15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSacrificiu pentru preşedinte

Sacrificiu pentru preşedinte

Deşi avea ruptură musculară, Alexandre Cardoso a ţinut să joace contra lui Dinamo Bucureşti, brazilianul reuşind să şi marcheze, golul fiind dedicat preşedintelui Marin Condescu.

Diagnosticat cu ruptură musculară de 0,5 cm înaintea jocului cu Dinamo, brazilianul Alexandre Cardoso nu a ezitat să intre pe teren, motivat de dorinţa de a ajuta echipa.
„Am jucat pentru că nu era o ruptură mare şi am considerat că pot. Am discutat cu preşedintele şi i-am spus că vreau să fac un meci bun şi să ajut echipa. Voiam neapărat să joc pentru că era şi Martinovic accidentat şi aveam probleme. Nu sunt eu un fotbalist prea important la echipă, dar cred că pot să ajut şi eu puţin, iar acum sunt fericit că am reuşit. Nici nu vreau să mă gândesc că aş fi putut lipsi de pe teren la acest meci pentru că aveam ruptură. Am simţit înainte de meci că pot să dau gol, numai la asta m-am gândit când am ales să intru pe teren şi accidentat. Nu m-am gândit deloc la mine, ci doar să fac un meci bun şi să dau un gol pentru echipă“, a declarat Cardoso. Golul marcat de Alexandre Cardoso în poarta „câinilor roşii“ este primul reuşit de brazilian pentru Pandurii. Cardoso şi-a mai trecut numele în dreptul marcatorilor pentru FC Timişoara, în returul sezonului trecut, când a înscris în propria poartă la Târgu Jiu, partidă încheiată cu victoria bănăţenilor, 1-0.

Cardoso duce Liga I
în Brazilia

Golul remizei din Ştefan cel Mare a fost dedicat de Cardoso preşedintelui Marin Condescu, dar şi soţiei sale, Eloisia, care se află în Brazilia. „Dedic golul soţiei mele, care e departe şi îi e foarte dor de mine, şi familiei soţiei mele, care trece printr-o perioadă mai grea. E şi pentru echipa mea, pentru băieţii de la Pandurii şi pentru toţi cei de la club, dar mai ales pentru preşedintele clubului, cu care am discutat înainte de meci şi mi-a spus că avem nevoie de un rezultat pozitiv. Pe teren, la asta m-am gândit, să fie mulţumit şi preşedintele, care e un om bun. Sunt fericit că am reuşit să-l fac fericit şi sunt şi eu mult mai liniştit“, a spus Cardoso. Evoluţiile brazilianului sunt urmărite de cei de acasă pe internet, însă în iarna aceasta va duce în Brazilia un receptor TV pentru ca familia să poată vedea la televizor meciurile pandurilor. „Soţia ştie că am înscris şi toată familia, părinţii şi fraţii mei se uită mereu pe internet şi văd pe site-ul clubului dacă joc sau dacă dau gol. Sunt în Brazilia, dar aşa sunt aproape de mine. Când voi merge la iarnă în vacanţă, le voi duce un aparat special de recepţie din România, ca să poată vedea şi la TV meciurile mele, prin satelit. Le fac abonament, iar tatăl, mama şi fraţii mei se pot uita acolo la meciurile de aici. Familia mea iubeşte mult fotbalul şi suntem foarte uniţi. Dacă-i simt aproape, mă ajută mult pe teren“, a mai declarat Cardoso. Fundaşul lui Cîrţu va sta o săptămână, însă are şanse să joace cu Gaz Metan Mediaş, mai ales că Liga I se întrerupe două săptămâni pentru jocurile echipei naţionale. „Deja mă gândesc la meciul viitor. Voi sta însă o săptămână, ca să se refacă ruptura de la picior. Trebuie să fac o pauză, să pun gheaţă şi să fac recuperare“, a încheiat Cardoso.

Întinerire la Pandurii

Pandurii Târgu Jiu a avut pe banca de rezerve la partida cu Dinamo doi tineri jucători de la echipa a doua, Avrămescu şi Rada, însă nici unul nu a apucat să debuteze în Ştefan cel Mare. Alt jucător de perspectivă, Pleaşcă, a fost în lotul lărgit, Cîrţu având în atenţie şi alţi jucători de la Pandurii II. „Cred că, foarte curând, juniorii vor fi promovaţi de Sorin Cârţu la prima echipă şi sper să debuteze cu un rezultat pozitiv. Cîrţu are capacitatea necesară să-i promoveze. E bine că juniorii fac deplasarea cu lotul, intră în atmosferă, e un mod de a închega un efectiv. Şi la Pandurii II mai este de lucru. Ei trebuie să aplice aceleaşi strategii de joc pe care le face Sorin Cârţu. E bine că avem a doua echipă, iar jucătorii, atunci când nu sunt în formă, pot să joace în Liga a III-a“, a declarat Condescu.

Amical cu Internaţional Curtea de Argeş

Deoarece Liga I este înteruptă două săptămâni pentru acţiunile echipelor naţionale ale României, Pandurii au perfectat un amical cu Internaţional Curtea de Argeş, joc programat sâmbătă, de la ora 16.00, la Curtea de Argeş. Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în acest an, de fiecare dată la Târgu Jiu, victoriile fiind împărţite. Pandurii au câştigat jocul amical cu 5-2, iar Internaţional s-a impus în cel oficial cu 3-2. După remiza din „Groapă“, oficialii clubului Pandurii speră la două victorii în următoarele două etape, chiar dacă echipa lui Cîrţu primeşte vizita campioanei. „Sunt convins că vom obţine şase puncte cu Gaz Metan Mediaş şi Unirea Urziceni. La noi nu sunt probleme cu echipele din fruntea clasamentului. Noi nu ne descurcăm cu echipele mici, aşa cum a fost cazul în meciurile cu Internaţional şi Oţelul Galaţi. Asta nu înseamnă că aceste echipe nu au valoare“, a afirmat preşedintele Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS