11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Mutu s-a făcut de râs la Roma

Adrian Mutu s-a făcut de râs la Roma

„Briliantul“ a prins o zi execrabilă în capitala Italiei şi a fost criticat de presa din Peninsulă pentru că a făcut figuraţie pe teren, iar echipa sa, Fiorentina, a pierdut cu 3-1.

Adrian Mutu a avut o prestaţie mediocră la Roma, unde echipa sa, Fiorentina, a pierdut clar, cu 3-1, în ultimul meci al etapei a 4-a din Serie A. „Briliantul“, probabil încă afectat de decizia TAS, potrivit căreia trebuie să plătească despăgubiri de 17 milioane lui Chelsea, dar şi de accidentările suferite în ultimul timp, a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale sale de când evoluează în Serie A. Mutu a fost ţinut pe teren de Cesare Prandelli 61 de minute, timp în care românul nu a arătat nimic. În locul său a fost introdus Jovetic. Prestaţia sa slabă nu a fost trecută cu vederea de presa din Peninsulă. „Mutu a fost ca o fantomă. Dacă nu este în apele sale, nu trebuie să joace, în felul acesta ar evita să se facă de râs“, a scris agenţia Datasport, care-i sugerează tehnicianului Prandelli să nu-l mai folosească pe jucător dacă acesta nu poate evolua la sută la sută din capacitatea sa.
Site-ul fiorentina.it i-a acordat atacantului român nota 5, menţionând că Mutu a fost, practic, inexistent în acest joc. „Mutu a fost absent de la apel. Acest lucru poate fi explicat doar într-o mică măsură. Mai precis, prin cele două situaţii particulare, faptul că vine după o lungă perioadă de accidentare şi din cauza afacerii cu amenda“, notează site-ul italian.

Roma s-a trezit sub
comanda lui Ranieri

„Roma magică, Fiorentina penibilă“, astfel a caracterizat agenţia TGcom partida de pe „Stadio Olimpico“, din capitala Italiei. Gazdele, care au avut un început de sezon dezastruos, au jucat excelent sub comanda noului antrenor Claudio Ranieri şi şi-au adjudecat victoria în prima repriză, când au înscris de trei ori, prin căpitanul Francesco Totti (’27 pen., ’33) şi Daniele De Rossi (’41). Pentru Fiorentina a punctat Alberto Gilardino, în minutul 84. Portarul Bogdan Lobonţ, recent transferat de la Dinamo, nu a fost folosit, el urmărind meciul din tribună. Echipa lui Mutu ocupă locul al şaselea, cu şapte puncte, în timp ce Roma se situează pe poziţia a 11-a, cu şase puncte.

Chivu a jucat 25
de minute

Cristian Chivu nu a fost titular în partida pe care campioana en-titre, Inter Milano, a câştigat-o cu 2-1 la Cagliari. Apărătorul român a fost introdus pe teren în minutul 65, în locul lui Motta, şi a salvat un gol ca şi făcut în ultimele minute ale întâlnirii, când s-a opus unui şut expediat de un jucător al gazdelor de la şapte-opt metri. Jeda a marcat pentru gazde în minutul 16, din penalti, iar Milito, de la Inter, a reuşit o „dublă“ în minutele 51 şi 55 şi a întors scorul în favoarea oaspeţilor. Chivu a fost notat cu 6 de Datasport, care a scris despre el următoarele: „După ce a fost introdus, s-a postat în faţa apărării şi prestaţia sa a avut rezultate bune“.
Inter ocupă locul al treilea în clasament, cu zece puncte, la două „lungimi“ de ocupantele primelor două locuri, Sampdoria şi Juventus.
În altă partidă, Parma s-a impus la limită, cu 1-0, în faţa formaţiei antrenate de Walter Zenga, Palermo, prin golul marcat de Zaccardo. Fundaşul Dorin Goian a fost rezervă la gruparea siciliană, iar celălalt român din lotul oaspeţilor, Cristian Melinte, nu a fost convocat pentru acest meci.
Alt jucător român, Ştefan Radu, a fost rezervă la partida pe care formaţia la care este legitimat, Lazio, a terminat-o la egalitate, scor 1-1, la Catania. Pentru gazde a marcat Martinez (’12), iar argentinianul Julio Cruz (’57) a restabilit egalitatea. Alte rezultate din Serie A: Chievo-Genoa 3-1 (Marcolini ’4 pen., Bogdani ’6, Pellisier ’76 / Floccari ’65), Bari – Atalanta 4-1 (Rivas ’7, Barreto ’9, Alvarez ’39, Donati ’61 / Bellini ’84), Chievo – Genoa 3-1 (Marcolini ’4, Bogdani ’6, Pellisier ’76 / Floccari ’65).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU