22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo Zagreb, depunctată pentru incidentele de la Timişoara

Dinamo Zagreb, depunctată pentru incidentele de la Timişoara

Echipa croată a fost penalizată cu trei puncte în Liga Europa din cauza comportamentului violent al fanilor săi.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a decis ca formaţia croată Dinamo Zagreb să fie penalizată cu trei puncte în Liga Europa, ca urmare a incidentelor provocate de suporteri la meciul din deplasare, cu FC Timişoara, de pe 1 octombrie. De asemenea, UEFA a hotărât ca Dinamo Zagreb să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu din Liga Europa cu porţile închise.
„Decizia vine ca urmare a incidentelor din public de la meciul de Liga Europa dintre FC Timişoara şi Dinamo Zagreb, disputat la 1 octombrie. Cele două meciuri care se vor disputa cu porţile închise sunt cel cu Ajax Amsterdam, de la 5 noiembrie, şi cel cu FC Timişoara, de la 17 decembrie. Depunctarea este cu efect imediat şi este aplicată punctelor obţinute de Dinamo Zagreb în Grupa A“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul UEFA.
Formaţia FC Timişoara a pierdut, cu scorul de 0-3 (0-1), partida susţinută, la 1 octombrie, pe teren propriu, în compania echipei Dinamo Zagreb, în etapa a doua a Grupei A a Ligii Europa. În ziua meciului, poliţiştii şi jandarmii din Timişoara au reţinut 160 de suporteri timişoreni şi croaţi. Cele mai multe persoane au fost reţinute după incidentele de pe stadionul „Dan Păltinişanu“, unde suporterii croaţi au aruncat în tribunele fanilor timişoreni torţe, petarde şi fumigene. Violenţe au avut loc şi în centrul oraşului Timişoara.

Dinamo va face apel

Directorul executiv al clubului Dinamo Zagreb, Damir Vrbanovici, a declarat că gruparea croată va face apel la decizia UEFA, considerând că pedeapsa este mult prea severă. „Suntem şocaţi de această decizie drastică. Este evident că incidentele de la Timişoara au reprezentat picătura care a umplut paharul, iar UEFA nu a mai putut să tolereze noi abateri din partea fanilor noştri. Din păcate, un grup restrâns de persoane a adus daune incalculabile clubului nostru, dar şi restului de 99 la sută din fani care nu meritau acest lucru. Clubul nostru a fost pedepsit prea sever. Dinamo va face apel la această decizie, am făcut mereu eforturi pentru a organiza cum se cuvine atât meciurile de acasă, cât şi deplasările. Nici în cele mai negre coşmaruri nu credeam că ni se vor lua trei puncte. Este un vis urât, ne-a dat peste cap pe toţi. Clubul nostru nu este vinovat pentru manifestările suporterilor la Timişoara. Cum putem noi influenţa comportamentul lor în afara stadionului? E treaba poliţiei, a organizatorilor“, a spus Vrbanovici. În urma deciziei Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, clasamentul Grupei A a Ligii Europa este următorul: 1. Ajax Amsterdam – 5 puncte, 2. Anderlecht Bruxelles – 5 puncte, 3. FC Timişoara – 2 puncte, 4. Dinamo Zagreb – 0 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS