12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, în dizgraţia lui Lucescu

Mutu, în dizgraţia lui Lucescu

„Briliantului“ îi poate fi fatal comportamentul de vedetă pe care îl are atunci când este chemat la echipa naţională şi este posibil ca jucătorul Fiorentinei să nu mai fie convocat.

Odată cu înfrângerea umilitoare suferită de România în Serbia, Adrian Mutu a intrat în dizgraţia suporterilor naţionalei, dar şi a oficialilor Federaţiei Române. Comportamentul său de dinaintea partidei, în special escapada într-un bar din Capitală, dar şi cel de după încheierea meciului, el nesalutându-şi coechipierii şi selecţionerul la plecare, l-au determinat pe Răzvan Lucescu să ia în calcul renunţarea la serviciile sale. Acest lucru îl susţine şi Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF: „Sunt discuţii în ce îl priveşte pe Mutu, dar şi pe alţi jucători, să se renunţe la ei. Eu îl cunosc pe Mutu de la 18 ani, când a venit la Dinamo. Am fost şi sunt un susţinător al lui, pentru că are o anumită valoare. Dar pe mine m-a deranjat atitudinea lui. După meci era normal să vină să îşi ia la revedere de la Răzvan, ca să nu zic de la colegi. Asta dă dovadă că el nu mai ia în serios echipa naţională. Pentru el cred că nu mai este naţionala pe primul plan“, a declarat Ionuţ Lupescu la Digi Sport.
„După meci, era normal ca Mutu să vină să îşi ia la revedere de la lume. Nu a vorbit cu Răzvan, nu a vorbit cu nimeni. Nu este normal să facă asta. Vor fi consecinţe. Se va pune problema dacă există un viitor cu unul sau cu altul la naţională“, a mai spus Lupescu.

Sandu merge pe mâna lui Răzvan

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat că antrenorul echipei naţionale este cel care răspunde pentru rezultate tricolorilor şi că, dacă acesta vrea să renunţe la Adrian Mutu, este decizia lui.
„Din punctul meu de vedere, eu am făcut tot ce se putea pentru echipa naţională, atât de tineret, cât şi de seniori. Am dat banii şi i-am lăsat pe cei care se pricep să ia hotărârile cele mai bune. Antrenorul echipei naţionale e cel care răspunde pentru rezultate, pentru selecţie, pentru tot. Dacă el vrea să renunţe la Mutu pentru campania următoare, e decizia lui“, a mai spus şeful FRF.

„Briliantul“ vrea să vină

Mutu susţine că va veni în continuare la naţională, dacă va fi convocat, dar va accepta decizia selecţionerului dacă acesta va renunţa la el. „Eu vreau să vin la echipa naţională. Sunt un jucător profesionist şi voi accepta decizia selecţionerului. Dacă voi fi chemat, voi veni cu plăcere la naţională. Dacă nu, mă voi pregăti la echipa de club! Eu mi-am rupt genunchii pentru echipa reprezentativă şi mulţi uită asta. E o prostie să spui că am luat cartonaş galben intenţionat. Chiar dacă meciul cu Feroe nu este atât de dificil, pentru mine e un obiectiv personal să marchez cât mai multe goluri“, a mai spus Mutu.
Delegaţia României a revenit în ţară duminică, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“, după eşecul înregistrat în Serbia, scor 0-5 (0-1), în penultimul meci din preliminariile grupei a 7-a a Cupei Mondiale, fără atacantul Adrian Mutu.
Jucătorul formaţiei Fiorentina a plecat de la Belgrad direct în Italia, fiind suspendat pentru meciul următor, programat mâine, la Piatra Neamţ, după ce a primit cartonaş galben în partida cu Serbia. Lucescu l-a convocat pe atacantul Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev) în lotul României pentru partida cu reprezentativa Insulelor Feroe de mâine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII