10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia precum Feroe!

România precum Feroe!

Serbia – România 5-0 şi Franţa – Feroe 5-0. Naţionala noastră a ajuns rău, a încasat cinci goluri într-o partidă în care tricolorii au fost varză, cum se spune în popor. S-a văzut cu ochiul liber faptul că unii dintre ei, chiar dacă au valoare, nu au ce să caute la echipa naţională deoarece nu mai au motivaţie. Unii, inclusiv vedete precum Mutu, consideră echipa naţională un fel de joacă în recreaţia mare, între un flirt cu o divă şi drumul înapoi spre aeroport. Ei vin la acţiunile echipei naţionale pentru distracţii pe banii şi nervii românilor. Poate exagerez, poate n-am informaţii corecte, dar articolele din presă vorbesc de multe abateri ale unora din echipa naţională, nesancţionate şi tolerate de toţi cei care sunt implicaţi la reprezentativă. Din păcate, actualul selecţioner este oarecum la mijloc, deoarece nu are o arie largă de selecţie. Campionatul din România, chiar dacă a mai crescut în ultimii ani, nu se ridică însă la valoare celor din Italia, Anglia sau nu ştiu de pe unde. O paranteză: la cum au evoluat tricolorii la Belgrad, Florin Costea putea liniştit să joace în echipa naţională. Poate juca mai bine decât mulţi dintre preferaţii lui Răzvan Lucescu. Altă problemă care a dus la acest dezastru din Serbia: jucătorii selecţionaţi nu evoluează – atunci când joacă – pe posturile de la echipele de club. Aproape toată echipa naţională este un fel de improvizaţie pe posturi!
Revenind la meciul cu naţionala Serbiei: Răzvan Lucescu şi tricolorii au crezut probabil că la Belgrad vor juca tot cu… Franţa. Eroare! Naţionala Serbiei nu este una de gintă latină. Serbia, pe lângă talent şi seriozitate, este un team puternic, dârz, extrem de ambiţios. Dintotdeauna jucătorul sârb a fost puternic, de neîntrecut, mai ales acasă. Cred că, în prezent, cu acest Antici care i-a revigorat, sârbii sunt peste multe echipe naţionale de valoare din Europa. Cred că sunt, de exemplu, peste nemţi. Este o opinie. Şi noi i-am întâmpinat pe sârbi cu o tactică nepotrivită, iar jucătorii români nu au luptat precum ei. Prea ne-am bazat pe filosofia balcanică a noastră că poate avem noroc, că poate facem ceva care să şi… pocnească!
Universitatea Craiova? A avut un antrenament util cu Gloria Bistriţa, iar acum aşteptăm meciul de duminică împotriva Astrei, din deplasare, o partidă în care ar trebui să nu pierdem. Dacă ne respectăm şi continuăm jocurile bune cu FC Timişoara şi Unirea Alba Iulia, venim cu trei puncte! Întâlnirea cu actuala echipă a lui Nicolo Napoli este una a marilor orgolii, o partidă de văzut.
Surprinzător sau nu, s-a început vânzarea la Universitatea. Ne-am „lepădat“ zilele acestea de Dorel Stoica, mai este pe ţeavă Mircea Bornescu… Şi cine mai ştie ce surprize ne va oferi unicul finanţator al Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU