8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAjutaţi-l pe Eugen Neagoe!

Ajutaţi-l pe Eugen Neagoe!

În urmă cu ceva vreme, Eugen Neagoe, aflat în pregătiri cu echipa cipriotă FC Asil Lysi, declara tranşant pentru GdS că, dacă i s-ar cere, ar veni cu primul avion din Cipru la Universitatea Craiova. După eşecul cu Rapid, finanţatorul Craiovei s-a orientat spre „Geană“ şi astfel Neagoe a devenit de luni cel de-al zecelea antrenor din era Mititelu. Tehnicianul oltean a acceptat să preia Craiova într-un moment destul de critic şi delicat, Neagoe ştiind bine situaţia de la Universitatea 2009. „Geană“ îl cunoaşte bine şi pe imprevizibilul finanţator al Craiovei, ştie că Universitatea este un fel de „maşină de tocat antrenorii“, a aflat despre conflictul lui Mititelu cu suporterii, dar a avut curajul să preia echipa. Şi chiar înaintea unui meci dificil de campionat, cum este cel de sâmbătă, cu FC Timişoara. Amândoi, Mititelu şi Neagoe, sunt oameni orgolioşi, iar asta ar părea pentru unii o problemă. Nu ştiu ce au discutat cei doi în noaptea de duminică spre luni, dar sunt convins că finanţatorul a înţeles că Eugen Neagoe n-are cum să revigoreze Ştiinţa în doi timpi şi trei mişcări decât dacă este lăsat, ca antrenor,
să-şi facă temele aşa cum ştie el şi doar dacă are linişte în Craiova. De buget nu vorbim deoarece este un subiect delicat şi riscăm să greşim luându-ne după diverse „cancanuri“ şi zvonuri.
Neagoe are misiunea de a remonta situaţia de la echipă, iar Mititelu trebuie să găsească o soluţie inteligentă pentru a aduce suporterii la stadion. Sigur, rezultatele bune îi vor convinge pe fani să vină la meciurile Ştiinţei, dar la Craiova, ca şi în Ghencea, suporterii au o problemă cu finanţatorul. Ion Velea, fostul component al „campioanei unei mari iubiri“, zicea că Mititelu al nostru ar fi un fel de Gigi Becali II…
Situaţia de la Craiova este destul de diferită faţă de cea din Ghencea. Fanii Stelei vin şi susţin echipa, ei protestează împotriva finanţatorului, pe când la Craiova stadionul este dezolant fără suporteri. Antrenorul Neagoe şi prietenul lui, Silvian Cristescu, readus la club în funcţia de „team manager“, formează un cuplu de care finanţatorul şi suporterii Ştiinţei îşi leagă acum speranţele pentru ca obiectivul anunţat, cupele europene, să fie îndeplinit măcar în acest sezon.
Titlul acestui editorial vrea să sugereze că antrenorul Neagoe nu are vreo baghetă magică în „raniţă“, ci că el depinde de alţii, de la finanţator până la suporteri! E momentul ca Bănia să-şi revină. Clişeul cu „un nou început“ la Craiova este, totuşi, valabil şi acum.
Prea mult timp a trecut de la ultima participare a Ştiinţei în cupele europene, cât şi de la ultimul trofeu adus în Bănie, Cupa României din 1993. Neagoe şi Cristescu, pe atunci jucători, au câştigat meciul din finala din 1993… Acum şi-au propus să joace finala actualului sezon. Până la finala Cupei României din 2010, Ştiinţa are însă alte examene grele. Baftă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII