7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Ciocnire fatală cu gardul bisericii
Un tânăr de 19 ani din Drobeta Turnu Severin riscă să ajungă după gratii, după ce ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, a provocat un accident de circulaţie, o persoană decedând pe loc, iar alte două ajungând la spital. Se pare că tânărul şofer nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă şi s-a lovit puternic de gardul de beton al bisericii din satul Şişeşti. În urma impactului, Tudorel E., pasagerul din dreapta faţă, de 21 de ani, a decedat pe loc, iar A. Simona, de 17 ani, şi G. Marian, de 21 de ani, au rămas încarceraţi între fiarele contorsionate ale autoturismului Opel Vectra.
În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au descoperit că şoferul consumase băuturi alcoolice, având o concentraţie de 0,24 miligrame de alcool pur în aerul expirat. La faţa locului au intervenit o echipă de la ISU „Drobeta“ pentru descarcerarea victimelor şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă pentru transportarea acestora la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Valeriu C., şoferul de 19 ani, este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.
Alin GHICIULESCU

Arestat după ce a jefuit o pensionară
Un tănăr din comuna doljeană Leu a fost arestat preventiv sâmbătă, după ce a intrat în casă peste o bătrână din localitate şi i-a luat pensia pe care tocmai o primise. Poliţiştii au fost sesizaţi, vineri, că Anica Ghindeanu, de 83 de ani, a fost agresată fizic şi deposedată de pensia pe care o primise cu o zi înainte. Oamenii legii au stabilit, în urma cercetărilor, că, vineri noapte, în jurul orei 1.30, o persoană necunoscută a dislocat o fereastră şi a intrat în camera în care se afla bătrâna. După ce ameninţat-o cu acte de violenţă şi a agresat-o, persoana respectivă i-a luat femeii 900 de lei. Deşi victima nu a putut oferi nici un fel de semnalmente ale agresorului, în urma investigaţiilor poliţiştilor s-a reuşit identificarea acestuia în persoana lui Costinel Păun, de 24 de ani, din comuna Leu. Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ, iar sâmbătă a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii doljeni au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu.
Aldezir MARIN

Femeie omorâtă de un şofer băut  
Elena G., de 60 de ani, din comuna Ianca, a fost spulberată de o maşină în timp ce se deplasa regulamentar pe o stradă din localitate. Sâmbătă seară, Aurică T., de 54 de ani, din Bucureşti, a pierdut control volanului într-o curbă, autoturismul a pătruns pe contrasens şi a accidentat-o pe Elena G.
„Accidentul s-a soldat cu decesul femeii, care circula regulamentar. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. A fost întocmit dosar de cercetare penală, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Cercetările continuă în acest caz.
Dana MIHĂILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS