Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Bayern, învinsă în Franţa
Bayern München rămâne cu patru puncte după disputarea etapei a treia a fazei grupelor Ligii Campionilor. Münchenezii au jucat la Bordeaux, în cadrul Grupei A, şi au pierdut cu 2-1 în faţa lui Girondins, cu toate că francezii au ratat şi două penaltiuri. Nemţii au deschis scorul în minutul 6, când Ciani a trimis mingea în propria poartă, acelaşi jucător răscumpărându-şi greşeala în minutul 27, când a punctat pentru 1-1. Scorul la pauză a fost 2-1 pentru Bordeaux, pentru că Planus a marcat în minutul 40, la scurt timp după ce Muller de la Bayern primise un cartonaş roşu. Francezii au avut şansa să-şi mărească avantajul în minutele 66 şi 88, dar, pe rând, Guorcuff şi Jussie au ratat câte o lovitură de la 11 metri. Van Buyten de la Bayern a primit şi el cartonaş roşu în minutul 90. În celălalt meci al Grupei A, Juventus Torino s-a impus pe teren propriu, cu 1-0, în faţa formaţiei israeliene Macabbi Haifa. Singurul gol al meciului a fost marcat de fundaşul Giorgio Chiellini, în minutul 47, cu o lovitură de cap. În ultimul minut de joc, israelienii au ratat o mare ocazie de gol, portarul Buffon având o intervenţie de excepţie. Clasamentul Grupei A: 1. Bordeaux 7p, 2. Juventus 5p, 3. Bayern 4p, 4. Macabbi Haifa 0p.
Ionuţ NICA

Manchester s-a impus la Moscova
Englezii de la Manchester United au avut o partidă dificilă la Moscova în faţa lui ŢSKA, dar în cele din urmă s-ai impus cu 1-0 în Grupa B a Ligii Campionilor. Partida a fost echilibrată, cu ocazii de ambele părţi. Manchester a avut însă cele mai mari şanse de a înscrie, columbianul Valencia trimiţând mingea în transversală în repriza a doua. Acelaşi jucător a marcat singurul gol al întâlnirii cu patru minute înainte de final. ŢSKA păstrează însă şanse de calificare şi după această înfrângere, în timp ce Manchester s-a detaşat clar în clasamentul grupei. Într-o altă partidă, campioana en-titre a Germaniei, Wolfsburg, s-a chinuit pe teren propriu cu turcii de la Beşiktaş, partida terminându-se în cele din urmă la egalitate, 0-0. Graffite de la gazde a primit cartonaş roşu în minutul 75. Clasament: 1. Manchester United 9p, 2. Wolfsburg 4p, 3. ŢSKA Moscova 3p, 4. Beşiktaş 1p.
Ionuţ NICA

Galacticii, răpuşi de diavoli
În Grupa C a Ligii Campionilor, Real Madrid a pierdut disputa de pe „Santiago Bernabeu“ cu AC Milan, scor 2-3 (Raul ‘19, Drenthe ‘76 / Pirlo ‘62, Pato ‘66, ‘88). Partida a abundat de greşeli tehnico-tactice, cele mai multe fiind făcute de visătoarea defensivă a grupării din capitala Spaniei. Scorul a fost deschis în minutul 19, când cel mai longeviv jucător din istoria Realului, Raul, a profitat de gafa lui Dida şi a înscris după ce portarul brazilian a scăpat mingea în faţă. În repriza secundă, „diavolii“ au profitat de gravele carenţe ale defensivei madrilene şi au marcat de trei ori, în timp ce Real a mai punctat o singură dată. În celălalt meci al Grupei C, Olympique Marseille a obţinut primele puncte după trei etape, învingând în deplasare, cu 1-0, pe FC Zürich, prin golul marcat de Gabriel Heinze, în minutul 69. Clasament: 1. Real Madrid 6p, 2. AC Milan 6p, 3. FC Zürich 3p, 4. Marseille 3p.
Daniel BISTRICEANU

Atletico, umilită de Chelsea
Chelsea Londra a făcut instrucţie cu Atletico Madrid în meciul disputat miercuri seară, pe „Stamford Bridge“, în etapa a treia din Grupa D a Ligii Campionilor. „Albaştrii“ au învins cu 4-0, prin golurile lui Kalou (‘41, ‘52), Lampard (‘69) şi Perea (‘90+1-autogol), şi s-au instalat confortabil în fruntea ierarhiei. Tot în Grupa D, echipa fundaşului Cristian Săpunaru, FC Porto, a învins acasă formaţia cipriotă APOEL Nicosia, cu scorul de 2-1 (Hulk ‘33, ‘48-penalti / Pereira ‘22-autogol). Cristian Săpunaru a intrat pe teren în minutul 90+3. Porto a jucat în inferioritate numerică din minutul 74, când M. Gonzales a fost eliminat. După trei runde, clasamentul Grupei D se prezintă astfel: 1. Chelsea 9p, 2. Porto 6p, 3. APOEL 1p, 4. Atletico 1p.
Daniel BISTRICEANU

Exit mobile version