Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Juventus vrea să rezolve problema calificării
În Grupa A a Ligii Campionilor se vor disputa astăzi, de la ora 21.45, partidele contând pentru etapa a 5-a. Pe „Stade Chaban-Delmas“, campioana Franţei, Girondins Bordeaux, va primi replica vicecampioanei Italiei, Juventus Torino. Francezii pregătiţi de Laurent Blanc abordează relaxaţi această confruntare, fiind deja calificaţi în optimi. Tehnicianul lui Juventus, Ciro Ferrara, nu-l va putea utiliza în partida de la Bordeaux pe atacantul David Trezeguet, care este indisponibil o lună după ce a suferit o accidentare la piciorul stâng. Incert este Claudio Marchisio, însă ar putea reveni în echipă alţi doi jucători importanţi ai italienilor, Alex Del Piero şi Momo Sissoko, refăcuţi complet după ce au fost nevoiţi să stea departe de gazon destul de mult timp din cauza unor probleme medicale. În celălalt meci al Grupei A se vor întâlni, pe „Fusball Arena“ din München, Bayern şi Maccabi Haifa. La echipa bavareză, apele sunt tulburi înaintea acestei partide, antrenorul Louis van Gaal fiind în pericol să-şi piardă postul din cauza rezultatelor slabe. Bayern München ocupă, după 13 etape, locul şapte în Bundesliga şi nu a rupt gura târgului nici în Liga Campionilor, unde are şanse destul de mici să se califice în optimi. De altfel, preşedintele grupării din München, Karl-Heinz Rummenigge, a afirmat că rezultatele sunt cele mai importante pentru viitorul antrenorului Louis van Gaal la echipă. De o eventuală demitere a lui Van Gaal ar putea profita Guus Hiddink, actualul selecţioner al Rusiei, care a ratat calificarea la CM 2010. Clasamentul Grupei A: 1. Girondins Bordeaux 10p, 2. Juventus Torino 8p, 3. Bayern München 4p, 4. Maccabi Haifa 0p.
Daniel BISTRICEANU

„Lupii“ germani atacă Moscova
La Moscova, pe arena „Lujniki“, ŢSKA va primi vizita campioanei Germaniei, VfL Wolfsburg, meciul fiind programat la ora 19.30. Cele două formaţii se luptă pentru ocuparea poziţiei secunde a ierarhie Grupei B, care asigură accesul în optimile de finală ale Ligii Campionilor. După patru etape, „lupii“ germani au un avans de trei puncte faţă de gruparea moscovită şi s-ar mulţumi şi cu o remiză în disputa din această seară. Fără griji este Manchester United, deja calificată în optimi, „diavolii“ lui Alex Ferguson fiind hotărâţi să facă spectacol în confruntarea de la ora 21.45 cu Beşiktaş Istanbul. Clasamentul Grupei B: 1. Manchester United 10p, 2. VfL Wolfsburg 7p, 3. ŢSKA Moscova 4p, 4. Beşiktaş Istanbul 1p.
Daniel BISTRICEANU

AC Milan înfruntă pe Olympique Marseille
Grupa C a Ligii Campionilor nu şi-a desemnat încă echipele calificate în optimi, trei formaţii luptându-se în continuare pentru primele două locuri ale ierarhiei. Derbiul etapei a patra se dispută pe stadionul „San Siro“, acolo unde Milan va juca un meci decisiv cu gruparea franceză Olympique Marseille. Italienii sunt lideri ai grupei, dar o înfrângere îi poate duce subit pe poziţia a treia, deoarece Olympique are cu un punct mai puţin decât „rossonerii“. În tur, italienii s-au impus la Marseille cu 2-1, graţie reuşitelor veteranului Pippo Inzaghi, care ar putea fi titularizat de antrenorul Leonardo şi în această seară. În celălalt meci al Grupei C, Real Madrid este favorită pe teren propriu în faţa elveţienilor de la FC Zürich şi, cel puţin teoretic, nu se pune decât problema scorului cu care se vor impune spaniolii. Real ocupă locul al doilea în grupă, cu şase puncte, şi chiar şi în cazul unui succes nu va fi sigură de calificare dacă Marseille va lua cel puţin un punct la Milano.  Clasamentul Grupei C: 1. AC Milan 7p; 2. Real Madrid 7p; 3. Marseille 6p; 4. FC Zurich 3p.
Click News

Chelsea şi Porto îşi dispută primul loc
Chelsea Londra şi FC Porto au obţinut deja „biletele“ pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor, dar se vor duela în această seară pe „Estadio do Dragao“ pentru prima poziţie a Grupei D, care asigură un adversar mai slab în următoarea fază a competiţiei. Londonezii sunt lideri deocamdată, cu zece puncte, în timp ce Porto a acumulat nouă puncte. Cele două formaţii s-au mai întâlnit şi pe 30 septembrie, în prima etapă a fazei grupelor, iar Chelsea s-a impus atunci cu 1-0 pe „Stamford Bridge“, printr-un gol marcat de Nikolas Anelka în minutul 48. Englezii nu au pierdut nici una dintre cele patru confruntări disputate până acum. Într-un alt meci al Grupei D se vor întâlni Apoel Nicosia şi Atletico Madrid, două formaţii care mai au şanse doar la locul al treilea, echivalent cu calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa. Atletico nu a acumulat decât două puncte, în condiţiile în care îşi propusese să treacă de faza grupelor. Madrilenii au remizat în tur cu ciprioţii (0-0) şi au mai obţinut un punct din confruntarea cu Chelsea (1-1). În schimb, ciprioţii au doar un punct. „Din păcate, am pierdut orice şansă de calificare în optimile Ligii Campionilor. Nu ne rămâne altceva de făcut decât să câştigăm cele două meciuri pe care le mai avem de disputat. Cu Apoel nu ne va fi uşor, mai ales că în tur, pe teren propriu, nu am reuşit să le marcăm nici un gol“, a declarat Kuhn Aguero, atacantul madrilenilor. Clasamentul Grupei D: 1. Chelsea 10p; 2. FC Porto 9p; 3. Atletico Madrid 2p; 4. Apoel Nicosia 1p.
Click News

Exit mobile version