10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBătaie pe puncte în Zăvoi

Bătaie pe puncte în Zăvoi

CSM Vâlcea – Gaz Metan CFR Craiova
Stadion „Municipal“,
sâmbătă, ora 11.00.
Formaţii probabile:
CSM Vâlcea:
Perianu – Pasăre, M. Deaconescu, C. Dinu, Goge – I. Popa, Dandea, Sg. Popescu, Dobre – Roman, Boroiban. Antrenor: Alin Artimon.
Gaz Metan: Vulpescu – Buleică, Feleagă, Cruşoveanu, D. Rădoi – Vigariu, Pătrană, Rioşeanu, Neacşa – C. Crăciun, Trifu. Antrenor: Ionel Gane
Vor arbitra: I. Ivan – V. Cristea, D. Ilieş.

Fără menajamente, cam asta ar fi deviza celor două echipe oltene care se întâlnesc sâmbătă, atât CSM Vâlcea, cât şi Gaz Metan CFR Craiova propunându-şi câştigarea acestui derbi. Cele trei puncte sunt râvnite de ambele combatante din dorinţa de a termina turul acestui sezon cât mai sus în clasamentul seriei de vest. În plus, intră în joc şi orgoliile specifice acestei regiuni, în care fotbalul este sfânt.
După ce a plecat cu un punct din deplasarea de la Lupeni, CSM Vâlcea vrea să-şi mulţumească fanii cu o victorie împotriva „găzarilor“, totul pentru a avea o continuitate în joc şi rezultate. „Trebuie neapărat să ne impunem pentru a lega rezultatele pozitive. Am jucat bine în ultimele partide, dar foarte importante sunt punctele. Craiovenii au o echipă experimentată, care îşi vinde scump pielea. Sunt convins că nu vin în excursie, dar eu sper să câştigăm“, a afirmat antrenorul grupării din Zăvoi, Alin Artimon. Tehnicianul vâlcenilor nu va face schimbări în unsprezecele de start din etapa trecută, vestea bună fiind că-i poate folosi pe Perianu, Roman şi Ciprian Dinu, toţi având probleme medicale minore în această săptămână.

„Mergem să câştigăm“

Antrenorul Gaz Metanului CFR Craiova, Ionel Gane, a afişat acelaşi optimism cu care ne-a obişnuit de când a preluat formaţia de la „Depou“. Cu toate că este conştient de valoarea adversarului, „Jerry“ are încredere în elevii săi, fiind convins că vor lupta pentru victorie. „Am văzut pe DVD ultimele jocuri ale vâlcenilor şi pot spune că au o echipă bună. S-au bătut pentru promovare în ultimii ani, au un antrenor şi un lot bun, ceea ce ne obligă să tratăm cu maximă seriozitate acest meci. Îi respectăm, dar vrem să câştigăm. Pentru noi sunt importante cele trei puncte, ne aşteaptă un final de tur destul de greu, jucăm cu Jiul Petroşani acasă şi cu UTA Arad în deplasare. Diferenţa de puncte dintre noi şi ultimele clasate nu este mare, de aceea noi trebuie să obţinem maximum de puncte de la fiecare meci. Recunosc că m-aş mulţumi şi cu un egal la Vâlcea. Nu concep să nu câştigăm acasă, dar în deplasare e bun orice punct“, a spus „Jerry“. Gane nu-i va putea folosi în acest meci pe Mario Găman, accidentat în amicalul cu CSM Slatina, Laurenţiu Preda, „căzut la datorie“ în timpul penultimului antrenament, şi pe Mihăiţă Gheorghe, învoit de conducere pentru faptul că joi a devenit tătic. „Mâine (sâmbătă – n.r.) fac 31 de ani şi îmi doresc foarte mult o victorie. Ar fi un cadou frumos din partea colegilor. Dacă aş mai şi marca, ar fi o zi specială. N-am mai înscris din etapa a doua şi vreau să pun punct ghinionului“, a afirmat căpitanul „găzarilor“, Ionuţ Pătrană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS