16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMisiune dificilă pentru echipa lui Theo Evans

Misiune dificilă pentru echipa lui Theo Evans

Energia Rovinari are de recuperat o diferenţă de unsprezece puncte pe teren propriu cu „U“ Mobitelco Cluj pentru a se califica în turul doi al Cupei României.

Învinşi la Cluj Napoca de U Mobitelco, scor 73-62, baschetbaliştii gorjeni trebuie să se prezinte ireproşabil astăzi, de la ora 19.00, în faţa propriilor fani, pentru a se califica în turul doi al Cupei României. Găzduită de Sala Sporturilor din Târgu Jiu, întâlnirea va fi arbitrată de Gabriel Roceanu, Laszlo Bukureşti şi Marius Epure. Antrenorul Theo Evans face apel la fani, fără de care echipa sa nu poate răsturna diferenţa de la Cluj. „În mod sigur vom avea nevoie ca fiecare om din teren şi din afara lui să fie la înălţime. Avem nevoie de fani să ne susţină până la capăt. Dacă nu vor fi alături de noi va fi aproape imposibil pentru că unsprezece puncte reprezintă o diferenţă destul de mare pentru noi. Dacă am fi avut şase, şapte puncte diferenţă, eram acolo“.

Şenai, în probe
la Târgu Jiu

Energia Rovinari se poate fortifica pe ultima sută de metri înainte de startul sezonului cu un jucător de gabarit, antrenorul Theo Evans testându-l în aceste zile pe Isleam Şenai, de 33 de ani, 2,17 metri, pivot român de origine tătară. Şenai a evoluat în campionatul trecut pentru CSU Cuadripol Braşov, însă foarte puţin, stând în umbra lui Ionuţ Drăguşin. Liber de contract, ex-braşoveanul a mai fost în tratative cu vicecampioana BC Elba Timişoara şi cu gruparea maghiară Dombovar, însă s-a înţeles gorjenii. „Nu am semnat, doar ne-am înţeles în privinţa viitoarei colaborări. O să fie un contract valabil pe un sezon şi sper să nu dezamăgesc. Am auzit multe despre Energia, însă contează doar ce vom face de acum încolo“, a declarat Şenai. Theo Evans a dorit să-l vadă la lucru pe Şenai înainte de a-şi da acordul pentru perfectarea contractului: „Îl ştiu pe Isleam, dar foarte puţin. A jucat foarte rar la Braşov şi încă nu mi-am făcut o impresie. Dar cred că, fiind un jucător de gabarit şi român, ne va ajuta sub panou, unde am cam suferit. Dacă va semna, este binevenit“, a declarat Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS