8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNe-au stins lumina

Ne-au stins lumina

„U“ Craiova – Rapid 3-4
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 3.000.
Au marcat: M. Costea ‘41, D. Stoica ‘45, V. Badea ‘89 / Ad. Iordache ‘11, Buga ‘15, C. Lazăr ‘49, Helder ‘66.
„U“ Craiova: Lung – Bărboianu, Găman, Şoavă, Rose – Prepeliţă, Dilevski (‘67, Wobay), D. Stoica, Trică – Fl. Costea (‘79, Dina), M. Costea (‘67, V. Badea). Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Rapid: Marinescu – Helder, Iencsi, Iordache (‘38, M. Constantin; ‘46, Mardare), Bozovic – Matic, Lazăr – Buga, Spadacio, Herea – Ioniţă (‘79, J.P. Pinto). Antrenor: Viorel Hizo.
Cartonaşe galbene: Fl. Costea, Dilevski, Bărboianu / Buga, Lazăr, Marinescu, Pinto, Mardare.
Au arbitrat: Cr. Balaj – Z. Szekely, V. Urzică.

Rapid a învins Universitatea şi şi-a luat revanşa în faţa Craiovei pentru eşecul din finalul sezonului trecut, împingându-i pe alb-albaştrii spre coada clasamentului.

Eugen Trică a prevăzut un meci spectaculos în Bănie şi nu s-a înşelat. Sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“ s-au înscris şapte goluri, însă la final au râs giuleştenii, care au reuşit victoria la Craiova după şapte ani. Alb-albaştrii au început slab partida, astfel că, în minutul 15, erau deja conduşi cu 2-0 de bucureşteni, cu largul concurs al lui Dorel Stoica. Spectatorii craioveni au început să huiduiască, dar internaţionalul Ştiinţei şi-a răscumpărat greşelile în minutele următoare, când a pasat decisiv pentru golul lui Mihai Costea, apoi a egalat în prelungirile primei reprize. După pauză, trupa lui Viorel Hizo a refăcut diferenţa de două goluri pe tabela de marcaj, Lazăr şi Helder marcând după o serie de erori în defensiva olteană. Universitatea a dat-o în bară prin D. Stoica (‘57). La 4-2 pentru oaspeţi, Mogoşanu a încercat să impulsioneze ofensiva, i-a aruncat în luptă pe Wobay, Badea şi Dina. Ultimul s-a aflat la baza golului al treilea înscris de craioveni, lovitura sa de cap fiind respinsă de portarul Marinescu până la Vali Badea, iar acesta din urmă a redus diferenţa, mult prea târziu pentru ca suporterii să mai spere la un rezultat favorabil.
După meci, antrenorul Daniel Mogoşanu a recunoscut că Universitatea a făcut multe greşeli şi a declarat că are o serie de nemulţumiri, dar a preferat să le păstreze pentru el. „Am pierdut nemeritat. Am luat goluri din nişte faze pe care le-am lucrat des la antrenamente, pe nişte greşeli colective. Nu pot să vorbesc de demisie, conducerea va decide. Am şi eu multe de reproşat, însă nu pot să vă spun aceste lucruri. Zestrea de şapte puncte pe care o avem este destul de mică, însă am încredere că vom reuşi mult mai mult în meciurile următoare“, a spus Mogoşanu.

Mititelu combate criza cu un nou stadion

După meci, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a găsit repede o explicaţie pentru înfrângere şi a luat apărarea jucătorilor, dar şi antrenorului Mogoşanu. „Cauza eşecului e ghinionul! Nu mai avem noroc să dăm gol din foarfecă! Ce să facem dacă ei au avut noroc ca fiecare minge să intre în poartă? Aşa am făcut şi noi în Giuleşti în sezonul trecut. A jucat Craiova prost azi? Mogoşanu nu are nici o vină că am pierdut meciul!“, a declarat Mititelu. Galeria Universităţii are însă altă părere, aceasta protestând faţă de conducerea clubului oltean. Membrii galeriei nu şi-au încurajat echipa şi au preferat să urmărească jocul din ultimele rânduri ale peluzei, de unde l-au înjurat pe patronul Adrian Mititelu. Acesta a ripostat după meci şi a anunţat că va lua măsuri.
„Este ruşinos ce se întâmplă, să vină galeria şi să mă înjure. Pentru ce? Că am investit 20 de milioane de euro în echipă, că n-am vândut nici un jucător valoros. O să îngheţ vânzarea de abonamente şi cea de bilete. Vor intra la meciuri de acum înainte doar cei care au abonamente. Suporterii să nu creadă că pot să-mi dicteze ce să fac eu la club. Nu au nici un drept. Dacă ar fi cumpărat 10.000 de abonamente, intram cu ei în
dialog şi le ofeream explicaţii, dar atâta timp cât au cumpărat doar 500, ar trebui să le fie ruşine să îşi dea cu părerea despre echipă. O să construiesc un stadion de 7.000 de locuri, iar la meciuri o să vină doar cei care iubesc cu adevărat Universitatea, altă categorie de suporteri“, a ameninţat Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII