16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii n-ar prea vrea să amâne meciul de la Iaşi

Pandurii n-ar prea vrea să amâne meciul de la Iaşi

Pandurii solicită Ligii Profesioniste de Fotbal ca jocul din etapa a XIV-a, cu Poli Iaşi, să se dispute în alt oraş, la data stabilită, şi nu să fie reprogramat, oraşul gazdă fiind un puternic focar de gripă porcină.

După ce fotbalistul echipei Poli Iaşi, Cornel Buta, a fost diagnosticat cu virusul gripei porcine, există suspiciunea că şi alţi jucători ai grupării din Copou sunt infestaţi. Clubul Poli Iaşi şi-a întrerupt activitatea şapte zile şi a solicitat LPF amânarea meciului cu Pandurii, programat vineri, 20 noiembrie, la Iaşi. Clubul Pandurii nu agreează măsura propusă de Poli Iaşi, solicitând LPF să ia în calcul şi programarea jocului în alt oraş, mai ales că Iaşiul este, după Bucureşti, cel mai mare focar de gripă porcină.
„O să propunem să jucăm în alt oraş cu Poli Iaşi, la Vaslui, Piatra Neamţ, Bacău sau Buzău, unde nu sunt focare de gripă porcină, asta în situaţia în care se confirmă numai cazul lui Cornel Buta. Se pune şi problema răspândirii virusului prin intermediul publicului prezent la meci. Nu e binevenită pauza de trei săptămâni pentru nimeni. Dacă se reprogramează meciul cu Poli Iaşi, s-ar aglomera programul nostru în ultimele patru etape. Nu ne-ar conveni să jucăm acasă cu Rapid, să mergem la Iaşi miercuri şi după aceea să jucăm la Timişoara, adică să traversăm ţara într-o săptămână.
E o luptă crâncenă pentru punctele puse în joc în ultimele patru etape şi LPF trebuie să ia o decizie echilibrată, să studieze toate posibilităţile, de comun acord şi cu televiziunile. E o situaţie neplăcută pentru toate părţile implicate“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Recomandarea UEFA este să se izoleze cazurile şi să se joace în continuare conform programului, competiţiile de fotbal întrerupându-se doar în cazuri foarte speciale.

Murgan, izolat

Mădălin Murgan a fost izolat ieri de restul echipei după ce s-a prezentat la antrenament cu simptome de răceală. Preventiv, medicul echipei Pandurii, Ion Şerban, i-a recomandat să stea acasă pentru a nu-i contamina şi pe colegi. „Deocamdată, există în lot la Pandurii un singur jucător care e puţin răcit. Este vorba de Murgan, pe care l-am izolat de restul echipei. Eu sper că nu ne va pune probleme deosebite“, a declarat Şerban. Acesta nu este îngrijorat în perspectiva jocului de la Iaşi, chiar dacă Buta a fost diagnosticat cu gripă porcină. „Boala lui Buta s-a confirmat şi nu e problema noastră aceasta. Eu cred că el nu este apt să joace dacă a avut gripă. Iar pentru că e purtător şi transmiţător de virus, nu va fi în lot. Singura preocupare a noastră este ca aceia care vor fi pe teren să fie sănătoşi, să nu fie purtători de virus şi să nu ne transmită boala în timpul meciului“, a mai spus Şerban. Fotbalistul brazilian al pandurilor, Alexandre Cardoso, vrea să se vaccineze contra gripei porcine înainte de a pleca acasă, pentru a nu-şi expune familia la riscuri. „Am o familie numeroasă acasă. Am fraţi, surori, nepoţi, cărora nu aş vrea să le fac probleme în cazul în care aş putea fi contaminat. Am o nepoţică de trei luni, iar pentru cei mici poate fi foarte periculos“, a declarat Cardoso.

Hârsu, antrenor cu portarii la Pandurii

Fostul goalkeeper al Pandurilor, Dorin Hârsu, a fost cooptat de ieri în staff-ul tehnic al echipei Pandurii Târgu Jiu, ocupându-se cu pregătirea portarilor. Hârsu a absolvit Şcoala de Antrenori, specializarea antrenor de portari, şi posedă licenţa B, având experienţă de şase luni la divizionara B Drobeta Turnu Severin. Coleg cu secundul lui Ciobotariu, Florin Bejinariu, Dorin Hârsu a evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu timp de opt sezoane, între anii 1996-2004, reuşind să promoveze cu gruparea gorjeană din Divizia C în Divizia B. După ce Silviu Lung a părăsit echipa împreună cu Sorin Cîrţu, de pregătirea portarilor s-a ocupat directorul sportiv Robert Bălăeţ, însă acesta a devenit indisponibil, acuzând probleme medicale la un genunchi. Singurul post vacant din staff-ul tehnic al lui Liviu Ciobotariu a rămas cel de preparator fizic, care va fi ocupat, cel mai probabil, în pauza competiţională dintre tur şi retur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS