24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa - norocoasă şi urcătoare

Ştiinţa – norocoasă şi urcătoare

Universitatea Craiova – Ceahlăul Piatra Neamţ 3-2. După cum a început meciul, gol Craiova în minutul doi, credeam că Ştiinţa va avea o viaţă uşoară în această partidă şi că oltenii se vor impune la scor. N-a fost aşa, iar partida s-a transformat într-un joc dificil pentru noi, dar din cauza noastră! La 2-2, de exemplu, Ceahlăul a fost la un pas de a mişca tabela în favoarea Ceahlăului şi doar intervenţia miraculoasă a lui Silviu Lung cel mic a făcut ca o asemenea tragedie să nu se întâmple. Norocul a surâs apoi Craiovei, Vali Badea marcând un gol aducător a trei puncte foarte importante, Universitatea urcând astfel în clasament. Baftă acum la Cluj!
Astra – Steaua 2-1. Antrenorul Nicolo Napoli îşi face treaba la Astra mai bine decât mulţi dintre antrenorii români din Liga I, echipa lui reuşind marţi să câştige în faţa unei Stele nestrălucitoare.
FC Vaslui – CFR Cluj 2-0. Un meci… european, aproape ca în Liga Campionilor, între două echipe din provincie. La Vaslui, ca şi la Cluj (ca şi la Urziceni), s-au investit însă mulţi bani, iar patronii nu sunt pe post de măscărici, ci sunt doar finanţatori serioşi. Atât!
FC Timişoara – Dinamo 2-0. Ce meci, ce victorie! După 12 ani, bănăţenii au reuşit o victorie istorică, iar Gigel Bucur, autorul celor două goluri, a dat naştere unei noi „revoluţii“ pe Bega. Pe când şi în Craiova?
Unirea Alba Iulia – Oţelul Galaţi 3-1. În foamea după puncte salvatoare, gazdele au reuşit o victorie foarte, foarte importantă în cursa Unirii pentru evitarea retrogradării.
Rapid – Gaz Metan Mediaş 4-1. Galopul de sănătate al giuleştenilor, concretizat cu o victorie lejeră şi la scor, le dă speranţe vişiniilor că în 2010 ar putea fi în Liga Campionilor. De altfel, după jocul practicat vineri, Rapid a arătat ca o mare echipă, tehnică şi pragmatică, atunci când o cere cazul.
Internaţional Curtea de Argeş – Unirea Urziceni 1-2. Imprevizibila echipă a lui Ştefan Stoica şi-a confirmat „tradiţia“ acestui tur de campionat: încă o înfrângere acasă, ajungând astfel la – 9 în clasamentul „adevărului“. Meciul a fost aprig disputat şi câştigat, pe merit, de campioana României.  
Gloria Bistriţa – FC Braşov 2-1. După ce săptămâna trecută, în meciul de Cupă cu Braşovul, Gloria a fost o echipă cam de mieluşei (Braşov – Bistriţa 3-0), duminică, la Tata Jean acasă, a câştigat Gloria. A fost un meci pe „muchie de cuţit“: la scorul de 1-1, gazdele au obţinut o lovitură de la 11 metri şi tabela s-a mişcat pentru gazde, 2-1. Şi astfel, Gloria Bistriţa a bifat a doua victorie în campionat.

PS: N-am apucat să comentez meciul din sferturile Cupei României, Universitatea – CFR Cluj 0-1. Trei ar fi cauzele pentru care am părăsit competiţia: erorile brigăzii de arbitraj, absenţa unor titulari din echipa Craiovei şi, fără supărare, neputinţa oltenilor ca în zece oameni să-şi revină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII