10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUnirea cu imaginea, Pandurii cu punctele

Unirea cu imaginea, Pandurii cu punctele

Sorin Cîrţu nu este interesat de partea estetică a jocului echipei sale, dorindu-şi ca, la finalul partidei cu Unirea Urziceni, Pandurii să rămână cu punctele, iar adversarii cu laudele pentru jocul prestat.

Deşi jocul echipei se află în suferinţă de câteva etape, Sorin Cîrţu nu are de gând să puncteze la impresia artistică nici cu Unirea Urziceni. Pragmatic, „Sorinaccio“ s-ar mulţumi cu punctele puse în joc, iar laudele le cedează adversarei. „Eu sunt angrenat într-o competiţie şi încerc să acumulez puncte. Ar fi rău dacă nu am lua nimic. E un meci de orgoliu, trebuie să vii cu o astfel de atitudine şi mă refer aici la jucători. Punctele sunt importante la momentul acesta. Dacă le-am lua ar fi foarte bine, indiferent cum ar arăta meciul. Să aibă ei o imagine bună, că au pierdut nemeritat, şi noi să avem punctele. Nu mi-ar displace la momentul acesta“, a declarat Cîrţu. Unirea Urziceni vine după un succes important în Champions League, însă Cîrţu ştie că nu se aseamănă un meci cu altul. „Unirea e aceeaşi echipă care a jucat cu Mediaş, cu Vaslui. Meciurile sunt diferite. Liga Campionilor e altceva decât campionatul, e vorba de mobilizare. Vedem ce jucători are la dispoziţie Dan Petrescu, cum vor aborda meciul. Ei au o campanie de dus, au o strategie. Cred că vor apărea jucători noi faţă de partida cu Rangers, dar, indiferent de modificări, Unirea rămâne o echipă tare, ce nu-şi schimbă stilul de joc“, susţine Sorin Cîrţu.

Lazic şi Stancu revin
în lot

Doar două modificări a operat Sorin Cîrţu în lotul convocat pentru jocul de sâmbătă cu Unirea Urziceni, faţă de meciul precedent cu Gaz Metan Mediaş, Stancu şi Lazic înlocuindu-i pe Pleaşcă şi Tilincă. Marian Pleaşcă a fost cedat echipei Pandurii II, ce evoluează în Liga a III-a, care dispută un meci important la Mehedinţi, cu Minerul, un derbi al seriei a V-a, iar Tilincă a fost ignorat din considerente tactice. Cîrţu speră ca elevii săi se se mobilizeze în faţa campioanei şi să exploateze la maximum şansele pe care le au. „Ca să poţi face ceva în fotbal trebuie să ştii să conjugi trei verbe: a şti, a putea şi a vrea. Să vedem pentru partida de sâmbătă cât de mult ne vom exploata şansele, pentru că avem şi noi şanse. Nu văd ce-l împiedică pe X sau Y ca la meciul cu Mediaş sau cu Iaşi să nu se mobilizeze. Suntem pe nu ştiu ce cai sau poziţie? E un meci foarte greu, e foarte importantă conjunctura jocului, trebuie să ai şi şansă. Ei nu au avut şansă la Glasgow? Nici nu trebuie să ai ocazii să baţi. Dacă şi le bagă ei în poartă?“, a spus Cîrţu.

Petrescu, „blestemat“ de Cîrţu

Sorin Cîrţu i-a urat celui mai în vogă antrenor român al momentului, Dan Petrescu, să ajungă să pregătească o echipă din campionatele puternice din Vest şi să refuze tentantele oferte ce vor veni, cu siguranţă, din Golf. „Să plece într-un campionat occidental puternic, aşa-l blestem. Nu în Golf, deşi nu cred că e tipul care să accepte astfel de oferte, pentru că are problemele materiale rezolvate. Îi doresc să spargă bariera neîncrederii pe care o manifestă cei din campionatele vestice faţă de antrenorii şi jucătorii români“, a spus Cîrţu. Asemănători ca temperament, Cîrţu îl proclamă pe Dan Petrescu drept cel mai bun tehnician din Liga I şi îi doreşte să-l întreacă în realizări profesionale. „Rezultatele îl recomandă drept cel mai bun antrenor din Liga I. Pune pasiune, e tânăr. Bravo lui, îl felicit! Îmi seamănă ca temperament. Când faci treabă cu pasiune, ai şi asemenea manifestări, care vin din dorinţa de a câştiga. Nici lui, nici mie nu ne place să pierdem. Eu am fost mult mai tânăr decât el când am preluat Universitatea Craiova, aveam 33 de ani, el a jucat mai mult. Îl apreciez, îl stimez, poate să fie şi mai tare Dan. Are condiţii şi perspective mult mai bune“, a continuat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS