11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe, ţinut de rezultate

Neagoe, ţinut de rezultate

Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, s-a declarat dezamăgit după înfrângerea cu Astra şi vorbeşte despre „un antrenor mare“ pe care l-ar dori la Ştiinţa.

Înfrângerea trupei lui Eugen Neagoe în meciul de la Ploieşti a dus Ştiinţa în zona periculoasă a clasamentului şi a creat nemulţumiri în rândul fanilor, dar şi al oficialilor olteni. „Dezamăgirea este foarte mare. Am sperat ca, odată cu venirea lui Eugen Neagoe, să intrăm pe un nou făgaş. Am sperat că echipa este într-o creştere şi într-o revenire de formă. Nu mi-am imaginat că nu vom câştiga cele trei puncte, nu am luat în calcul această înfrângere. Suntem în afara tuturor aşteptărilor. Eu cred că am un lot foarte valoros în acest moment. Că încă şchiopătăm, că nu avem cadenţă, că avem momente bune şi momente proaste poate ţine şi de tinereţea lotului, şi de unele greşeli pe care le-am făcut eu sau tehnicienii, şi de ghinion, şi chiar de arbitri“, a spus Adrian Mititelu la GSP TV. Patronul Universităţii a declarat că nu regretă înlăturarea lui Nicolo Napoli, chiar dacă italianul a fost foarte aproape de a duce Universitatea în cupele europene, şi a admis că Eugen Neagoe va rămâne antrenor al Craiovei doar dacă va avea rezultate. „Aş minţi dacă aş spune că vom termina sezonul cu Neagoe pe banca tehnică indiferent de rezultate. În vară am fost la un pas să aduc un antrenor mare la Universitatea. Nu vă spun numele, fiindcă încă mai e posibil să îl aduc în viitor la Craiova. Am fost forţat să apelez la acel interimat cu Mogoşanu din cauză că toate tratativele mele cu ceilalţi antrenori, printre care şi Piţurcă, au eşuat. Nu regret despărţirea de Napoli. El e un antrenor bun, eu i-am dat o şansă când nimeni nu mai credea în el, însă Nicolo a fost potrivit pentru acea etapă în care se afla echipa“, a mai declarat Mititelu.
Dezamăgit a fost şi antrenorul Eugen Neagoe, care a anunţat că va renunţa la jucătorii care nu dau randament. „Îmi este greu să vorbesc după un asemenea meci. A fost o zi urâtă pentru noi din toate punctele de vedere, una care s-a încheiat rău. Nu am jucat nimic din ceea ce ne-am propus. Am început foarte slab jocul. Unii jucători au crezut că încă sunt în vacanţă. Cu asemenea atitudine, unii dintre ei o să rămână în afara echipei. Am făcut greşeli inadmisibile şi nu am pierdut din cauza arbitrului, ci din cauza evoluţiei noastre foarte slabe. Mai sunt multe de pus la punct. Trebuie să le reparăm din mers“, a spus „Geană“.

Napoli îl vrea pe Stoica la Astra

Italianul Nicolo Napoli era cel mai fericit dintre oficialii ploieşteni pentru reuşita contra Craiovei. Motivele sunt arhicunoscute, iar Napoli a considerat victoria un cadou din partea jucătorilor săi. „Sunt fericit că băieţii au făcut un joc foarte bun, iar diferenţa de scor putea fi mult mai mare. Jucătorii mei mi-au făcut un cadou foarte frumos, pentru că am reuşit să înving echipa pe care am antrenat-o. Important pentru noi este că am câştigat cele trei puncte şi că avem în faţa noastră adversari pe care îi putem considera mai accesibili. Meritul victoriei aparţine tuturor jucătorilor, întregii echipe. Sunt dezamăgit un pic pentru cartonaşul primit copilăreşte de Paulinho. Dacă vom continua să jucăm la fel ca astăzi, putem spera să avem rezultate bune şi în deplasare şi, de ce nu, prima victorie“, a spus Napoli. Acesta a făcut şi câteva referiri la Ştiinţa, declarând: „Nu vreau să comentez cât de mult s-a schimbat jocul Universităţii faţă de perioada în care eu am antrenat-o. Ştiu doar că echipa mea a devansat-o în clasament. Cred că Universităţii i-a lipsit foarte mult Dorel Stoica, este un jucător foarte bun şi util oricărei echipe, nu doar Craiovei. A fost un avantaj că el nu a evoluat. M-ar interesa să-l am din nou ca jucător, dacă ar fi posibil acest lucru“. Eugen Neagoe l-a contrat pe omologul său de la Astra, spunând: „Trebuie să ne descurcăm şi fără Dorel Stoica, este un jucător care nu mai face parte din lotul nostru. Oricum, nu s-a pierdut partida pentru că nu a evoluat Dorel Stoica“. Cât priveşte gestul lui Eugen Trică, fotbalist care a fost la un pas să-l lovească pe arbitrul Deaconu, Neagoe a comentat:  „A făcut un gest urât, el va fi pedepsit“. Comisia de Disciplină va analiza „cazul Trică“ şi va stabili pedeapsa pentru „Jose“. Mijlocaşul craiovean riscă cel puţin şase etape de suspendare, chiar dacă i-a cerut scuze arbitrului. Deocamdată, este cert că Trică va lipsi la meciul cu FC Vaslui, ca şi Prepeliţă, care a suferit o entorsă la genunchiul drept în meciul cu Astra. În schimb, revine Valerică Găman, suspendat trei etape după meciul de cupă contra Gloriei II Bistriţa.

Ştiinţa ameninţă cu neprezentarea la Iaşi

Cât priveşte meciul din optimile Cupei României contra Politehnicii Iaşi, programat miercuri, 28 octombrie, în Copou, conducătorii olteni au ameninţat pe site-ul oficial al clubului că Universitatea nu se va prezenta dacă nu vor fi aduşi arbitri străini. „Mereu au fost probleme la Iaşi cu arbitrii români. Regulamentul competiţiei spune clar că nu este nevoie de acordul ambelor cluburi pentru a aduce arbitri străini, aşa că suntem la mâna federaţiei. Avem acordul preşedintelui CCA, Vasile Avram, cel care a spus că, dacă federaţia va accepta, va rezolva cererea Ştiinţei. Dacă federaţia nu va aproba, probabil că au interese să ducă Iaşiul spre finală, ţinând cont că ei vor găzdui în vară finala competiţiei. Dacă federaţia nu va fi de acord să ne trimită arbitri străini, luăm în calcul foarte serios neprezentarea la acest meci. Este o partidă importantă pentru noi, se joacă într-o manşă şi vrem să se joace numai pe teren. Chiar dacă vor greşi arbitrii străini, ştim că nu o vor face cu intenţie“, a anunţat directorul sportiv Vlad Roşca.
Altă noutate venită din tabăra alb-albastră este înlocuirea lui Daniel Mogoşanu cu Corneliu Papură la echipa-satelit. „Papi“ a condus ieri primul antrenament la echipa a doua a Ştiinţei, în timp ce Mogoşanu, care a contabilizat şase înfrângeri în tot atâtea meciuri în Liga a III-a, a rămas la dispoziţia clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII