24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportO luăm de la capăt?

O luăm de la capăt?

Universitatea – Rapid 3-4. Oltenii au jucat şi sâmbătă un meci „copiat“ din trecut, adică început slab şi finiş (mai) bun. După ce am primit două goluri, pe două greşeli cam supărătoare pentru valoarea alb-albaştrilor din defensivă, am început să jucăm. Ştiinţa, chiar dacă a reuşit să egaleze, nu a mai putut să şi învingă, vechile ei probleme ieşind în evidenţă. Am spus-o şi săptămâna trecută, o repet şi acum: jocul oltenilor suferă la mijloc. Greşelile din defensiva Ştiinţei au venit ca urmare a nerespectării sarcinilor de joc de către mijlocaşi. Şi aş putea să continuu cu criticile, fiind cel mai simplu şi mai la îndemână, dar nu ne ajută la nimic, cele trei puncte s-au dus în Giuleşti. Anumiţi jucători ai Craiovei nu evoluează la valoarea lor reală, iar şocul pe care l-a gândit finanţatorul, acela de a schimba antrenorul principal, ar putea aduce o schimbare în jocul oltenilor.
Nimeni nu poate face minuni peste noapte, iar noua conducere tehnică ar putea face, cât de cât, ordine la echipă dacă va fi lăsată să lucreze în linişte, fără imixtiuni. Prietenii ştiu la cine mă refer…
Ştiu că cei de la Universitatea se vor supăra, dar actuala situaţie de la echipa noastră-fanion este cauzată de lipsa de profesionalism. Eram aproape-aproape de Europa League, dar mai-marele Ştiinţei şi-a intrat în rol. L-a demis pe Napoli tocmai când echipa avea un cuvânt de spus în fotbalul românesc. De fapt, Mititelu face numai ce-i trece prin cap, nimeni din anturajul lui nu are curajul să-i spună că face unele greşeli ş.a.m.d. Şi, colac peste pupăză, s-a deteriorat aproape total relaţia cu suporterii. Patru ar fi cauzele: ratarea calificării în Europa League, rezultatele slabe din acest început de campionat, aroganţa lui Mititelu şi, probabil, faptul că acesta nu mai cotizează la anumite grupări de suporteri, aşa cum i-a obişnuit pe vremuri. Cu o victorie astăzi (în Cupa României), Craiova susţine apoi sâmbătă, în campionat, un examen important la Timişoara. Ca jucători, „Geană“ şi Cristescu au câştigat pe la Timişoara… Baftă!
Steaua – Pandurii 1-0. Steaua, o echipă emotivă, ca să zic aşa, a câştigat meciul, dar un egal ar fi fost rezultatul echitabil al acestei dispute. Gorjenii au intrat pe teren tot cu ideea de a se apăra şi de a testa contraatacul, dar în Ghencea nu au reuşit de această dată. Abia la 1-0 au ieşit şi pandurii la joc şi au făcut pasul în faţă, dar au ratat.
Cel mai frumos joc al etapei, în opinia mea, a fost cel de la Cluj, CFR – FC Braşov, 2-1. Am văzut două echipe valoroase, un joc deosebit, câştigat pe merit de gazde. FC Braşov este surpriza plăcută a acestui nou sezon. Este o consecinţă a faptului că există buget, linişte şi profesionişti.  
Pe scurt despre celelalte partide ale etapei. Dinamo a câştigat cu noroc (2-1 cu Unirea Urziceni), iar Timişoara pare pornită pe fapte mari şi în acest sezon (Vaslui – FC Timişoara 0-1), în timp ce Bistriţa lui Jean Pădureanu pare că nu-şi revine din cădere. Surprinzătoare este neşansa celor de la Internaţional Curtea de Argeş în meciurile de acasă (Internaţional – Poli Iaşi 0-2), cât şi rezultatul de la Galaţi (Oţelul – Gaz Metan 0-1). Napoli îşi vede de treabă şi echipa lui, Astra, a câştigat în faţa celor de la Alba Iulia cu 4-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII