11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, reîncărcată

Universitatea, reîncărcată

Victoria din Cupa României cu Poli Iaşi a refăcut moralul alb-albaştrilor, care speră să facă o figură frumoasă şi în următorul meci de campionat, cu Unirea Urziceni.

Ştiinţa s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României şi visează să câştige trofeul într-un sezon în care planurile i-au fost date peste cap, iar obţinerea unui loc fruntaş în Liga I pare, în acest moment, un obiectiv greu realizabil. Totuşi, reuşita din Copou are darul de a reface moralul trupei lui Eugen Neagoe, care a profitat de pasa proastă prin care trec moldovenii, şi ar putea face acelaşi lucru şi la Urziceni, contra Unirii lui Dan Petrescu. Ialomiţenii nu au mai câştigat în campionat din etapa a opta şi, în plus, au fost eliminaţi din cupă de FC Braşov, fiind cu moralul afectat, ceea ce ar putea constitui un avantaj pentru craioveni, cu condiţia ca aceştia din urmă să trateze meciul cu seriozitate.  Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a prevăzut deja revirimentul echipei sale, victoria cu Poli Iaşi făcându-l mai optimist, dar şi mai acid în discuţiile despre mutarea echipei la Severin. „Era timpul să ne revenim! O să vedeţi că şi în campionat vom reuşi să ne redresăm. Oraşul Craiova m-a dezamăgit enorm. Mi-am dat cinci ani de viaţă ca să ce?! Mă aşteptam să primesc şi eu un sprijin. O să vedeţi cât de mult va fi iubită Craiova la Severin“, a spus Adrian Mititelu la GSP TV.

Mihai Costea vrea victorii şi în campionat

Speranţele lui Mititelu se leagă de jocul bun al Ştiinţei în meciul cu Iaşiul, dar şi de revenirea lui Dorel Stoica, despre care antrenorul Eugen Neagoe a spus: „Dorel Stoica e un jucător important, s-a văzut că ne-a lipsit“. În plus, forma bună a lui Merlier, portar care şi-a câştigat locul de titular la Universitatea prin
prestaţiile din ultimele partide, dar şi revenirea fraţilor Costea, ar putea face din Craiova un adversar incomod pentru Unirea Urziceni sau Internaţional Curtea de Argeş, ca să amintim doar de următoarele două meciuri ale Ştiinţei, ambele programate în deplasare. „Am obţinut o victorie meritată, pe un teren nasol! Sper să se fi spart acum ghinionul pentru noi. Totodată, vreau să revin la Iaşi în acest sezon, pentru a juca finala cupei! Victoria ne dă încredere şi pentru campionat. Trebuie să începem să urcăm în Liga I, pentru că valoarea Craiovei este mult mai ridicată decât locul actual ocupat în clasament. Sâmbătă (cu Urziceni – n.r.) trebuie să câştigăm, pentru că stăm cam rău în clasament“, a spus Mihai Costea, autor a două goluri în Copou, performanţă pentru care a fost declarat cel mai bun jucător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

67 COMENTARII