14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportClasamentul vorbeşte

Clasamentul vorbeşte

Unirea Urziceni – Universitatea Craiova 3-2. Clasamentul, vrem, nu vrem, reflectă „realizările“ Ştiinţei după 12 etape. Că această înfrângere de la Urziceni ar fi nemeritată, că echitabil ar fi fost un 2-2 sunt vorbe. Aşa cum ne-am obişnuit în Craiova de ceva ani. Locul III, cupe europene, bla, bla, dar noi suntem cu… Jiul la gură, cum se spune. Şi ne ducem să ne înece… Dunărea! Mă rog, muşchii unuia care a cumpărat brandul Universitatea „vrea“ ca Ştiinţa să joace la Turnu Severin?! Cred că regulamentul nu permite această joacă de-a mutatul echipei, pardon, al meciurilor Universităţii. Revenind la partida de la Urziceni: Universitatea a coborât de la Iaşi la Urziceni cu mult curaj, cu alt moral (s-a calificat în sferturile Cupei României), dar s-a împotmolit în faţa elevilor lui Dan Petrescu. Care sunt, să nu uităm, campionii României 2009 şi care au zdrobit pe Glasgow, la scoţieni acasă, cu 4-1. Cu alte cuvinte, n-am jucat cu fitecine, iar dacă am fi fost atenţi am fi putut pleca neînvinşi. Unirea a ştiut să-şi apere şansele până la fluierul final al arbitrului, în timp ce Craiova n-a fost în stare, la o fază fixă, să-şi apere rezultatul. Fără să exagerez, aş putea spune că ne-am cam bătut singuri în prelungiri. Universitatea lui Neagoe a făcut o repriză a doua bună, chiar a fost, în multe momente, superioară gazdelor, dar Zeiţa norocului ne-a părăsit, apoi ne-am dat cu stângul în dreptul în prelungiri!
Privind clasamentul – 11 puncte din 12 meciuri -, mă gândesc că iarăşi vom avea o iarnă neliniştită. Bine, dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile patronului Mititelu, ar trebui să ne pregătim de cupele europene. Fac o paranteză: deşi obiectivul este salvarea de la retrogradare, avem şanse la cupe europene prin Cupa României.   
Nu pot comenta meciul oltenilor de la Târgu Jiu cu FC Braşov din cauza faptului că s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei ziarului.
Etapa a 12-a, care a adus lider pe Rapid datorită golaverajului, ne-a demonstrat cât de strânsă este lupta pentru titlul acestei ediţii. Argumentul cel mai la îndemână este şi acela că primele patru echipe din fruntea clasamentului au acelaşi număr de puncte, 22. Apropo de Rapid: după divorţul de „Dulău“, giuleştenii lui Nae Manea s-au impus clar în faţa unui adversar incomod (Rapid – Oţelul Galaţi 3-0) şi astfel s-au cocoţat pe prima treaptă a clasamentului Ligii I.
Aşa cum ne-am împotmolit noi la Urziceni, tot aşa s-a încurcat şi CFR Cluj la Alba Iulia, ardelenii primind un gol neaşteptat în ultimul minut de joc, printr-un şut senzaţional al lui Dâlbea de la vreo 35 de metri, meciul terminându-se însă la egalitate, 1-1. În cazul în care clujenii ar fi menţinut scorul de până atunci, Unirea Alba Iulia – CFR Cluj, 0-1, astăzi, „ceferiştii“ lui Marcel Popescu ar fi fost pe primul loc.
Dinamo a câştigat fără mari probleme la Iaşi (Poli – Dinamo 1-3), Vasluiul lui Porumboiu (1-0 cu Internaţional Curtea de Argeş) are acelaşi număr de puncte ca şi liderul, în timp ce Ceahlăul lui „Pinalti“ a smuls, neaşteptat, un punct Astrei, la Ploieşti, 1-1.
FC Timişoara – Steaua 0-1, un meci în care portarul Pantilimon a gafat şi astfel jucătorii lui Mihai Stoichiţă au produs prima înfrângere a bănăţenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII