12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Ştiinţa, KO

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 12.000.
A marcat: Dubarbier ‘25.
„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Bădoi, V. Găman, Mitchell, Rose – Bărboianu, D. Stoica (‘59, V. Badea), Şoavă (‘35, Dina) – Wobay, M. Costea (‘71, Firţulescu), Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
CFR Cluj: Peskovic – Tony, Cadu, Cabrera, Panin – Dani, G. Mureşan, Culio (‘77, Dario Flores) – Dubarbier (‘82, Deac), Nei (‘66, Mara), L. Traore. Antrenor: Andrea Mandorlini.
Cartonaşe galbene: Bădoi / Dubarbier, Panin, Culio, Tony.
Cartonaş roşu: Traore (‘30).Au arbitrat: Al. Tudor – B. Velicu, R. Ghinguleac.

Universitatea a ratat calificarea în semifinalele Cupei României după un meci pe care l-a dominat, având un om în plus mai bine de o repriză, iar „centralul“ Tudor i-a anulat un gol valabil „sărind“ peste arbitrul asistent.

Arbitrul Alexandru Tudor şi-a făcut o cruce mare şi a dat drumul la joc. Tot cruce şi-au făcut şi oltenii, zece minute mai târziu, când Florin Costea a marcat pentru 1-0 după o centrare a lui Wobay şi o deviere cu călcâiul a lui Şoavă, dar golul a fost anulat eronat pentru ofsaid la decarul Craiovei. Alb-albaştrii au rămas la cârma jocului, dar au dominat steril, fără a pune în pericol poarta lui Peskovic. Contrar cursului jocului, ardelenii au deschis scorul în minutul 25. Silviu Lung Jr. a respins greşit o minge, oaspeţii au recuperat, Nei i-a pasat lui Dubarbier, iar acesta din urmă, nemarcat la marginea careului, a şutat cu pământul, portarul Ştiinţei fiind păcălit şi deviind mingea în poartă. Oltenilor le-a mai venit inima la loc atunci când arbitrul Tudor l-a eliminat pe Lucina Traore, după ce ivorianul l-a lovit cu cotul pe Mitchell. Imediat, antrenorul Neagoe a mutat tactic. Defensivul Şoavă a fost înlocuit cu atacantul Mihai Dina, dar jocul oltenilor a rămas în suferinţă, aceştia găsind cu greu drumul spre poarta adversă. În minutul 37, după un corner executat de Wobay, Mitchell a prelungit cu capul până la Florin Costea, însă „Diamantul“ Ştiinţei a dat pe lângă minge din trei metri.
Partea a doua a jocului s-a derulat în aceleaşi tipare, cu Universitatea atacând, sperând la un gol care să-i menţină în luptă, în timp ce oaspeţii, în inferioritate numerică, au apărat din răsputeri rezultatul de pe tabela de marcaj. Dina putea marca în minutul 49, dar a şutat din marginea careului mic direct în portarul Peskovic. Slovacul a intervenit excelent la şutul lui Wobay (‘58) şi a avut noroc la execuţia lui V. Badea (‘61). Ştiinţa a mai pâlpâit de câteva ori după intrarea lui Firţulescu, apoi, pe măsură ce se apropia finalul, jocul alb-albaştrilor s-a stins şi, o dată cu el, şi speranţele oltenilor de a juca cu un trofeu pe masă în acest sezon.

Cupa României – sferturi
Rezultate înregistrate în sferturile de finală ale Cupei României:
FC Braşov – Gloria Bistriţa 3-0, FC Vaslui – Internaţional Curtea de Argeş 1-0, „U“ Craiova – CFR Cluj 0-1. Partida Astra Ploieşti – Dinamo se dispută astăzi, de la ora 20.15, partida fiind transmisă pe Pro TV. Meciurile din această fază a Cupei României se joacă într-o singură manşă, pe terenul primei extrase din urnă. În caz de egalitate după 90 de minute, au loc prelungiri, iar dacă egalitatea se menţine, se trece la executarea loviturilor de departajare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

68 COMENTARII