24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii joacă la Iaşi săptămâna viitoare

Pandurii joacă la Iaşi săptămâna viitoare

Comisia de Competiţii din cadrul LPF a stabilit ca meciul Poli Iaşi – Pandurii să se dispute după alegerile prezidenţiale, mai precis marţi, de la ora 18.00, la solicitarea clubului gazdă, afectat de virusul gripei porcine, şi nu înaintea alegerilor, aşa cum au cerut gorjenii. Iniţial, jocul fusese programat vineri, însă amânarea cu patru zile nu-i deranjează pe oficialii grupării gorjene. Pandurii consideră decizia absurdă doar dacă LPF ar programa vineri, 27 noiembrie, jocul cu Rapid, din etapa a 15-a.
„Au trimis toţi certificate medicale, nu este o şicană. Şicană ar fi dacă ne va programa vineri cu Rapid. Dacă va fi sâmbătă meciul cu Rapid va fi bine. Acum doi ani am bătut duminică la Cluj şi miercuri pe Dinamo la Bucureşti. De ce n-am face şi acum la fel?“, a spus preşedintele pandurilor, Marin Condescu. Şi Liviu Ciobotariu solicită înţelegere la LPF pentru a programa jocul cu Rapid sâmbătă sau duminică.
„Important este când vom juca noi cu Rapid. Distanţa este foarte lungă până la Iaşi, o să jucăm marţi, la ora 18.00, vom înnopta în drumul de întoarcere la Focşani. Important ar fi să jucăm sâmbătă sau duminică cu Rapidul. Dacă ne programează vineri, timpul este foarte scurt între meciuri. Sperăm să înţeleagă cei care sunt în drept şi să fim programaţi aşa cum trebuie, ideal duminică“, a afirmat Ciobotariu.

Pandurii se reunesc
pe 5 ianuarie

Clubul Pandurii Târgu Jiu a stabilit programul de pregătire de iarnă, antrenorul Liviu Ciobotariu planificând două cantonamente, unul montan şi cel de-al doilea în Antalya. Gorjenii se reunesc pe 5 ianuarie şi se vor antrena la Târgu Jiu până pe 15 ianuarie, când se va pleca, pentru şase zile, într-un stagiu montan, cel mai probabil la Băile Herculane, fiind luate în calcul alte două locaţii, Govora şi Rânca. În perioada 25 ianuarie – 9 februarie, Pandurii a programat cantonamentul din Antalya, unde va susţine şi şase jocuri amicale. „Am făcut în linii mari programul de cantonament. Rămâne de văzut ce mai e de retuşat. Având în vedere că pe 20 februarie începe returul, pe 5 ianuarie va fi reunirea. Nu avem mult timp de pregătire. Vom avea un prim stagiu de pregătire montan, iar în Antalya plecăm pe 25 ianuarie şi ne întoarcem pe 9 februarie. Cu o săptămână înainte de retur, vom avea un meci amical cu o echipă de Liga a II-a“, a declarat Ciobotariu.

„Ciobi“ este în evaluare

Dacă a creionat deja programul de pregătire din pauza competiţională, antrenorul Liviu Ciobotariu nu a stabilit şi lotul cu care va aborda returul. „Ciobi“ este în stadiul de evaluare al jucătorilor şi va trage linie cine va rămâne şi cine va pleca abia după ultima etapă din tur.
„Acum nu vreau să mă gândesc la campania de transferuri. Foarte important este campionatul, sunt nişte jocuri foarte importante, distanţa este foarte apropiată de puncte în clasament între echipe. Mă gândesc la aceste meciuri rămase. În paralel, o să văd evoluţia fiecăruia, o să analizez ce a fost bine şi ce rău şi o să iau o decizie“, a spus Ciobotariu.
Tehnicianul îşi propune că câştige toate partidele până la final, dar este conştient că este greu de realizat acest deziderat. „Eu vreau să câştig toate meciurile, toate partidele sunt grele. Am avut probleme şi cu ultima clasată, punctele sunt importante. Vreau să câştigăm cât mai multe puncte, nu mi-am făcut un calcul că vreau cinci sau zece puncte“, a mai declarat Ciobotariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS