Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Ionel Dănciulescu, gol
în Cupa Spaniei

Atacantul român Ionel Dănciulescu a înscris primul gol al lui Hercules în victoria de pe teren propriu cu Almeria, încheiată cu scorul de 2-1, din prima manşă a 16-imilor Cupei Regelui Spaniei, informează ediţia on line a cotidianului Marca. Vârful, de 33 de ani, a reuşit să marcheze în minutul 54 al partidei, cu un şut din interiorul careului, după ce oaspeţii deschiseseră scorul în minutul 39, prin Chico. Hercules a preluat conducerea în minutul 88, atunci când Diaz a stabilit şi scorul final. Aceasta este al doilea gol marcat de Dănciulescu pentru Hercules, după ce precedentul a fost reuşit tot în cupă, în partida din turul 3 cu Huesca, câştigată cu 2-0.
Meciul retur este programat la 10 noiembrie, pe terenul grupării Almeria.
Ionuţ NICA

Echipa lui Lucescu a eliminat-o
pe Dinamo Kiev
Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a câştigat pe teren propriu, cu 2-0, partida cu rivala Dinamo Kiev, contând pentru sferturile de finală ale Cupei Ucrainei, şi a obţinut accesul în penultimul act al competiţiei. Gazdele au deschis scorul prin căpitanul lor, Dario Srna (‘23), iar Fernandinho a majorat avantajul de pe tabelă în minutul 90+3. La deţinătoarea Cupei UEFA, Răzvan Raţ a intrat pe teren în minutul 90, în timp ce la campioana Ucrainei, Tiberiu Ghioane a fost integralist. În urma acestui rezultat, Şahtior s-a calificat în semifinalele cupei, competiţie a cărei finalistă a fost în ediţia trecută.
Ionuţ NICA

Keşeru a jucat 12 minute pentru Nantes
FC Nantes a remizat pe teren propriu, cu Laval, scor 0-0, într-o partidă din etapa a 12-a a ligii secunde franceze, iar atacantul român Claudiu Keseru a fost rezervă la gazde şi a intrat pe finalul partidei. Claudiu Keşeru, care a bifat doar cel de-al treilea joc pentru Nantes de când a revenit după accidentarea care l-a ţinut în afara gazonului aproape 5 luni, a fost introdus în minutul 78, atunci când l-a înlocuit pe Vainqueur. În urma acestui rezultat, FC Nantes a acumulat 23 de puncte şi se menţine pe poziţia a doua a ligii secunde franceze, la şapte puncte în spatele liderului Caen şi la două puncte de ocupanta poziţiei a treia, Le Havre.
Ionuţ NICA

Cernat, titular la Hajduk Split
Florin Cernat a fost titular la formaţia croată Hajduk Split, care a trecut, pe teren propriu, de gruparea din eşalonul secund Moslavina, cu scorul de 5-1, în optimile de finală ale Cupei Croaţiei. Cernat a fost considerat unul dintre cei mai buni oameni ai partidei şi a primit din partea presei croate nota 6,5, doar atacantul Cop fiind notat mai bine, cu 7. Cernat a fost înlocuit înainte de startul reprizei secunde cu Andric. Românul a avut mai multe acţiuni periculoase în prima parte şi a pasat decisiv la prima reuşită a celor de la Hajduk. Golurile gazdelor au fost marcate de Cop (‘19, ‘63, ‘79), Ticinovic (‘37) şi Jertec (‘71), în timp ce pentru oaspeţi au punctat Ivekovic (‘35). Hajduk Split s-a calificat astfel în sferturile de finală ale Cupei Croaţiei, care vor avea loc în dublă manşă la finalul lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie.
Ionuţ NICA

