10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTotul pentru trei puncte

Totul pentru trei puncte

Pandurii – Gloria Bistriţa
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 16.00 (GSP TV).
Formaţii probabile
Pandurii:
Stanca – Popete, Rusu, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Stângă, Păcurar, Grecu – Dedu – Raskovic. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Gloria: Albuţ – Homei, Ciucă, Năstase, Velcovici – Hora, Keita, L. Sânmărtean, Băjenaru – Borbely, Coroian. Antrenor: Florin Halagian.
Vor arbitra: Paul Vasile Unimatov – L. Ciubotariu, C. Savu.

Gorjenii nu au mai câştigat de şapte meciuri, şase în Liga I şi unul în Cupă, în timp ce Bistriţa lui Halagian, deşi deţine lanterna roşie a Ligii I, nu a mai pierdut de cinci jocuri, chiar dacă a jucat de două ori cu Steaua şi o dată cu Dinamo. „Gloria Bistriţa are moral bun, a jucat bine cu Dinamo şi Steaua. Noi avem nevoie mare de puncte, nu stau să mă gândesc la alte echipe“, a afirmat tehnicianul pandurilor, Liviu Ciobotariu. Cele două echipe se întâlnesc astăzi pentru a noua oară în Liga I, palmaresul fiind favorabil oaspeţilor, cinci victorii, un egal şi două înfrângeri. Ultimul succes al pandurilor contra Gloriei Bistriţa datează din 2006, scor 1-0, gol înscris de Paul Zoicaş în minutul 47. După semieşecul de pe teren propriu, 1-1 cu Gaz Metan Mediaş, bistriţenii sunt hotărâţi să bată la Târgu Jiu şi să evadeze de pe ultimul loc ocupat de opt etape în Liga I. „Mergem la Târgu Jiu la victorie. Avem şanse, dacă suntem încrezători şi ţinem capul sus. Nu mai avem ce pierde. Mergem la Târgu Jiu să învingem“, a anunţat antrenorul Marian Pană. Şi Liviu Ciobotariu vrea să debuteze în faţa propriilor suporteri, pe banca pandurilor, cu o victorie. „Ciobi“ îşi doreşte ca echipa sa să câştige, dar să şi presteze un joc spectaculos, care să atragă spectatorii în tribune. „Suntem datori faţă de publicul de aici şi sper şi am convingerea că vineri (astăzi – n.r.) vom arăta ce ne dorim cel mai mult: să câştigăm şi să jucăm spectaculos. Nu îmi este frică de Gloria Bistriţa. Este o echipă care a scos rezultate bune în ultimul timp, o respectăm, dar noi, când jucăm acasă, avem o datorie morală faţă de suporteri şi vrem să le aducem zâmbetul pe buze. Dorinţa noastră e foarte mare. Încercăm să aducem lumea la stadion prin rezultate. Avem nevoie de sprijinul fanilor. Este important şi acest aspect pentru că sunt momente în joc când ai nevoie de încurajări. Îmi aduc aminte că atunci când jucam aici publicul era alături de echipă, era al doisprezecelea jucător“, a mai declarat Ciobotariu.

Terenul, o problemă

Cantităţile mari de precipitaţii căzute la Târgu Jiu în această săptămână au afectat starea terenului, îngreunând şi mai mult misiunea pandurilor. Cum şi la ora partidei se anunţă ploi, pandurii ar putea fi obligaţi să apeleze, mai ales în partea a doua, la jocul aerian. „Starea terenului poate influenţa jocul. Dacă va ploua, terenul se va strica după 20 de minute. Echipa care va construi va avea un impediment din cauza stării gazonului. Nu rămâne decât să arunci mingile la bătaie. Eu nu vreau să joc aşa. Dacă va fi vremea rea, ne vom adapta“, a spus Ciobotariu. Lucian Sânmărtean este pericolul numărul unu pentru panduri, însă tehnicianul grupării gorjene crede că poate fi anihilat uşor: „Sânmărtean este jucător de luat în seamă, periculos. Îl respect, poate face diferenţa, este foarte bun, dar poate fi contracarat. Noi avem jucători mai buni ca el“. Pandurii nu poate conta pe Martinovic şi Murgan, ambii suspendaţi, în locul lor fiind convocaţi Păcurar, care revine după suspendarea de la Braşov şi Kutlacic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS