5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFiorentina îl aşteaptă pe Mutu

Fiorentina îl aşteaptă pe Mutu

Tehnicianul echipei viola, Cesare Prandelli, ar dori ca în meciul de marţi, cu Olympique Lyon, să-l poată utiliza pe atacantul român, care este în perioada de refacere după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Arena „Artemio Franchi“ din Florenţa va găzdui marţi, 24 noiembrie, meciul dintre AC Fiorentina, echipa la care evoluează atacantul român Adrian Mutu, şi vicecampioana Franţei, Olympique Lyon. Această partidă, care contează pentru etapa a 5-a din Grupa E a Ligii Campionilor, are o importanţă foarte mare pentru formaţia italiană care, în cazul unei victorii, va obţine accesul în fazele superioare ale celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi. Olympique Lyon este lideră, cu zece puncte, şi s-ar mulţumi cu o remiză în disputa de pe „Artemio Franchi“. Ocupanta locului secund, Fiorentina, care are nouă puncte, nu poate sta însă la fel de liniştită pentru că, în caz de eşecuri în ultimele două partide din grupă, poate fi depăşită de Liverpool, care are în cont patru puncte.
Tehnicianul echipei viola, Cesare Prandelli, ar dori ca în acest meci capital să-l poată utiliza pe Adrian Mutu, care este în perioada de refacere după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe 6 noiembrie, într-o clinică din Florenţa, la meniscul genunchiului drept. Medicul echipei AC Fiorentina, Paolo Manetti, i-a dat speranţe lui Prandelli, susţinând că refacerea „Briliantului“ decurge foarte bine, iar genunchiul său drept este în stare perfectă.
„În privinţa lui Mutu, suntem extrem de optimişti. Genunchiul drept este perfect. În acest moment munceşte pentru refacerea musculaturii. La aproape două săptămâni după operaţie suntem optimişti“, a spus Manetti.
La rândul său, Ioan Becali, şeful firmei de impresariat care îl consiliază pe Mutu, a spus că este optimist în privinţa şanselor „Briliantului“ de a juca în meciul cu Olympique Lyon.
„La cum decurge perioada de refacere, putem spera că va fi în teren la meciul cu Olympique Lyon din Liga Campionilor. Adrian este o armă în plus pentru Fiorentina“, a opinat Becali.

Ioan Becali lucrează pentru Mutu

Pe lângă operaţia suferită la începutul lunii, Adrian Mutu mai are două probleme mari care îi pot afecta cariera. El a intrat în dizgraţia selecţionerului Răzvan Lucescu după escapadele pe care le-a avut în cantonamentul naţionalei şi, de asemenea, se judecă în Elveţia cu clubul Chelsea, grupare căreia îi datorează, conform unei hotărâri a TAS, aproximativ 17 milioane de euro.
Ioan Becali a dat de înţeles că Mutu ar putea fi convocat din nou la naţională, în cazul în care va reveni la forma care l-a consacrat. De asemenea, fostul impresar susţine că litigiul cu Chelsea se va rezolva la începutul anului 2010, când se va lua o decizie şi în privinţa unui eventual transfer al atacantului român.
„Mutu nu a fost convocat pentru partida cu Polonia, dar vom vedea ce va fi în continuare. El va trebui să joace pentru Fiorentina şi să înscrie goluri. Acest lucru este cel mai important. Adrian se simte foarte bine la Florenţa, dar vom vedea ce este mai bine pentru el şi pentru club. Mutu va împlini 31 de ani în ianuarie şi vom analiza propunerile de transfer pe care le va primi. Vârsta şi banii pot aduce diverse schimbări. În privinţa litigiului cu Chelsea, noi muncim la acest caz şi sperăm că la începutul anului viitor se va da o decizie definitivă“, a precizat fostul impresar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU