) şi Derdiyok (‘39). Tot duminică s-a disputat în runda a 14-a a Bundesligii şi partida dintre Hannover şi Bayern München, oaspeţii impunându-se cu 3-0 graţie golurilor marcate de Muller (‘19), Olic (‘47) şi Gomez (‘90). Clasamentul primei ligi germane se prezintă astfel: 1. Bayer Leverkusen 30 de puncte; 2. Werder Bremen 27; 3. FC Schalke 25; 4. Bayern München 24; 5. Hamburger 24; 6. Hoffenheim 23; 7. FSV Mainz 23; 8. Wolfsburg 22; 9. Borussia Dortmund 21; 10. Eintracht Frankfurt 19; 11. Borussia Monchengladbach 18; 12. Hannover 16; 13. Freiburg 16; 14. FC Koln 13; 15. FC Nürnberg 12; 16. VfL Bochum 12; 17. VfB Stuttgart 11; 18. Hertha Berlin 5.
Daniel BISTRICEANU

Barcelona a câştigat la limită cu Real
FC Barcelona a mai bifat o victorie în faţa marii rivale Real Madrid, impunându-se în faţa „albilor“, cu scorul de 1-0, în etapa a 12-a din Primera Division şi a revenit pe primul loc în clasamentul campionatului spaniol. Unicul gol al meciului a fost marcat de Ibrahimovic, în minutul 56. Suedezul a înscris la doar şase minute după ce fusese introdus în teren. În minutul 63, catalanii au rămas în inferioritate, după ce Sergio Busquets a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu. Real Madrid avea să rămână şi ea în zece, după ce Diarra a fost eliminat în minutul 90, tot pentru cumul de cartonaşe. Simbolul lui Real Madrid, Raul, care a intrat în minutul 73 în locul lui Arbeloa, a jucat pentru a 30-a oară într-un „Il Clasico“. Barcelona a acumulat 30 de puncte şi a revenit pe primul loc al Primera Division, chiar în detrimentul lui Real Madrid, care rămâne cu 28 de puncte şi cade pe locul 2. La acest meci au asistat 98.000, printre care s-au numărăt şi foştii internaţionali români Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi.
Ionuţ NICA

Olympiakos s-a impus în derbiul Greciei
Adversara formaţiei Dinamo din Grupa F a Ligii Europa, Panathinaikos Atena, a fost învinsă, în deplasare, cu 2-0, de rivala Olympiakos Pireu şi a înregistrat primul eşec în campionat după 12 runde, pierzând, totodată, şi prima poziţie în clasament. Golurile partidei au fost înscrise de Kostas Mitroglou, în minutele 45 şi 55. Antrenorul Henk ten Cate a trimis pe teren formula: Tzorvas – Seitaridis, Sarriegi, Gabriel (Leto ‘55), Vyntra – Spiropoulos, Gilberto Silva, Katsouranis, Simao (Ninis 63) – Cisse, Salpingidis (Christodoulopoulos ‘75). Acesta a fost primul eşec al celor de la Panathinaikos în acest sezon, care au pierdut în acelaşi timp şi prima poziţie în favoarea lui Olympiakos. Panathinaikos face parte din Grupa F a Ligii Europa, alături de Dinamo, Galatasaray şi Sturm Graz. În etapa a doua, „verzii“ s-au impus în faţa formaţiei din „Ştefan cel Mare“, scor 1-0, iar returul se va disputa pe 16 decembrie, la Atena.
Ionuţ NICA

Exit mobile version