Mutu a dezamăgit din nou
Adrian Mutu a avut o prestaţie modestă în partida pe care echipa sa, AC Fiorentina, a pierdut-o miercuri seară, în deplasare, scor 1-2, cu formaţia Genoa, în etapa a 10-a din Serie A. Jurnaliştii italiani l-au făcut cu ou şi cu oţet pe „Briliant“, apreciind că acesta este complet ieşit din formă. „Mutu a fost emblema nulităţii. Nu ştim ce se întâmplă în mintea lui, dar pe teren nu a creat nimic. A fost o seară cu adevărat tristă în care nimic nu i-a ieşit“, a scris fiorentinanews.com, care l-a notat cu 4 pe atacantul român. Site-ul calciotoscano.it i-a acordat lui Mutu nota 4,5: „S-a văzut puţin, nu a fost adevăratul Mutu. Trebuie să muncească pentru a-şi îmbunătăţi jocul“. La rândul său, site-ul goal.com a scris: „Anul trecut, românul a fost autorul unei incredibile triple cu Genoa şi a adus un punct Fiorentinei. De această dată nu a jucat nimic, practic s-a ascuns de minge“. În schimb, cotidianul Il Tempo i-a acordat nota 6 internaţionalului român. „Se poate spune că Mutu este în creştere după debutul de sezon dezastruos. Dar de la el se aşteaptă întotdeauna mai mult“, a scris Il Tempo.
Daniel BISTRICEANU

Il Luce i-a lăudat pe românii
de la Palermo
Tehnicianul român al formaţiei ucrainene Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a apreciat că Dorin Goian şi Cristian Melinte, coechipieri la Palermo, sunt jucători foarte buni, însă a menţionat că aceştia mai au de muncit pentru a se adapta fotbalului italian. „Melinte are calităţi excepţionale, trebuie să crească, să acumuleze experienţă şi să prindă încredere. Nu este uşor pentru un român să vină şi să aibă evoluţii foarte bune în Italia, este o diferenţă prea mare. Goian este un fundaş foarte bun, un lider, dar acelaşi lucru este valabil şi în cazul lui: nu e uşor să te adaptezi rapid“, a spus antrenorul lui Şahtior. De asemenea, Mircea Lucescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa tehnicianului lui Palermo, Walter Zenga, antrenor care a pregătit formaţiile bucureştene FC Naţional, Steaua şi Dinamo. „A devenit un mare antrenor, e un băiat excepţional. Acum e la Palermo, dar sunt sigur că va ajunge la Inter. E un antrenor care a avut curaj să meargă în străinătate pentru a demonstra cine e. A acumulat o mare experienţă“, a opinat „Il Luce“.
Daniel BISTRICEANU

Dan Petrescu nu are încredere
în jucătorii săi
Tehnicianul campioanei en-titre a României, Dan Petrescu, a spus că nu crede că jucătorii săi vor mai obţine vreun rezultat pozitiv în cele trei partide rămase de disputat în grupele Ligii Campionilor pentru că „fotbaliştii români se mulţumesc cu puţin“. „E posibil pentru unii jucători să fie ultimele meciuri din Liga Campionilor, dacă nu sunt atenţi şi concentraţi. De la înfiinţarea Ligii Campionilor, eu nu ţin minte ca o echipă românească să câştige două meciuri în grupe. De aceea, nu cred că pornim favoriţi, pentru că echipele din România câştigă un meci şi după aia presa îi umflă pe jucători şi pe urmă ne desumflăm toţi. Mie îmi e frică de asta, le-am spus-o şi jucătorilor. Le-am zis că fac pariu că n-o să facă nimic în următoarele trei meciuri din Ligă. E un pariu al meu cu ei, să vedem ce pot. E un pariu al vieţii, le-am zis: «Fac pariu că nu puteţi». Acum să vedem, ei trebuie să-mi răspundă pe teren. N-am spus-o ca să-i motivez, ci pentru că aşa cred. Echipele româneşti şi românii în general se mulţumesc cu puţin“, a spus Petrescu.
Daniel BISTRICEANU

Exit mobile version