Acasă Sport Ştiinţa, în război cu moldovenii de la Vaslui şi Iaşi

Ştiinţa, în război cu moldovenii de la Vaslui şi Iaşi

Oltenii întâlnesc sâmbătă pe FC Vaslui, meciul fiind arbitrat de un spaniol, iar miercuri ar trebui să joace la Iaşi, cu Poli, în optimile Cupei, dar preşedintele CCA refuză să delege arbitrii străini, fapt care a provocat supărare în Bănie.

Reamintim că oficialii Universităţii au afirmat luni că dacă FRF nu îşi va da acordul să delege arbitrii străini la meciul din optimile Cupei României de la Iaşi, Poli – Universitatea, vor lua în calcul neprezentarea la partida din Copou, programată pentru miercuri, 28 octombrie. Ieri, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat că nu va da curs solicitării Universităţii.
„În principiu, partida Poli Iaşi – Universitatea Craiova va fi arbitrată de o brigadă de arbitri români. Am primit o adresă din partea clubului Universitatea Craiova, prin care solicita arbitri străini la meciul din cupă cu Poli Iaşi. Nu am primit nimic din partea formaţiei Poli Iaşi şi nici organizatorul competiţiei nu este de acord, pentru că trebuie să oblige arbitrii să îmbrace echipamentul dat de organizator, iar arbitrii pe care noi îi solicităm vin cu echipamentele lor, ale ţărilor de provenienţă, cu ecusoane FIFA sau mai ştiu eu cum. Există o hotărâre pentru competiţia Ligii I prin care, dacă ambele echipe îşi dau acordul ca meciul să fie arbitrat de o brigadă străină, iar cererea se face cu şapte zile înainte, ea trebuie respectată, dar numai pentru Liga I. Pentru Cupa României, încă nu există o hotărâre de acest gen. Astfel, dacă un club va cere acest lucru, cum este cazul Universităţii, nu se face nici un demers pentru ca la acel meci să fie delegată o brigadă de arbitri străini“, a afirmat Vasile Avram.

„Fiara“ vrea victoria
în Bănie

FC Vaslui vrea să repete reuşita din finalul sezonului trecut, când a învins cu 1-0 Universitatea Craiova şi a obţinut biletele pentru Europa League, în timp ce juveţii au rămas să urmărească întrecerea la televizor. Moldovenii au anunţat prin vocea antrenorului Marius Lăcătuş că deja au uitat victoria din meciul cu Unirea Urziceni din etapa trecută şi se vor concentra pentru a obţine toate cele trei puncte în faţa formaţiei lui Eugen Neagoe. „Ne aşteaptă alt meci foarte greu. Vom juca la Craiova şi nu ne va fi deloc uşor. Sper ca băieţii să evolueze cu determinarea arătată în partida cu Unirea Urziceni şi atunci putem spera la un succes. Au învins Craiova în ultima etapă a campionatului trecut, când şi-au acontat biletele pentru Europa League şi o pot face şi acum“, a anunţat Lăcătuş. La rândul lor, craiovenii, ameninţaţi cu retrogradarea, au mare nevoie de puncte, mai ales că patronul Adrian Mititelu este convins că la anul Ştiinţa va juca în cupele europene. Pentru a nu mai lăsa loc de suspiciuni, Mititelu şi Porumboiu au căzut de acord să fie arbitraţi de o brigadă de arbitri din străinătate, la centru fiind delegat Antonio Rubinos Pérez.

Prepeliţă stă
două săptămâni

Investigaţiile amănunţite la care a fost supus mijlocaşul Craiovei Andrei Prepeliţă au evidenţiat o afecţiune a ligamentelor la genunchiul drept, la care s-a accidentat în meciul cu Astra Ploieşti. În această situaţie, medicii i-au prescris lui Prepeliţă, printre altele, o pauză de 15 zile. Asta înseamnă că fotbalistul va fi indisponibil la meciurile cu FC Vaslui (sâmbătă, în campionat) şi la partida de cupă cu Poli Iaşi (miercuri, 28 octombrie) şi incert la partida cu Unirea Urziceni. Prepeliţă ar putea reveni pe teren la meciul din deplasare cu Internaţional Curtea de Argeş. Între două vizite la doctor, mijlocaşul Universităţii Craiova şi-a făcut timp să semneze şi noul contract cu gruparea din Bănie, care se întinde pe o perioadă de cinci ani. „Prepe“ va juca astfel până în 2014 la Ştiinţa, în cazul în care patronul Adrian Mititelu nu se va hotărî să-şi recupereze investiţia făcută, ştiut fiind faptul că în 2007 l-a cumpărat pe Prepeliţă de la FC Argeş, suma vehiculată fiind un milion de dolari. Mijlocaşul de 23 de ani a strâns până acum 184 de jocuri în Liga I şi a marcat 14 goluri.

Exit mobile version