24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDacă nici pe Braşov, atunci pe cine?

Dacă nici pe Braşov, atunci pe cine?

Aflaţi pe ultimul loc în Divizia A, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova sunt obligaţi să învingă, sâmbătă, pe CSU Cuadripol Braşov, altă echipă aflată în subsolul clasamentului.

Baschetbaliştii de la SCM-Universitatea Craiova întâlnesc sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 18.00, formaţia CSU Cuadripol Braşov, într-un joc din cadrul rundei a 11-a din Divizia A, transmis în direct la TVR Craiova.
Ambele echipe au acumulat doar o singură victorie în campionat, braşovenii în etapa a patra, cu CSM Oradea, iar craiovenii în runda a şaptea, pe teren propriu, cu Energia Rovinari, şi sunt colege de suferinţă în subsolul clasamentului. SCM-U Craiova este „lanterna roşie“, fiind depăşită de ardeleni la coşaveraj. Disputa din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ se anunţă extrem de încrâncenată. Baschetbaliştii din Bănie par condamnaţi să învingă echipa pregătită de Dan Calancea, pentru a părăsi ultimul loc, unul ruşinos, şi pentru a demonstra că merită să facă parte din lotul oltean şi după pauza competiţională din iarnă.
Dacă, în sezonul trecut, formaţia pregătită de Marius Toma şi Paul Nicolae, deşi era nou-promovată, a produs multe surprize plăcute, învingând echipe puternice precum campioana CSU Asesoft Ploieşti, Piteşti, Dinamo Bucureşti şi altele, anul acesta, jucătorii de la SCM-U şi-au dezamăgit fanii. În partida cu Braşovul, o echipă aflată în reconstrucţie, Dan Răducanu şi colegii săi trebuie să joace cu mai multă determinare, pentru a demonstra că nu sunt cea mai slabă echipă din campionat.

Misiune imposibilă
pentru gorjeni

Invincibilitatea baschetbaliştilor lui Theo Evans de acasă, din acest sezon, este pusă în pericol în această etapă. La Târgu Jiu soseşte revelaţia campionatului, Gaz Metan Mediaş, jocul fiind programat sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor. Condusă de Jarrett Howell, unul dintre cei mai valoroşi jucători din campionat, Gaz Metan Mediaş este favorită în oraşul lui Brâncuşi. Pentru a spera la victorie, Energia are nevoie de constanţă în joc la un nivel ridicat, de susţinerea fanilor, noroc şi un procentaj excelent din spatele semicercului. Înaintea acestei dispute, gruparea gorjeană ocupă locul şapte, cu 15 puncte din zece partide, iar Gaz Metan Mediaş ocupă locul trei, cu 17 puncte din nouă etape.

Fetele joacă
la Alexandria

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova dispută, sâmbătă, primul joc din returul Diviziei A, seria sud-est, urmând să evolueze în deplasare, în compania formaţiei BC Teleorman Alexandria. Chiar dacă, în tur, formaţia olteană pregătită de Liviu Manea s-a impus, scor 69-68, jucătoarele din Bănie nu vor avea deloc un meci uşor, echipa din Alexandria cedând cu greu puncte pe teren propriu. Un succes  în acest meci le-ar ajuta pe baschetbalistele de la SCM-CSS să-şi consolideze poziţia secundă în serie. Reamintim că, în tur, SCM-CSS Craiova a înregistrat cinci victorii, unele la scor, şi o singură înfrângere, pe terenul campioanei Municipal MCM Târgovişte, lideră în seria sud-est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS