15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute l-a spart pe Andrade

Bute l-a spart pe Andrade

„Mister KO“ şi-a respectat blazonul în ring, l-a trimis în „lumea viselor“ pe Librado Andrade în runda a patra şi şi-a păstrat titlul mondial IBF.

Librado „Gură mare“ Andrade a părăsit plângând sala din Quebec (Canada), reuşind să se umple de penibil după evoluţia de ieri-dimineaţă în faţa lui Lucian Bute, care şi-a apărat pentru a patra oară centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Pugilistul român s-a ţinut de promisiune şi l-a învins pe mexican prin KO, după ce a dominat copios ostilităţile din ring. Bute a fost decisiv în repriza a patra, când a reuşit să îl trimită la podea de două ori pe Andrade, prima dată printr-o directă de stânga, iar a doua oară printr-un upercut la ficat. Pentru „Mister KO“ aceasta a fost a 25-a victorie consecutivă la profesionism şi, totodată, a 20-a obţinută înainte de limită. De partea cealaltă, Andrade, care are în palmares 28 de victorii, 21 prin KO, a bifat a treia înfrângere, suferind totodată primul insucces prin KO din carieră.
Lucian Bute (29 de ani) a avut o bursă de 908.000 de dolari la acest meci, primul al lui transmis în direct pe HBO, unde a fost comentat de fostul campion mondial Lenox Lewis, o onoare pentru pugilistul nostru: „M-a felicitat şi mi-a spus că sunt un boxer foarte bun şi că, dacă voi boxa aşa, nimeni nu poate să îmi stea în faţă“.

„Am demonstrat că merit să fiu campion“

După succesul indubitabil de la Quebec, Lucian Bute a afirmat că, prin a doua victorie în faţa lui Librado Andrade, a demonstrat că merită să fie campion mondial. „După primul meci, am stat doar în sală să pregătesc acest meci. Am demonstrat că prima dată a fost un accident şi că merit să fiu campion mondial în continuare. Am lovit bine şi puternic. Astfel am putut să îmi fac meciul mai uşor şi să înving înainte de limită. Sunt foarte fericit, pentru că am demonstrat cine este adevăratul campion. Am demonstrat tuturor că am fost un Ferrari, nicidecum un Mercedes tamponat, aşa cum mă caracterizase înaintea meciului tehnicianul lui Andrade (Howard Grant – n.r.). Foarte mult contează pentru mine că meciul a fost transmis în România. Sunt foarte fericit că oamenii mi-au văzut evoluţia. Mulţumesc tuturor românilor care s-au trezit atât de devreme ca să fie alături de mine“, a spus Lucian Bute.
După ce s-a dezmeticit din pumnii lui Lucian Bute, mexicanul Librado Andrade a recunoscut valoarea românului: „La început am crezut că nu am nimic, dar, când am încercat să mă ridic, mi-a fost imposibil. A fost o lovitură perfectă. Lucian a fost foarte rapid, nu am putut împiedica nici una dintre cele două lovituri din runda a patra. M-a lovit foarte puternic şi nu m-am mai putut ridica“, a spus Andrade.
Meciul disputat la Quebec, în faţa a 16.000 de spectatori, a fost al doilea dintre Lucian Bute şi Librado Andrade, după cel din 24 octombrie 2008, care s-a încheiat tot cu victoria românului, dar la puncte. În acea luptă, pugilistul nostru a fost îngenuncheat şi numărat pentru prima dată în cariera de profesionist, în ultima rundă, iar Andrade şi staff-ul său au acuzat la final că pugilistul columbian trebuia să câştige prin KO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII