21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBateţi-l pe Napoli!

Bateţi-l pe Napoli!

Astra –  Universitatea
Stadion
„Astra“ Ploieşti, duminică, ora 16.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Astra:
Cr. Munteanu – Mihalache, Rohat, Oprsal, E. Crăciun – Hatchi – Paulinho, V. Gheorghe, Takayuki,
L. Ganea – Dokic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Universitatea: Silviu Lung – Bădoi, R. Barbu, Mitchell, Rose – Wobay, Prepeliţă, Dilevski, Trică  – Fl. Costea, M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: Al. Deaconu – Ed. Dumitrescu, Ad. Vidan.

Oltenii n-au câştigat nici un meci în deplasare de la începutul campionatului, antrenorul Neagoe vizând duminică prima victorie în afara Craiovei în faţa unui team, Astra, pregătit de fostul principal al Ştiinţei, italianul Nicolo Napoli.

Deşi pare un meci obişnuit de campionat dintre o echipă nou- promovată, Astra, şi una cu o istorie legendară, Universitatea, întâlnirea de la Ploieşti se anunţă deosebit de aprigă. Pe lângă cele trei puncte puse în joc, extrem de importante pentru ambele grupări fotbalistice, meciul a fost prefaţat de câteva declaraţii „războinice“ din ambele tabere. Antrenorul Nicolo Napoli, aflat de câteva etape la cârma tehnică a gazdelor, este supărat şi dezamăgit pentru „divorţul“ de Universitatea, acuzându-l pe Adrian Mititelu că a procedat incorect atunci când l-a demis, echipa din Bănie fiind la acea dată pe loc de Europa League. Totodată, italianul – care a rezistat cel mai mult ca antrenor al Ştiinţei în „era“ Mititelu – susţine că finanţatorul Craiovei are restanţe faţă de el, respectiv salariile pe ultimele două luni şi prima de obiectiv.  „Vreau să câştig!“, a afirmat Napoli. Se înţelege că ambiţia lui Nicolo este să învingă. El s-a ataşat destul de mult de echipa din Bănie, însă acum datele problemei sunt altele.

„Cotitura“ de la Ploieşti

În acest context al ambiţiilor, finanţatorul Mititelu a afirmat că şi-ar da şi un an din viaţă pentru ca Universitatea să învingă Astra. „Nu va fi un meci uşor. Pentru noi este şi o cotitură, pentru că, dacă reuşim şi ne ajută Dumnezeu să luăm trei puncte la Astra, o să avem un parcurs uşor, treaptă cu treaptă“, a spus zilele trecute şi team-managerul Craiovei, Silvian Cristescu. Ca o paranteză: Universitatea a câştigat primul titlu de campioană (în 1974) la capătul unui meci pe viaţă şi pe moarte disputat la Ploieşti (0-0, cu Petrolul). Acel moment istoric a fost, într-un fel, o „cotitură“ esenţială în viaţa Ştiinţei.
Pentru meciul de acum cu Astra, Eugen Neagoe se confruntă cu destule probleme de lot. Dorel Stoica a fost pus pe liber, Găman este suspendat, Dănănae şi Baird sunt accidentaţi, aşa că „Geană“ trebuie să găsească o soluţie viabilă pentru primul „11“, mai ales în sistemul defensiv. De altfel, în aceste două săptămâni de întrerupere a campionatului, Neagoe a pus accentul pe apărarea la fazele fixe, unde Craiova a avut unele probleme în acest început de campionat.
 
Liviu Ganea: Sperăm să bată Astra

Despre partida de duminică, Liviu Ganea, jucător format la „GP“ Craiova, în prezent la Astra, a declarat: „Prevăd că meciul, unul foarte important pentru noi, va fi destul de greu. Cum în ultimele două etape de campionat Astra n-a contabilizat nici un punct, e logic că ne dorim victoria. Ne sunt necesare trei puncte. Suntem concentraţi şi pregătiţi pentru această întâlnire dificilă şi importantă pe care sperăm s-o câştigăm. Nu ştiu dacă putem vorbi de un meci al orgoliilor… Orice jucător, orice antrenor vrea să câştige echipa lui, nu? Domnul Napoli şi noi, jucătorii de la Astra, ne dorim, cum spuneam, victoria. Universitatea? O echipă foarte bună, care pasează foarte bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII