11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa a prins colacul de salvare

Ştiinţa a prins colacul de salvare

După cele trei puncte câştigate în faţa argeşenilor, oltenii au nevoie de victorie şi cu Ceahlăul dacă vor să aibă parte de o iarnă mai liniştită.

Universitatea Craiova a învins în deplasare Internaţional Curtea de Argeş, obţinând la timp o victorie de moral, şi, mai important, reuşind să îşi adauge la zestea din clasament trei puncte care au îndepărtat-o momentan de zona locurilor retrogradabile. Juveţii şi-au atins scopul la Mioveni, dar echipa nu şi-a regăsit cadenţa, jocul prestat de elevii lui Eugen Neagoe fiind departe de pretenţiile susţinătorilor Ştiinţei. Asupra acestui lucru a atras atenţia inclusiv patronul Adrian Mititelu, care a spus după partidă: „Sunt trist, nu-mi place cum am jucat. Sunt dezamăgit, nu e posibil ca o echipă în zece oameni şi considerată inferioară să te bage în corzi. Am tratat cu superficialitate unele faze. Sper că Neagoe ştie cum să le explice jucătorilor ce au greşit“. La rândul său, antrenorul Eugen Neagoe (foto) a recunoscut că echipa mai are de muncă. „Nu sunt încântat de joc, le-am spus şi băieţilor, dar probabil presiunea rezultatului ne-a apăsat foarte mult. Cele trei puncte erau foarte importante, dar le-am spus că jocul m-a nemulţumit. Sper ca după acest rezultat să ieşim din zona retrogradării. Am câştigat trei puncte mari în acest meci“, a subliniat „Geană“.
La disputa de la Mioveni, banderola de căpitan a revenit pe braţul lui Dorel Stoica, aşa cum promisese Florin Costea, cel care considera că purtarea acesteia a adus ghinion echipei în ultimele trei meciuri de campionat.

Cupa, în atenţia
craiovenilor

Pentru că Liga I ia pauză din cauza amicalului Polonia – România (14 noiembrie), atenţia alb-albaştrilor se îndreaptă acum spre meciul de Cupa României. După cum se ştie, Universitatea va întâlni în sferturile de finală CFR Cluj, meci programat pe stadionul „Ion Oblemenco“ săptămâna viitoare, iar antrenorul Eugen Neagoe ia în calcul doar calificarea, atingerea semifinalelor Cupei şi rămânerea în cursa pentru cucerirea trofeului fiind o performanţă pentru Universitatea de astăzi. „Ne aşteaptă o partidă foarte grea în cupă, dar trebuie să trecem de CFR Cluj. E obligatoriu acest lucru“. Nici campionatul nu a fost uitat de „Geană“, care are ambiţii mari, propunându-şi maximum de puncte în etapele care au rămas de jucat până la finalul turului. „În campionat, mai avem patru etape şi îmi doresc toate cele 12 puncte. Sper să şi reuşim acest lucru“, a anunţat Neagoe. Următorul obstacol în Liga I se numeşte Ceahlăul, echipă aflată pe ultimul loc, şi pe care Universitatea este obligată să o învingă dacă vrea să petreacă în linişte sărbătorile de iarnă. „Nici nu mă gândesc că nu batem Ceahlăul. Sunt şanse să urcăm de acum înainte, vrem să acumulăm punct după punct“, a atenţionat Mititelu. După Ceahlăul, Ştiinţa va mai juca în acest tur un meci acasă, cu Steaua, şi două în deplasare, cu CFR Cluj şi Oţelul, finalul primei părţi a sezonului anunţându-se încins pentru craioveni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII