16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTransferurile Ştiinţei, faza on line

Transferurile Ştiinţei, faza on line

În timp ce Adrian Mititelu promite că va întări Universitatea din iarnă, ziarele de sport, citând chiar surse din cadrul clubului, le-au găsit deja echipe celor mai valoroşi fotbalişti din Bănie.

Campionatul mai are câteva etape şi ia vacanţă, iar echipele din Liga I îşi fac planurile pentru partea a doua a sezonului, încercând să acopere golurile din unsprezecele de bază, dar şi să scape de jucătorii care nu au dat randamentul aşteptat. Dacă ar fi să ne luăm după anunţul făcut acum o lună de team-managerul Silvian Cristescu, nici Universitatea nu va sări peste curăţenia de iarnă. „O să vedem ce va fi la iarnă. În opinia mea, o să plece trei-patru jucători. S-a încheiat un ciclu, uşor-uşor trebuie să aduci altceva dacă nu ai performanţe. Trebuie promovaţi alţii sau trebuie aduşi alţii“, a spus Cristescu, fără a da însă nume. Declaraţiile acestuia nu au făcut decât să ridice mingea la fileu microbiştilor olteni, care aşteaptă unele schimbări de atitudine în joc, dar şi noutăţi în echipă.
Site-ul craiovamaxima.ro chiar i-a provocat pe suporterii craioveni la o dezbatere pe această temă. Surprizele nu au fost însă mari, majoritatea celor care şi-au dat cu părerea considerând că Florin Şoavă a făcut prea puţin pentru Universitatea, fiind primul invitat să părăsească barca lui Eugen Neagoe. „Samuraiul“ mai are însă la dispoziţie câteva meciuri importante pentru a le dovedi fanilor că merită să îmbrace tricoul alb-albastru. În aceeaşi situaţie se află şi atacantul Mihai Dina, luat şi el la ochi de suporteri. Următorii vizaţi sunt cei patru australieni, Rose, Mitchell, Baird şi Dilevski. Nici jucătorii aduşi de curând nu au convins, Bădoi şi V. Badea fiind consideraţi două transferuri de „umplutură“, singurul care a prins la public fiind Eugen Trică. În ceea ce-l priveşte pe Florin Costea, acesta a ieşit de la sufletul suporterilor, dar nu neapărat pentru prestaţia sa, ci pentru atitudinea din ultima vreme. Wobay, Lung Jr. şi Dănănae stau cel mai bine în ochii suporterior.
 
Fraţii Costea, Prepeliţă şi Dănănae, „vânduţi“

Părerea fanilor nu va conta însă pentru oficialii clubului, iar cel care va semna o eventuală listă neagră este Adrian Mititelu, depinzând de strategia pe care patronul Ştiinţei o va prefera în această iarnă. Totul va fi în funcţie de locul pe care juveţii vor ierna şi de obiectivele stabilite pentru anul viitor. Finanţatorul Adrian Mititelu nu vorbeşte de plecări şi a anunţat, printre altele, că „în iarnă ne vom întări considerabil“. Până când Mititelu va face anumite mutări, presa sportivă, plecând de la situaţia financiară deloc roz a clubului patronat de acesta, a făcut transferurile la Universitatea, fraţii Costea, Prepeliţă şi Dănănae fiind deja vânduţi. Despre Florin Costea şi Andrei Prepeliţă s-a scris că au fost propuşi la Unirea Urziceni, echipă care joacă în Champions League, însă clubul din Bănie a reacţionat, considerând ştirea o speculaţie şi o intoxicare a opiniei publice. Nu în acelaşi fel au reacţionat oficialii Ştiinţei atunci când Florin Costea sau Ovidiu Dănănae au fost „transferaţi“ la FC Porto, respectiv PSV Eindhoven, în schimbul mai multor milioane de euro. Desigur, chiar dacă nu va vinde vreun jucător de bază, ştirile cu jucătorii valoroşi aflaţi în vizorul unor echipe cu nume din Europa dau bine în ochii microbiştilor, reclama fiind, după cum se ştie, sufletul comerţului, chiar şi cu fotbalişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII