10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA răsărit soarele pe strada lui Adrian Mutu

A răsărit soarele pe strada lui Adrian Mutu

Atacantul român a primit o veste bună din partea Tribunalului Federal al Elveţiei, care a suspendat temporar decizia luată de TAS, iar iubitorii fotbalului din Italia îi ţin pumnii „Briliantului“.

Tribunalul Federal al Elveţiei a luat o primă decizie în favoarea lui Adrian Mutu. Hotărârea luată de altă instanţă cu sediul în Elveţia, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), a fost suspendată temporar, iar atacantul român poate sta liniştit cel puţin până în luna noiembrie, fără să se mai gândească la cele 17 milioane de euro pe care ar fi trebuit să le plătească grupării Chelsea.
Victor Becali, revenit recent în postura de reprezentant al lui Mutu, a fost primul care a anunţat decizia Tribunalului Federal. „Nu avem prea multe date. Din ce am înţeles de la avocaţii noştri, este o hotărâre de suspendare temporară a deciziei TAS, luată azi de Tribunalul Federal al Elveţiei. Ne judecăm cu Chelsea la Tribunalul Federal, şi nu la TAS. La TAS nu se mai poate ataca în nici un fel acest caz. Nu am multe informaţii, trebuie să vedem actul şi să discutăm cu avocaţii noştri“, a spus Victor Becali.

Presa italiană a mediatizat cazul românului

Acest subiect s-a aflat din nou ieri în atenţia presei italiene, care încă de la începutul telenovelei „Mutu-Chelsea“ a considerat decizia luată de TAS, conform căreia jucătorul trebuie să plătească 17 milioane de euro unui club care practic l-a dat afară, una aberantă. Gazzeta dello Sport susţine că Mutu a făcut un prim pas înainte, odată cu hotărârea de suspendare a pedepsei, şi-l citează pe fratele lui Victor Becali, Giovanni, care nu s-a entuziasmat după această veste bună. „Suspendarea pedepsei lui Mutu este o decizie pozitivă, dar nu trebuie să ne bucurăm foarte mult. Este vorba doar de un prim pas. Să sperăm că se va merge pe aceeaşi linie până la capăt“, a declarat Giovanni Becali.
Şi cititorii prestigiosului cotidian italian i-au luat apărarea românului, chiar şi cei care susţin că nu sunt fani ai Fiorentinei, unde evoluează Mutu, ci ai altor echipe din Serie A. „Să nu uităm că Mutu a plătit deja pentru greşeala făcută, adică a fost concediat. Nu cred că, dacă i se întâmpla unui simplu muncitor să fie dat afară pentru o greşeală, i s-ar fi cerut salariile primite înapoi. Iar lui Mutu i s-au cerut de zece ori mai mulţi bani decât a primit de la Chelsea. Mă face să râd decizia justiţiarilor de la TAS“, a scris un iubitor al fotbalului la rubrica de comentarii de pe gazzetta.it.
„În trecut au mai fost cazuri de fotbalişti prinşi dopaţi, dar care au plătit doar cu suspendarea. Ar trebui să fie judecaţi toţi în acelaşi mod, nu înţeleg de ce Mutu trebuie să plătească această sumă imensă“, a comentat alt cititor al ziarului italian.

FIFA a scris negru pe alb: 17.173.990 de euro

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, pe 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, pe 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să achite clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului.
Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping.
Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
Pe 14 septembrie, internaţionalul român a înaintat la Tribunalul Federal Elveţian recursul la decizia TAS, cu ajutorul fraţilor Victor şi Ioan Becali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII