10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSediul federaţiei irakiene, ocupat

Sediul federaţiei irakiene, ocupat

Poliţia irakiană a preluat, ieri, controlul asupra sediului Federaţiei Irakiene de Fotbal (IFA), după ce autorităţile din Bagdad au acuzat conducerea că era o susţinătoare a fostului regim condus de Saddam Hussein, şi au decis să o înlocuiască.
„Suntem în interiorul sediului pentru a proteja bunurile. Trebuie să prevenim eventuale atacuri şi furturi de către persoane care vor să profite de actuala situaţie. Vom proteja şi angajaţii până când administraţia provizorie va prelua conducerea Federaţiei“, a explicat colonelul Abdel Amir Rissan.
Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a ameninţat marţi că este nemulţumită de faptul că oficialii Comitetului Olimpic Irakian au dizolvat conducerea IFA. În cazul în care decizia va fi menţinută, Federaţia Irakiană riscă să fie suspendată din toate competiţiile fotbalistice internaţionale.
Autorităţile sportive irakiene au respins ultimatumul de 72 de ore şi au precizat că vor aplica hotărârile luate, indiferent de consecinţe. Secretarul general al IFA, Tarek Ahmad, a afirmat că s-a luat decizia de a închide birourile deoarece personalul nu poate lucra din cauza prezenţei poliţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS