17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel, proaspăt pensionar

Andrei Pavel, proaspăt pensionar

Andrei Pavel a disputat sâmbătă, la Bucureşti, meciul său de retragere din cariera de jucător profesionist în compania tenismanului croat Goran Ivanisevic, primul câştigător din istorie al turneului Open România. Partida a constat într-un singur set, însă la scorul de 5-4 pentru român, croatul de 38 de ani a anunţat că nu mai poate continua din cauza oboselii. A fost spectacol total, în locul lui Ivanisevic intrând solistul Dan Bitman, schimbul spectaculos de mingi culegând aplauzele publicului din tribunele arenei BNR. Trupa Holograf i-a dedicat lui Andrei Pavel cântecul „Să
nu-mi iei niciodată dragostea“, „cortina“ căzând pe melodia „We are the champions“, interpretată de Loredana Groza.

„Sunt trist că las în urmă acest sport minunat“

În discursul său ţinut înaintea meciului cu Goran Ivanisevic, Andrei Pavel a ţinut să mulţumească primului său antrenor, Radu Popescu, familiei sale şi tuturor celor care l-au susţinut de-a lungul carierei. „Mulţumesc organizatorilor şi sponsorilor pentru sacrificiile făcute pentru mine, pentru acest ultimul turneu al meu. A fost o săptămână specială. Îi mulţumesc lui Goran că a venit pentru mine, e un mare jucător. Am mari emoţii. Pe de o parte mă şi bucur, dar sunt şi foarte trist că las în urmă acest minunat sport, din punct de vedere oficial, desigur, ca jucător participant. M-am bucurat că au fost mulţi oameni alături de mine, mulţi fani au venit pentru mine şi le mulţumesc. Îmi place să joc meciuri demonstrative, mi-a plăcut mult şi jocul trecut, Yannick Noah şi ceilalţi au făcut un show extraordinar şi m-am simţit mândru să joc alături de ei“, a afirmat Pavel, compleşit de emoţii.
În vârstă de 35 de ani, Andrei Pavel şi-a anunţat retragerea din carieră după turneul BCR Open România. Jucătorul originar din Constanţa a câştigat de-a lungul carierei trei titluri ATP la simplu şi şase la dublu, adunând câştiguri totale de 5,2 milioane de dolari numai din turneele la care a participat. El este tenismanul român cu cele mai mari câştiguri din „sportul alb“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS