Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Juve a dezamăgit la Bordeaux
Juventus Torino nu a reuşit să smulgă nici măcar un punct în deplasarea de la Bordeaux, fiind învinsă de campioana Franţei cu 2-0, în Grupa A a Ligii Campionilor. Cu Del Piero printre titulari, după câteva săptămâni în care starul „bianconerilor“ a fost accidentat, Juve s-a văzut condusă în minutul 54, când pentru bordelezi a punctat Fernando. Echipa antrenată de Ciro Ferrara a încercat în zadar să egaleze, francezii nu le-au lăsat nici o şansă. Mai mult, în minutul 90+4, scorul a devenit 2-0, după ce Chamakh l-a învins pe Buffon. În urma acestei victorii, Bordeaux s-a calificat în optimile competiţiei. Juventus îşi va juca accederea în faza următoare în ultima partidă, pe teren propriu, cu Bayern München, italienii fiind nevoiţi să obţină cel puţin o remiză. Formaţia germană a reuşit să câştige la limită, cu 1-0, partida cu israelienii de la Maccabi Haifa. Unicul gol al întâlnirii de pe Allianz Arena a fost marcat de Olic în minutul 62. Clasament: 1. Bordeaux 13p, 2. Juventus 8p, 3. Bayern 7p, 4. Maccabi 0p. Ultima etapă (8 decembrie): Juventus – Bayern, Maccabi – Bordeaux.
Click News

Manchester s-a făcut de râs
Manchester United, finalistă a Ligii Campionilor în sezonul trecut, a reuşit „performanţa“ să piardă pe teren propriu, cu 1-0, partida disputată cu Beşiktaş Istanbul, în Grupa B a competiţiei. Până la meciul de pe „Old Trafford“, turcii nu bătuseră pe nimeni. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Tello, în minutul 20. Sir Alex Ferguson a folosit în primul unsprezece mai mulţi jucători care de obicei sunt rezerve. Englezii sunt deja calificaţi în optimi, dar nu mai sunt siguri de ocuparea locului întâi după ce au fost înfrânţi de „vulturi“. În celălalt meci al grupei, ŢSKA Moscova s-a impus cu 2-1 în faţa lui Wolfsburg prin golurile marcate de Necid (‘58) şi Krasic (‘66). Pentru oaspeţi, a punctat Dzeko (‘19). Ruşii au egalat campioana Germaniei la numărul de puncte (7) şi păstrează în continuare şanse să se claseze pe locul al doilea. Clasament: 1. Manchester 10p, 2. Wolfsburg 7p, 3. ŢSKA Moscova 7p, 4. Beşiktaş 4p. Ultima etapă (8 decembrie): Wolfsburg – Manchester, Beşiktaş – ŢSKA.
Click News

Deznodământ amânat în Grupa C
În Grupa C a Ligii Campionilor, lucrurile nu s-au limpezit nici după etapa a cincea, trei echipe luptându-se pentru cele două locuri care asigură calificarea în optimile de finală. Miercuri seară, AC Milan a remizat acasă cu Olympique Marseille, scor 1-1 (Borriello ‘10 / Lucho Gonzalez ‘16), în timp ce Real Madrid a înregistrat o victorie la limită în faţa lui FC Zürich, 1-0 (Higuain ‘21), rezultate în urma cărora clasamentul acestei grupe se prezintă astfel: 1. Real Madrid 10p, 2. AC Milan 8p, 3. Marseille 7p, 4. Zürich 3p. În ultima etapă, programată pe 8 decembrie, FC Zürich va primi acasă replica lui AC Milan, în timp ce pe „Velodrome“ se va disputa derbiul Olympique Marseille – Real Madrid. Să remarcăm că internaţionalul portughez Cristiano Ronaldo, accidentat la glezna dreaptă la finalul lunii septembrie, a jucat 20 de minute în meciul de miercuri seară, de la Madrid. Ronaldo, cel mai bun marcator al Realului în Liga Campionilor (patru goluri), a intrat în locul căpitanului Raul, în minutul 70, primind ovaţii din partea publicului de pe stadionul „Santiago Bernabeu“. Cristiano Ronaldo, cel mai scump transfer din istoria fotbalului (94 de milioane de euro), s-a accidentat la meciul cu Olympique Marseille, de pe 30 septembrie. El a mai jucat câteva minute pentru naţionala Portugaliei pe 10 octombrie, însă accidentarea lui s-a agravat. Suporterii madrileni l-au aclamat miercuri şi pe portarul Iker Casillas, care a jucat partida cu numărul 100 în Liga Campionilor. Casillas (28 de ani), care a debutat în această ligă pe 15 septembrie 1999, în partida Olympiakos Pireu – Real Madrid, a intrat astfel în topul primilor zece jucători din istorie care au evoluat 100 de meciuri în cea mai importantă competiţie intercluburi.
Daniel BISTRICEANU

Săpunaru, criticat de presa portugheză
FC Porto, cu fundaşul român Cristian Săpunaru titular, a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, cu 1-0, de formaţia engleză Chelsea Londra, într-un meci din etapa a cincea a grupei D a Ligii Campionilor. Săpunaru a fost înlocuit, în minutul 79, cu Farias. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Anelka, în minutul 69. Pentru evoluţia sa din meciul cu Chelsea, fotbalistul român a primit nota 4 din partea celebrului cotidian O Jogo. „Pasivitatea cu care l-a abordat pe Malouda la faza la care francezul i-a pasat lui Anelka este un exemplu perfect privind evoluţia lui. A făcut greşeală după greşeală şi nu a fost capabil să evite ca Chelsea să atace pe partea sa“, a scris O Jogo. În celălalt meci al Grupei D, Apoel Nicosia a remizat acasă cu Atletico Madrid, scor 1-1 (Mirosavljevic ‘5 / Simao ‘62). Chelsea, cu 13 puncte, şi FC Porto, cu nouă puncte, ocupă primele două poziţii în ierarhia Grupei D, fiind deja calificate în optimi, în timp ce pentru locul trei, care asigură prezenţa în Liga Europa, se luptă Atletico (trei puncte) şi Apoel (două puncte). În ultima etapă, programată pe 8 decembrie, se vor disputa meciurile Chelsea – Apoel şi Atletico – FC Porto.
Daniel BISTRICEANU

Exit mobile version