5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul unui nou început la Universitatea

Meciul unui nou început la Universitatea

Cupa României

Universitatea Craiova – Gloria Bistriţa II
Stadion
„Ion Oblemenco“,
astăzi, ora 19.00 (Sport.ro )
Echipe probabile
„U“ Craiova:
S. Lung – Bădoi, V. Găman, Barbu, Rose – Wobay, Prepeliţă, Stoica, Trică – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Gloria Bistriţa II: Botoşer – Vagner, V. Năstase, Macarie, L. Turcu – Mandea, Fizeşan, Hlinca, Sg. Pârvu – Vasilichi, Târnăvean. Antrenor: Gheorghe Hurloi
Vor arbitra: Cristina Babadac – Ionuţ Babadac, Florin Păunescu.

Ştiinţa trebuie să evite să devină surpriza negativă a acestei runde din Cupa României, deoarece un eventual pas greşit ar arunca şi mai mult echipa lui Mititelu în haos.

Chiar dacă începutul de sezon a fost în mare parte ratat, Universitatea Craiova speră ca odată cu numirea lui Eugen Neagoe să revină la normal. Prima ocazie o reprezintă meciul din această seară, din Cupa României, cu echipa a doua a Gloriei Bistriţa. Disputa ar putea să fie considerată facilă, dacă nu ar exista fluctuaţia de formă şi sincopele vizibile în jocul Ştiinţei.
Titulatura de „buturuga mică“ se potriveşte de minune formaţiei antrenate de Gheorghe Hurloi, deoarece ardelenii vin astăzi cu directiva clar trasată: „Să nu încaseze cinci goluri precum echipa mare!“. Hurloi a declarat că echipa sa vine la Craiova să joace bine, neavând nimic de pierdut.
Cea mai mare greşeală ar fi subestimarea bistriţenilor, ştiut fiind faptul că, în Cupa României, surprizele pot să apară de unde te aştepţi cel mai puţin.
Eugen Neagoe va încerca astăzi să producă revirimentul. Dacă în mod normal meciul acesta trebuia tratat cu o echipă preponderent de rezerve, situaţia actuală impune introducerea celei mai bune garnituri, confruntarea fiind un bun prilej pentru creşterea moralului şi a încrederii propriilor jucători. Este aşteptată şi revenirea cu această ocazie a lui Wobay în echipă, leonezul jucând sporadic anul acesta, dar şi prima apariţie în tricoul Universităţii pentru ultima achiziţie, Valentin Bădoi.
În etapa a treia a acestui sezon, echipa din Bănie a surclasat cu 5-1 formaţia mare a lui „Tata Jean“, iar acum sorţii le oferă prilejul craiovenilor să producă un nou galop de sănătate, înaintea marii bătălii din campionat, cu FC Timişoara.
În faza a V-a a Cupei României, Gloria Bistriţa II a dispus clar cu scorul de 3-0 de FC Cetatea Suceava (Liga a II-a), golurile fiind înscrise de senegalezul Keita şi de fostul atacant al Universităţii Craiova, Borbely. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII