12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIlie Năstase promite spectacol în Parcul Tineretului

Ilie Năstase promite spectacol în Parcul Tineretului

Fostul mare tenisman Ilie Năstase, proaspăt cetăţean de onoare al Craiovei, şi iranianul Mansour Bahrami vor susţine astăzi, de la ora 13.00, un meci demonstrativ în Parcul Tineretului din Lunca Jiului.

Marea glorie a tenisului de câmp românesc, Ilie Năstase, a sosit ieri la Craiova însoţit de bunul său prieten, iranianul Mansour Bahrami, iar astăzi, de la ora 13.00, vor juca un meci demonstrativ pe unul dintre cele patru terenuri de tenis de câmp din Parcul Tineretului, inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute.
O demonstraţie de tenis avându-i ca protagonişti pe cei doi nu poate fi egalată, ca spectacol, de nici o partidă cu miză. Ilie Năstase, care dispută frecvent meciuri demonstrative cu Bahrami, în special în străinătate, a promis că toţi cei care vor veni astăzi la meci vor avea parte de spectacol. „Mansour şi cu mine vom face spectacol. Nu contează cine va câştiga. Bahrami este un tip special, care joacă din plăcere, cu lovituri pe la spate sau printre picioare. Veţi vedea“, a spus ieri „Nasty“, în timpul vizitei în Parcul Tineretului. Năstase şi Mansour Bahrami au susţinut ultima dată un meci demonstrativ la sfârşitul lunii septembrie, la Bucureşti, cu prilejul retragerii din activitate a lui Andrei Pavel. Atunci, Năstase a făcut pereche cu Pavel, iar Bahrami cu francezul Henry Leconte.

A primit diploma de cetăţean de onoare
al Craiovei

Ilie Năstase a trecut ieri şi pe la Primăria Craiova, acolo unde primarul Antonie Solomon i-a oferit titlul de Cetăţean de Onoare, întrerupând pentru câteva minute şedinţa ordinară a consiliului local. „La o simplă căutare pe Google găsim 411.000 de informaţii despre Ilie Năstase, acest mare tenisman alintat de presă şi public cu apelative dintre cele mai năstruşnice, de la «monstrul sacru» şi până la «bufonul Bucureştiului». Este un  «showman», un om cu o mulţime de feţe, care joacă formidabil, dar se şi joacă. Îi oferim acest titlu pentru întreaga carieră sportivă de excepţie“, a spus edilul-şef al Băniei. La rândul său, fostul număr 1 mondial, câştigător al turneelor de la US Open şi French Open, a declarat că îl onorează distincţia primită: „Am venit pentru a treia oară în Craiova şi deja simt că aici este locul meu. Mulţumesc pentru diploma aceasta şi o să vin mai des pe aici“. Năstase a mai spus că va propune ca următorul meci susţinut de România în Cupa Davis pe teren propriu să fie găzduit de Sala Polivalentă din Craiova: „Când se va juca următorul meci de Cupa Davis în România insist să se dispute la Craiova. Am văzut sala de 4.000 de locuri şi voi face lobby, împreună cu Ion Ţiriac. Eu am avut ideea ca meciurile României din Cupa Davis să se joace în provincie“. Primarul Solomon i-a cerut fostului tenisman ca meciul acela să fie spre toamna anului 2010, pentru că în august-septembrie vrea să inaugureze Sala Polivalentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII