11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, amical cu Oltchim

SCM, amical cu Oltchim

Cele două echipe oltene dispută astăzi, de la ora 16.30, un meci de verificare, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie. Campioana României vine fără antrenorul Radu Voina, dar şi  fără 11 jucătoare, aflate la Campionatul Mondial din Danemarca.

Chiar dacă sâmbătă au meci de campionat (Divizia A), contra celor de la CSM Sebeş, handbalistele de la SCM Craiova nu aveau cum să refuze disputarea unui amical în compania campioanei României, Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Partida se va desfăşura astăzi, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, şi va începe la ora 16.30. Disputarea acestui meci de verificare a fost posibilă deoarece naţionala României participă la Cupa Mondială din Danemarca, iar Liga Naţională de handbal feminin este întreruptă.
„Galacticele“ din Vâlcea vor veni în Bănie fără antrenorul Radu Voina, selecţionerul României, dar şi fără 11 jucătoare, aflate cu naţionala la Cupa Mondială: Ungureanu, Smedescu, Ardean, Puşcaşu, Maier, Manea, Stanca, Vizitiu, Fiera, Neagu şi Vădineanu.
Restul jucătoarelor importante de la Oltchim, care vor fi conduse de pe margine de antrenorul Aurel Roşca, vor intra în teren astăzi contra craiovencelor. Nu vor lipsi Adriana Nechita, Valeria Motogna, Talida Tolnai, Steluţa Luca, Narcisa Lecuşanu, campioanele tratând meciul cu maximă seriozitate.  „Toate fetele trebuie să aibă meciuri în picioare pentru că ne aşteaptă partide extrem de dificile în Liga Campionilor. Sper să fie o partidă interesantă. Craiova nu are deloc o echipă rea. Oricum, exceptând-o pe Steluţa, care s-a retras de la naţională, toate celelalte fete intră în vederile lui Radu Voina pentru Campionatul Mondial din China. Narcisa Lecuşanu, de exemplu, a fost menajată, având în vedere că a suferit o accidentare uşoară şi nu trebuia riscat cu ea“, a declarat ieri vicepreşedintele formaţiei vâlcene, Petre Berbecaru.  

Foste jucătoare de la Oltchim, în lotul SCM

Cu siguranţă, pentru handbalistele de la SCM Craiova, în special pentru cele tinere, amicalul cu Oltchim este unul de trecut la loc de cinste pe cartea lor de vizită. „Ne-am propus ca, de câte ori avem pauză, să jucăm amicale cu echipe din Liga Naţională. Pentru jucătoarele din echipa noastră va însemna mult să întâlnească un adversar precum Oltchim“, a spus antrenoarea-jucătoare a echipei SCM Craiova, Victorina Bora, fostă componentă a Oltchim. Din echipa craioveană au mai trecut pe la Oltchim portarul Ildiko Barbu, Maria Rădoi, dar şi mai tinerele Luisa Pop şi Carmina Bădiţă.
SCM Craiova, care speră că în sezonul viitor va evolua în Liga Naţională, alături de Oltchim, a mai disputat un amical contra „galacticelor“, tot în Bănie, în luna mai a anului trecut, partida fiind câştigată de vâlcence, antrenate pe atunci de Gheorghe Tadici, scor 50-25. Antrenorul echipei craiovene era la vremea aceea profesorul Gheorghe Sbora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU