Natalia Andrei, noua şefă a Direcţiei pentru Sport DoljFosta mare atletă ocupase până în prezent funcţia de consilier superior în cadrul aceleiaşi instituţii.

Fosta campioană mondială şi europeană la atletism, Natalia Andrei (foto), este, începând de ieri, noul director coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului (DSJ) Dolj, iar singurul post de director coordonator adjunct va fi ocupat de Alin Ovidiu Păsculescu (22 de ani), care va avea în atribuţii administrarea bazelor sportive.

Cei doi au primit ieri-dimineaţă ordinul de numire de la Ministerul Tineretului şi Sportului, semnat de ministrul Sorina Plăcintă, după ce au fost declaraţi admişi în urma testelor de evaluare a cunoştinţelor şi aptitudinilor manageriale, pe baza unor proiecte de management. Examinarea a avut loc la Bucureşti, pe 19 octombrie.

Natalia Andrei, care până acum deţinea funcţia de consilier superior la DSJ Dolj, a primit pe proiect 99 de puncte, iar adjunctul Alin Ovidiu Păsculescu – 78 de puncte.

Scaunul de şef la DSJ Dolj rămăsese vacant la începutul acestei luni, după ce Diana Buşoi a renunţat la funcţia pe care o deţinea din luna mai a acestui an. Directorii adjuncţi numiţi în luna mai, Octavian Florin Ion şi Claudiu Răzvan Ştefan, au părăsit instituţia situată pe strada Gheorghe Doja, nr. 2.

„Vreau să ascult

antrenorii şi sportivii“


Natalia Andrei a spus ieri că vrea să sprijine sportivii din Dolj: „Cunosc îndeaproape activitatea sportivă de performanţă şi de masă şi vreau să aflu doleanţele antrenorilor şi să pot să-i sprijin să obţină rezultate bune. Doljul a fost un izvor de talente şi a avut mereu rezultate bune. Poate dacă vom reuşi să trecem cu bine peste această criză, vom face din nou performanţă atât la sporturile individuale, cât şi la cele de echipă“. Fosta atletă a mai spus: „Mi-aş dori să menţinem activitatea sportivă în Dolj măcar la nivelul la care a fost până acum, dar situaţia economică este din ce mai grea. Sper să reuşesc să duc la îndeplinire toate sarcinile care îmi revin“.

Ovidiu Păsculescu, fiul consilierului judeţean Veta Păsculescu, a spus ieri că nu are experienţă managerială şi că a practicat baschet, dar nu de performanţă. Conform CV-ului său, Ovidiu Păsculescu este absolvent a două facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova, Ştiinţe Socio-Umane şi Matematică-Informatică, iar în prezent urmează un master la Ştiinţe Socio-Umane (specializarea relaţii internaţionale şi studii europene) şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (specializarea Managementul şi administrarea afacerilor).

Claudiu Ştefan a trecut la CSM

Şi Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova are, începând de ieri, un nou director coordonator, Claudiu Răzvan Ştefan, fost director coordonator adjunct de la Direcţia pentru Sport Dolj. Ştefan, care a primit pe proiect 77,6 puncte, îl înlocuieşte pe Dan Magla, cel care deţinuse această funcţie din luna mai. Postul de director coordonator adjunct, deţinut până în urmă cu puţin timp de Ştefan Niculescu, nu mai există.

Performanţele Nataliei Andrei

Natalia Andrei are o carte de vizită impresionantă ca sportivă: de cinci ori recordmană mondială în probele de 1.500 m, 2.000 m şi o milă, campioană mondială în probele de 1.500 m, 3.000 m şi cros, vicecampioană mondială în aceleaşi probe, dublă campioană europeană la 1.500 m, de patru ori vicecampioană europeană la 1.500 m şi 3.000 m, multiplă campioană naţională şi balcanică (de 18 ori). A participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice: München 1972 (locul 11) şi Moscova 1980 (locul 9). Pentru performanţele sale a primit mai multe distincţii: maestru internaţional al sportului la atletism, antrenor emerit, Ordinul Meritul Sportiv, clasa a II-a (1977 şi 2000), Crucea Naţională Serviciul Credincios, clasa I (2000), titlul „Legendele Atletismului“ (2007), titlu de Cetăţean de Onoare al Craiovei (2007).Comenteaza acum

10 Comentarii

 1. boboc said:

  sincere felicitari si colaborare fructuoasa dupa cum am discutat recent in vederea dezvoltarii activitatii sportului pt. toate categoriile de varsta (in particular atletii veterani ,similar tarilor occidentale; unde sportul face parte integranta din cultura).Tatiana si Liviu Boboc cu urari de succes.

 2. anne said:

  Felicitari!…cat despte lipsa de experienta profesionala a lui Ovidiu Pasculescu, sunt convinsa ca nu va fii un impediment, atata timp cat este vorba despre o persoana dinamica, responsabila si cu simt organizatoric. multa bafta!

 3. adi neagu said:

  ma bucur nespus si iti doresc sa faci la conducerea sportului doljan ce ai reusit pe stadioanele lumii.mult succes

 4. rabla said:

  era normal ca adunct sa fie numit un negrila, tilihoisau altul care a adus glorie cv nuun coinac din dabuleni din gasca pasc….escu.rusine, veti fi taxati!ps macar adjunct…

 5. Ad... said:

  felicitari pentru noul director Pasculescu Ovidiu, sunt convinsa ca o sa faca fata noului post chiar dak nu are experienta, dar are foarte multe de spus si de facut. Nu este un coinac asa cum zice “rabla” ci o persoana competenta cu simtul responsabilitatii si care a dat dovada de foarte multa seriozitate. succes

 6. florita said:

  pacat ca se asociaza numele Nataliei Andrei cu incompetenta numita Pasculescu Ovidiu.

 7. xxx said:

  de tot rasul!! pasculescu nici nu stie sa scrie si sa citeasca bine

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 octombrie 2009

Actualitate

» Parcul Tineretului, teritoriu împărţit
» Tarif de 2,5 lei/km la taxi în Craiova
» Cowboy de Beharca
» Ionuţ Costea, directorul Eximbank, câştigă 20.760 de euro pe lună
» Craiova: Elevii din Cuza, hrăniţi cu alimente interzise
» Demolarea se mută pe Arieş
» Bani publici la avocaţi
» Craiova: Gândacii au gonit firma de dezinsecţie din Spitalul de Urgenţă
» Pierderi mari la Avioane Craiova
» Sute de afaceri scoase la vânzare pe internet

Local

» Incendiu în Jiana Mare
» Băieţelul abandonat, dat în grija bunicilor
» Târgul Romaneşti s-a făcut scrum
» Casă nouă de la ANL
» Schimb de experienţă pedagogică la Craiova
» CE Turceni, chemat în judecată de foştii salariaţi
» Automatele de bilete, pe post de coşuri de gunoi
» Protest la PIC

Dolj

» Campion la karate
» Crimă la Giurgiţa

Gorj

» Incendiu în cartierul barăcilor ACH din Târgu Jiu
» Accidentat de maşina poliţiei

Sport

» Ştiinţa, în sferturi
» Juveţii, aşteptaţi la Severin
» Găzarii, gata să iasă din anonimat
» Cîrţu s-a despărţit de Pandurii
» Universitatea trăieşte… din amintiri
» Serena, primul pas spre trofeu
» Niculescu a dres busuiocul
» Natalia Andrei, noua şefă a Direcţiei pentru Sport Dolj
» Voina e optimist
» Marica, eliminat din Cupa Germaniei
» Zenga vrea să învingă pe Inter Milano
» Umilinţă galactică

Bani & Afaceri

» Romanian British Expo
» Bursele Erasmus, o şansă ignorată de studenţi
» Poveste de viaţă: olarul altor vremuri
» Ministerul Economiei nu are parteneri pentru Avioane Craiova
» Doljenii se împrumută mai puţin
» Rătăcit între două primării

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» O siluetă de invidiat, cu o dietă sănătoasă
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Tratamente stomatologice pentru un zâmbet perfect
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top