21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUmilinţă galactică

Umilinţă galactică

Cea mai galonată echipă din Europa, Real Madrid, a suferit o catastrofală înfrângere în istoria ei, 0-4 pe terenul formaţiei Alcorcon din liga a treia.

Fotbalul a oferit de-a lungul timpului nenumărate surprize. Ceea ce s-a întâmplat însă marţi seară în Cupa Spaniei (Copa del Rey) pare de domeniul fantasticului. Cea mai titrată echipă din Europa şi totodată cea mai bogată, Real Madrid, care a investit sute de milioane de euro în transferuri în vara acestui an, s-a umplut de penibil pe terenul anonimilor de la Alcorcon (locul 5 în liga a 3-a), unde a fost învinsă cu un astronomic 4-0! Această înfrângere a fost catalogată de presa spaniolă drept cea mai umilitoare din istoria „galacticilor“ de la Real Madrid. „Los Blancos“ veneau după alte două rezultate care nu le-au făcut cinste, 0-0 la Gijon, în Primera Division, şi 2-3 pe teren propriu cu Milan, în Liga Campionilor. Nimic nu se compară însă cu seara de coşmar trăită la Alcorcon, în faţa unei formaţii al cărei căpitan are probabil un salariu mai mic decât cel al masorului de la Real. Singurul lucru de care se pot bucura madrilenii este faptul că acesta nu a fost decât meciul tur, deci, teoretic, mai păstrează şanse de calificare în optimile de finală ale Cupei Regelui. Şi cu siguranţă Real va încerca să întoarcă scorul în favoarea ei, mai ales că pe emblema clubului poartă însemnele regale.

Guti, Raul şi Benzema au fost titulari

Probabil cei care au aflat despre umilinţa suferită de Real la periferia Madridului, în localitatea Alcorcon, s-au gândit că antrenorul Manuel Pellegrini a folosit o echipă alcătuită din puşti sau din jucători care nu au loc nici pe banca de rezerve la meciurile din Primera Division. Fals. Pellegrini, în afară de accidentatul Cristiano Ronaldo şi de Kaka, pe care l-a menajat, a folosit o sumedenie de vedete cu salarii de peste cinci milioane de euro anual. În poartă a stat internaţionalul polonez Dudek, în defensivă au jucat Arbeloa, Metzelder, Albiol şi Drenthe, la mijloc au fost utilizaţi Diarra, Guti şi Granero iar atacul a fost alcătuit din tridentul Van der Vaart, Raul, Benzema. În repriza secundă au mai intrat Van Nistelrooy, Marcelo şi Gago.
Gazdele, care au un buget de 300 de ori mai mic decât cel al lui Real Madrid, au punctat prin Borja, care a reuşit două „golazos“, Arbeloa, care a trimit mingea în propria poartă, şi Ernesto, care a profitat de o gravă eroare a defensivei madrilene.
În prima manşă a 16-imilor Cupei Spaniei s-au mai jucat meciurile: Atletico Ciudad – FC Sevilla 2-4, Marbella – Atletico Madrid 0-2, Recreativo Huelva  – Sporting Gijon 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII