16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtacă Liga I cu amatori

Atacă Liga I cu amatori

Deşi în CV-ul celor doi atacanţi care dau probe la Pandurii Târgu Jiu în aceste zile, slovenul Patrick Bordon şi columbianul Cesar Cardozo, figurează echipe renumite ca Lecce (Italia), respectiv Once Caldas (Columbia), cei doi nu au apucat să debuteze în campionat pentru aceste grupări. Bordon a jucat numai la echipa de tineret a clubului Lecce din serie B, în timp ce Cardozo doar s-a pregătit timp de şase luni cu fosta formaţie a lui Dayro Moreno, Once Caldas, câştigătoarea Cupei Libertadores în 2004. Povestea lui Cardozo, care are 1,88 m şi 86 kg, începe anul trecut când a marcat nouă goluri în zece jocuri la cea de-a 19-a ediţie a „Cupei Patriei“, competiţie la care participă tineri talentaţi din Columbia. Produs al şcolii de fotbal Inmedent La Red, Cardozo a fost legitimat de Once Caldas, însă după şase luni de pregătire specialiştii grupării columbiene au decretat că e prea târziu pentru jucător să debuteze în prima ligă. Impresariat de Adrian Ilie, Cesar Cardozo a ajuns cu întârziere la Pandurii Târgu Jiu, presa columbiană scriind că jucătorul se va transfera în România încă de la începutul lunii octombrie. Adi Ilie a precizat că formalităţile de obţinere a vizei au fost destul de greoaie şi de aceea s-a întârziat aducerea lui la probe. „Echipa joacă în prima divizie, se numeşte Pandurii şi ştiu că voi primi o şansă de a juca. Visul meu este să joc în prima ligă, aici, în Columbia, sau în altă ţară“, a declarat Cardozo pentru site-ul nuevoestadio.
Preşedintele Marin Condescu a spus că jucătorul se află doar pentru o perioadă de probă la Pandurii, urmând ca antrenorul Liviu Ciobotariu să se decidă dacă îl va păstra în lot: „Columbianul e un tânăr de perspectivă pe care îl avem pentru o perioadă la probe. Urmează ca antrenorul să decidă dacă este util echipei“. „Pe Bordon n-am avut timp să-l urmăresc foarte bine, pentru că mă interesează doar acest joc care urmează. O să mă uit şi la el, la antrenamente, să văd dacă poate să facă parte din lotul nostru“, a spus Ciobotariu.

Ciobotariu, mulţumit
de atacanţi

Deşi cei patru atacanţi din lotul pandurilor, Raskovic, Tilincă, Stromajer şi Arrieta, au marcat doar două goluri în primele 13 etape, antrenorul Liviu Ciobotariu nu este îngrijorat de ineficienţa acestora. „Am patru atacanţi foarte buni în echipă, dintre care mă voi hotărî până la ora jocului pe care îi voi folosi, în funcţie şi de randamentul lor de la antrenamente în săptămâna premergătoare jocului. Nu pot spune care sunt calităţile atacanţilor mei. Eu vreau să le remediez defectele şi să le îmbunătăţesc calităţile. Atacanţii noştri apar foarte bine în gura porţii. Ne-am creat foarte multe ocazii, dar le-am ratat. Vor da şi ei goluri, sunt sigur de acest lucru“, a spus Ciobotariu. În ciuda afirmaţiilor diplomatice ale tehnicianului, atacanţii de la Pandurii mai au la dispoziţie doar patru etape să-şi arate valoarea, clubul înteţind căutările pentru înregimentarea altor jucători. „Venirea atacanţilor în probe mă motivează mult mai mult. Concurenţa e binevenită dacă se face corect. Nu mă supăr dacă altul joacă şi dă goluri“, a punctat Tilincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS