12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cîrţu a turnat gaz pe focul dinamoviştilor

Sorin Cîrţu a turnat gaz pe focul dinamoviştilor

Dinamo – Pandurii 1-1
Stadion
„Dinamo“, spectatori: 1.500.
Au marcat: Tamaş ‘9 (p.) / Cardoso ‘53.
Dinamo: Dolha – Scarlatache, L. Goian, Tamaş, Pulhac – Torje, D. Kone, Boştină, Ad. Cristea (‘74, Cl. Niculescu) – A. Cristea, Alexe (‘56, Zicu). Antrenor: Ion Marin.
Pandurii: Stanca – A. Rusu, Murgan, Chibulcutean, Cardoso – I. Stancu (‘46, Hidişan), Fl. Stângă, Nalaţi, Păcurar – Dedu (‘69, Tilincă) – Stromajer (‘81, Arrieta). Antrenor: Sorin Cîrţu.
Cartonaşe galbene: Kone / Murgan.
Au arbitrat: G. Ionescu – C. Savu, L. Ciubotariu.

Pus sub presiune de conducerea clubului Pandurii după eşecul cu Oţelul, Sorin Cîrţu a reuşit să plece neînvins din Ştefan cel Mare, în ciuda faptului că nu a putut alinia cel mai bun „unsprezece“ contra lui Dinamo.

Obligat să nu piardă în Ştefan cel Mare, Sorin Cîrţu a conceput primul unsprezece pe placul preşedintelui Condescu, cu Nalaţi, Stancu şi Dedu, titulari, dispuşi într-un sistem 4-5-1 cu valenţe defensive. Dinamo, cu „interimarul“ Ion Marin pe bancă, i-a dejucat rapid planurile lui Cîrţu, cu complicitatea arbitrului Georgian Ionescu, care le-a acordat „câinilor“ un penalti în minutul 9. Murgan, înlocuitorul lui Martinovic, accidentat, l-a talonat pe Andrei Cristea în propriul careu, iar căderea dinamovistului l-a impresionat pe Ionescu, care i-a oferit şansa lui Tamaş să deschidă scorul de la punctul cu var. Mulţumiţi cu minimul avantaj, dinamoviştii au făcut pasul înapoi şi i-au lăsat pe panduri să deţină controlul până în faţa careului lui Dolha. Gorjenii au cerut şi ei penalti în minutul 26, când Boştină a lovit mingea cu mâna în careul propriu, însă G. Ionescu nu a reacţionat. Un şut slab, deviat, al lui Păcurar a fost singura ocazie a oaspeţilor în prima parte. Cîrţu l-a introdus la pauză pe Hidişan în banda dreaptă, iar acesta a centrat perfect, din corner, pentru lovitura imparabilă de cap a lui Cardoso, din minutul 53, 1-1. Reacţia dinamoviştilor din ultimul sfert de oră parcă i-a anesteziat pe panduri, care au păstrat, cu şansă, rezultatul. Adrian Cristea a trăsnit transversala de la mare distanţă, Zicu a ratat din doi metri, iar Andrei Cristea a reluat cu capul pe lângă poartă din poziţie excelentă, anulând orice speculaţie că destinaţia punctelor ar fi fost decisă prin birouri de conducerile celor două formaţii. „Cel mai important lucru este că am înlăturat anumite suspiciuni. Am demonstrat că am meritat egalul. Am avut şi un noroc mare, însă am avut şi un penalti neacordat la un henţ în careu. Antrenorul a ştiut să acopere lipsurile. Este bine că am descoperit greşelile din partida cu Oţelul. Am vorbit cu jucătorii înainte de meci şi
le-am spus că nu voi fi supărat dacă vom pierde. Ideea era să jucăm şi să avem atitudine“, a comentat preşedintele pandurilor, Marin Condescu.

Cîrţu acuză arbitrajul

Sorin Cîrţu s-a declarat nemulţumit de uşurinţa cu care centralul Georgian Ionescu a acordat penalti „câinilor roşii“. „S-a acordat prea uşor penalti pentru că, dacă noi am fi avut aceeaşi fază la Târgu Jiu sau în careul lui Dinamo, nu ar fi fost aceeaşi situaţie. Aş vrea ca jucătorii să se ducă mai mult spre poarta adversă. Au dat prea multe pase înapoi sau preluări şi întoarceri în unele faze în care trebuia să atace vertical spre poarta celor de la Dinamo“, a declarat Cîrţu. Punctul obţinut pe terenul lui Dinamo este o recompensă pentru „Sorinaccio“ după eşecul nemeritat cu Oţelul de la Târgu Jiu. „80 de minute am făcut o partidă bună, am creat probleme şi prin posesie. Suntem o echipă de provincie şi, când jucăm cu o formaţie ca Dinamo, ştim ce ne aşteaptă şi ce presiune pun ei asupra arbitrajului. Când joci cu Dinamo, trebuie să ţii cont şi de acest handicap. Dar acest punct de la Dinamo a venit şi ca o recompensă pentru partida pierdută cu Oţelul, pentru că a fost prea mult să pierdem acel meci pe care l-am controlat 75 de minute“, a mai declarat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII